The Irishman: hai un opt din zece

Cuprins de o nea╚Öteptat─â m├óndrie na╚Ťional─â, asear─â m-am uitat la "The Irishman". Mai mult for╚Ťat pentru c─â m-am convins c─â nu sunt ├«n target dup─â ce am citit vreo c├óteva review-uri. Cu toate astea am cedat ├«ntr-un moment temporar de sl─âbiciune. Patru ore jum─âtate mai t├órziu eram la fel de entuziasmat de film ca ├«n momentul ├«n care am ap─âsat play.

De ce?

Pentru c─â subiectul filmului nu e ceva ce m-a pasionat vreodat─â. Am v─âzut ╚Öi eu ca tot omul seria The Godfather ╚Öi ceva Sopranos, ba chiar am ╚Öi jucat ni╚Öte Mafia la via╚Ťa mea, dar nu pot spune c─â am f─âcut vreo pasiune pe subiectul ─âsta.

Poate ╚Öi din cauza aceasta mi se pare c─â filmul a fost mai ├«ncet dec├ót ar fi trebuit s─â fie sau mai bine spus c─â a durat semnificativ mai mult dec├ót poate era necesar. Raportat la un film de cinematograf. ╚śi asta mi se pare c─â toat─â lumea gre╚Öe╚Öte prin review-uri: ├«l compar─â cu ceva ce ar vedea la cinema.

The Irishman mi s-a p─ârut c─â a fost de la ├«nceput g├óndit pentru Netflix. Pentru v─âzut acas─â. Pentru acel & chill. Te ╚Ťine captivat pe ├«ntreaga durat─â, dar nu simte nevoia s─â te bombardeze cu ac╚Ťiune/dram─â/lacrimogene din 10 ├«n 10 minute cum face ├«n general un film pe marele ecran.

Hai s─â facem un pas ├«n spate ╚Öi s─â vedem o poveste frumoas─â. Ceva mai domol. Ceva mai bine fr─âm├óntat. Ceva ce n-ar trebui s─â ├«╚Ťi dea fix-ul de entertainment ├«n urm─âtoarele 90 de minute pentru cei 35 de lei pl─âti╚Ťi.

Nu vreau s─â fac vreo afirma╚Ťie gre╚Öit─â, dar mi se pare c─â este primul blockbuster g├óndit pentru a fi v─âzut exclusiv de acas─â. Cu pauze. Cu lumina aprins─â ╚Öi pe relaxare. Iar din punctul ─âsta de vedere i-a ie╚Öit.

Chiar ╚Öi cu anti-├«mb─âtr├ónirea digital─â care e aproape insesizabil─â p├ón─â ├«n punctul c├ónd e pur ╚Öi simplu ridicol─â. Chiar ╚Öi cu st├óng─âciile actorilor ├«n scenele mai dinamice, st├óng─âcie specific─â v├órstei. Chiar ╚Öi cu cantitatea rezonabil─â de informa╚Ťie cu care trebuie s─â vii de acas─â pentru a ├«n╚Ťelege unele lucruri.

Chiar și așa, le-a ieșit.

Cel pu╚Ťin pentru o prim─â vizionare. Pentru c─â nu cred c─â o s─â ├«l mai rev─âd vreodat─â. Mai bine bag ni╚Öte Lord of the Rings de tocilari dac─â am chef de ceva mai lung de 2 ore.

Comentarii

 1. Dupa primele 15 minute am inchis si am revazut "Doi barbati si jumatate" pe Comedy Central. Nu sunt in target.

  R─âspunde╚Ťi╚śtergere
  R─âspunsuri
  1. De asta o s─â aib─â ╚Öi review-uri ╚Öi note mari. Nu e pe gustul t─âu, ├«nchizi ╚Öi te ui╚Ťi la altceva. Nu "te sim╚Ťi" dator pentru c─â ai pl─âtit un bilet.

   ╚śtergere
  2. Cu adevarat le-a iesit, un film prea realist pentru cinema, nu cred ca este 'entertainment only '... Prea am fost obisnuiti cu viteza si actiune... Povestea vazuta prin ochii unui om cu mai multa experienta, ca sa nu spun mai in varsta...Apreciez ca este un film bun care nu prea ne- a incantat :)

   ╚śtergere
 2. este un film istoric in care joaca dinozaurii de film. merita vazut.

  R─âspunde╚Ťi╚śtergere

Trimite╚Ťi un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

manolo si jean acesti miki alexandrescu de la eurosport