10 lucruri pe care să le faci atunci când aplici la un job la care nu vrei să ajungi la interviu

Internetul e plin de oameni care te vor învăța ce trebuie să faci pentru a aplica pentru jobul visurilor tale, dar nimeni nu acoperă partea ailaltă. Partea aia când ai chef să te lamentezi puțin pe Internet că angajatorii sunt toți o apă și un pământ și mai bine te faci influencer de succes pentru că ai aplicat la zeci de job-uri și nici măcar unul nu te-a chemat la interviu.

E și asta o artă și din păcate este una destul de exclusivistă, dar stați fără griji că fac eu puțină lumină cu aceste sfaturi practice.

  1. Pentru a maximiza șansele să fii ignorat, evită să parcurgi orice ghid de cum ar trebui să te prezinți pentru job-ul pe care ți-l dorești. 
  2. De fapt aș sugera să trimiți CV-ul doar către job-ul care n-au nimic în comun cu parcursul tău profesional sau educațional de până acum. Cu cât mai diferite, cu atât mai bine. 
  3. Arde-o cool cu angajatorul. Trântește-i un sunt leneș și foarte eficient, de asta nu trimit CV sau orice altceva. Hai să ne cunoaștem într-un email. 
  4. Bagă-l în pitch. Trimite-ți CV-ul și scrisoarea de intenție, iar la CC-ul mail-ului pune celelalte 4-5 agenții la care aplici pentru posturi asemănătoare. 
  5. Încearcă să fii misterios. Trimite-ți CV-ul ca atașament al unui email ce nu are nici titlu, nici propoziția de intenție și mai ales nici job-ul pentru care aplici. 
  6. Dovedește că ai înțeles treaba cu Internetul în 2018 și trece la competențe Internet Explorer.
  7. Ieși în evidență. Folosește un format de CV cu background negru și text de 6.
  8. Sau fă-ți propriul sistem de CV care aduce mai mult cu o carte de colorat decât cu ceva prin care cineva poate trece repede și eficient.
  9. Povestește-i despre pasiunile și visele tale. Mai slab pe zona profesională, mai mult pe zona emoțională.
  10. Be Precious. Chiar dacă job-ul și experiența cerută denotă un anumit nivel financiar, punctează direct din scrisoarea de intenție că fără măcar 5 ori respectivul nivel tu nu te dai jos din pat.
Și dacă cele de mai sus nu funcționează, am mai auzit de la cineva că poți oricând să te referi la tine la persoana a 3-a pentru a creea legătură aia de cringe pe care orice angajator și-o dorește. 

Baftă și trimite CV-uri acolo fără frică. 

Comentarii

  1. Genial! Eventual te poti prezenta si cu o papusa vodoo la interviu pe care o poti prezenta ca fostul sef :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!