Era un b─âiat bun, da' nu dona zilnic la ONG-uri


Zilnic tr─âiesc ru╚Öinea aceasta: Sunt pu╚Ťin ├«nt├órziat spre birou ╚Öi trebuie s─â trec printr-o ga╚Öc─â de tineri energici ├«mbr─âca╚Ťi relativ la fel care ├«mi pun de fiecare dat─â aceea╚Öi ├«ntrebare.

- Bun─â! Vrei s─â faci o fapt─â bun─â?

Ce să le răspund? Că nu am timp? Că deja am întârziat la birou? Că am donat relativ recent? Am folosit deja toate scuzele. Îi văd zilnic în același loc prin care din păcate trebuie să trec pentru a ajunge la birou. Nu pot să donez zilnic.

Am ajuns să consider o zi bună atunci când bag privirea în pământ, trec pe lângă ei și nu se lipește niciunul de mine să mă întrebe cum mă cheamă, unde lucrez și dacă aș vrea să fac o faptă bună. Trăiesc cu frică, pe bune.

Fric─â pentru c─â nu vreau s─â fiu r─âut─âcios cu ei ╚Öi s─â le ╚Ötirbesc entuziasmul pentru voluntariat, dar vreau s─â pot merge ├«n fiecare diminea╚Ť─â la birou f─âr─â s─â ajung s─â m─â ├«ntreb dac─â sunt o persoan─â bun─â sau nu. ╚śtiu c─â sunt.

Ce mi╚Öto ar fi dac─â cineva care ├«i organizeaz─â pe copiii ─â╚Ötia nu i-ar mai trimite s─â p├óndeasc─â sta╚Ťiile de metrou la orele de v├órf. E volum mai mare, dar m─â g├óndesc c─â oamenii sunt mai gr─âbi╚Ťi s─â ajung─â undeva ╚Öi mai pu╚Ťin interesa╚Ťi s─â fac─â o fapt─â bun─â.

Ziua de ast─âzi a ├«nceput deja bine pentru mine. Am o ├«nt├ólnire care m─â for╚Ťeaz─â s─â evit zona faptelor bune ╚Öi a eternelor scuze. Azi nimeni nu mai pune la ├«ndoial─â faptul c─â sunt un om bun.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Va mai aduceti aminte de Vacanta Mare?

Hai cu mine la Bloggers Lan Party 6 #blp6

Generator de nume de cocalari!