Atmosfera de la Festivalul Interna╚Ťional de Teatru de la Sibiu


[dintr-un motiv sau din altul, însemnarea asta stă de vreun an în draft. Azi am decis să îi dau publish așa cum e. Enjoy.]

Dac─â e s─â asociez festivalul cu un sigur moment care a creat o matri╚Ťa ├«n sufletul meu, este o sear─â de acum 4 5 ani. Eram o ga╚Öc─â de nebuni tineri ╚Öi vis─âtori precum ├«n melodia celor de la Voltaj "f─âr─â griji ╚Öi f─âr─â bani". Abia v─âzusem Faust-ul lui Purc─ârete ╚Öi pe mine cel pu╚Ťin m─â l─âsase f─âr─â cuvinte. Un moment critic pentru c─â eram la v├órsta la care nu credeam c─â sunt multe lucruri care m─â pot l─âsa f─âr─â cuvinte. Dar acest moment memorabil abia ├«ncepuse s─â prind─â contur. 

Ne-am ├«ntors la clubul festivalul s─â descoperim un mix cultural de zile mari: ni╚Öte tobo╚Öari mexicani f─âceau un duet cu ni╚Öte olandezi - grup care a fost rapid ├«ntregit cu ni╚Öte trubaduri italieni. Totul se ├«nt├ómpla ├«ntr-o atmosfer─â ├«nc─ârcata de fum de mici, bere ╚Öi costi╚Ťe rom├óne╚Öti. Practic era defini╚Ťia multiculturalismului ╚Öi toat─â lumea - de la oameni obi╚Önui╚Ťi, la voluntari, la actori sau regizori - dansa. 

Pe la unu sau dou─â noaptea s-a produs un inevitabil pe care ├«l experimentez ├«n fiecare an de festival: a ├«nceput s─â plou─â, de fapt a ├«nceput s─â toarne. Contrar tuturor a╚Ötept─ârilor mele, nimeni nu s-a oprit din c├óntat sau dansat. Nici m─âcar domnul de la gr─âtar nu p─ârea deranjat de lupta titanic─â pe care ducea ├«mpotriva acestei reiter─âri a Potopului. Petrecerea a continuat. ╚śi a continuat p├ón─â la ora 4 c├ónd noi a trebuit s─â ne urc─âm ├«n ma╚Öina ╚Öi s─â o luam spre Bucure╚Öti. 

Ajuns pe bancheta din spate am adormit imediat ╚Öi m-am trezit ca dintr-un vis aproape de cas─â pe la ora 8. Am urcat, m-am schimba ╚Öi m-am aranjat, iar la ora 9 eram la birou. De atunci, festivalul ├«l asociez cu aceast─â experien╚Ť─â pentru c─â reprezint─â balan╚Ťa perfect─â de festival ╚Öi de teatru. 

Comentarii

Postări populare în ultima lună

manolo si jean acesti miki alexandrescu de la eurosport

viteza medie in oras .... 10km/h

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza