Voi știați că testele ADN online sunt la mișto, nu?



Sunt doar pentru amuzamentul nostru și nici nu oferă vreo certitudine că ceea ce îți livrează este adevărat. În cel mai bun caz este o estimare care oricum se poate schimba radical în momentul în care refaci testul sau își schimbă algoritmul.

Și că dacă ești nervos pe faptul că site-urile îți plimba adresa de email de colo-colo și primești spam, atunci o să explodezi când vei afla că, de exemplu, FamilyTreeDNA oferea  FBI-ului în secret baza de date cu materialul genetic primit de la utilizatori.

Bun, atunci de ce văd aseară o reclama la TV pe Antena 1 la myheritage DNA care promite că îți găsești rudele pierdute cu un simplu test ADN? N-am fost atent, dar nu părea să aibă ceva scris mic reclama. Pur și simplu ăsta era principalul mesaj: descoperă-ți originile și găsește-ți rudele.

Și au acest mesaj pentru că sunt sigur că au studiat puțin piața înainte și-au descoperit că tot românul visează să își găsească un văr bogat prin străinătate pentru că altfel nu văd de ce ți-ai dori să găsești unul care încă are wc-ul în curte (cum zice o statistică despre jumătate din populația țării).

Pentru cine nu are timp să se uite 20 de minute la filmul de mai sus, povestea e cam așa. Gemeni identici primesc rezultate diferite de la 4-5 teste online de ADN. Refac testele, se schimbă și rezultatele. Se duc să întrebe site-urile de ce se întâmplă asta și primesc răspunsuri în zona "testele se situează undeva între între știință și artă".

Nu e un răspuns rău. În plus, ce artă de 70$ mai poți să găsești în zilele noastre?

Bonus, nici nu le-a zis vreuneia că are o soră pierdută. #finuț

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!