Treceți la conținutul principal

Toți suntem nițel irlandezi pentru un weekend

Toți suntem nițel irlandezi pentru un weekend

Probabil că nu mai e niciun secret pentru oricine, dar în weekend-ul ăsta iar scoatem straiele verzi din dulap și ciocnim paharele cu un zgomotos Sláinte! O plăcere ce deja aș putea spune că este o tradiție în blogosferă.

Mă uitam pe pozele de la petrecerea Guinness de acum 6 ani de Saint Patrick's Day Arthur's Day și parcă nimic nu s-a schimbat. Parcă vreo 2 3 4 s-au căsătorit, parcă vreo doi urmează să facă asta anul ăsta, dar în rest văd că ne-am păstrat aceleași joie de vivre dacă mi se permite.

Sâmbătă de la ora 20:00 iar urmează să vina Sfântu' Patrick și să ne șoptească câteva cuvinte la ureche pe acorduri irlandeze prin pub-urile de profil din centru: The Harp Irish Pub, Kilkenny Irish Pub, St. Patrick Irish Pub, Primus Pub și Terminus. Astea sunt cu siguranță doar o mână din localurile ce vor sărbători venirea primăverii cu ceva verde și alcool ca la irlandezi acasă, dar în unul din astea mi-ar plăcea să ne strângem ca acum 6 ani. Dar suficient cu melancolia.

Whiskey triplu distilat Jameson în  ediție limitată

Mâine începe nebunia. Sau chiar din seara asta dacă ai vreo două beri în frigider sau o sticlă din noul Jameson triplu distilat - care vreau să menționez că are una dintre cele mai reușite etichete de whiskey pe care le-am văzut în ultima perioadă. Hai. Suficient. Să înceapă weekend-ul exceselor moderate.

Sláinte!

Comentarii

  1. Haha ce bine s-a potrivit. Am primit si eu cadou un Jameson triplu distilat de la amicul meu Irlandez(culmea), dar nu stiam ca abia s-a lansat. Acum parca ma voi bucura si mai mult de el. Super bun la gust.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Populare în ultima săptămână

Cele 10 lucruri care îți vor distruge restaurantul

Pe la începutul anului s-a deschis pe lângă mine un loc care avea potențial să devină destinația favorită de ieșit la bere pe vreme rea sau friguroasă. Începuseră bine și cred că nu era săptămână în care să merg pe acolo de cel puțin două ori.

Lucrurile au mers așa o perioadă și păreau că vor rezista primului an în probabil cea mai saturată zona de going out a Bucureștiului. Asta până când n-a mai mers. Nu s-au curățat, dar am fost acum vreo două zile p-acolo și cam bătea vântul. Aveau doar două mese ocupate din 25 cât cred că are pe două etaje. 
Și probabil că patronul nu înțelege cum a ajuns în situația asta în nici măcar jumătate de an de la lansare așa că m-am gândit să îl ajut cu niște răspunsuri. Nu exact despre pub-ul lui restaurant, dar prin listă probabil că va regăsi câteva greșeli pe care le-a făcut și el.

1. Muzica care este mult prea tare. Ăsta e un blestem al nostru ca specie pentru că nu reușim să înțelegem că omul nu prea are chef de țipat peste masă atunci când mănân…

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

În marketing există prezumția de nevinovăție?

Adică dacă eu am impresia că tu ai făcut ceva ilegal pentru a îți promova afacerea, dar este destul de improbabil ca cineva să poată demonstra asta, pot să te consider din prima vinovat sau chiar trebuie dovezi palpabile? Vorba aia, nu se apucă nimeni să îți facă campanie de awareness pentru că te urăște.

Asta e dilema mea de azi și am un exemplu concret cunoscut bucureștenilor.

Pe de-o parte Capitala s-a umplut în ultimele două luni de graffiti-uri cu "I ❤️ Buchetino", pe de alta florăria de luxBuchetino zice că nu are nicio legătură sau că ești cont fals vechi de 10 ani dacă le zici ceva de presupusul vandalism.

Chit că are sediul la nici 350 de metri de graffiti-ul de pe Biblioteca Națională a României și că e singurul brand cu numele asta din țară. Chit că formularea asta a mai folosit-o anul trecut magazinul din Londra sau tatăl antreprenoarei acum vreo două zile. N-au fost ei.

Și chiar dacă există o urmă de îndoială, n-ai cum să fii sigur fără dovezi.

Acum între noi f…