Review modest: Mici Vegani

 

Review modest: Mici Vegani

Abominabili! ├Ängrozitori! Chimicale! Insert glum─â cu vegetarieni. 

Bun! Acum c─â am anticipat 70% dintre reac╚Ťii, hai s─â vorbim pu╚Ťin despre mititeii ─â╚Ötia vegetarieni pe care i-am testat ├«n weekend. Pentru cine nu vrea s─â citeasc─â mai mult, sumarizez experien╚Ťa ├«ntr-un singur r├ónd: mai buni dec├ót m─â a╚Öteptam, apropia╚Ťi ca gust cu cei originali ╚Öi pentru asta le-a╚Ö da nota 7/10 de ├«ncurajare. 

Pu╚Ťin background story. 

├Ämi place science fiction-ul de mor. Aproape la fel de mult ca  zgomotul mititeilor sf├ór├óind pe gr─âtar. Dar aproape toate lumile astea fantastice imaginate de autori au un numitor comun: spa╚Ťiul pe navele spa╚Ťiale e at├ót de mic/suprapopularea planetei a ajuns la un astfel de nivel ├«nc├ót este total impractic s─â cre╚Öti animale pentru carne. Astfel, oamenii ─â╚Ötia ai viitorului s-au reorientat c─âtre altceva. 

Este logic ╚Öi ─âsta pare c─â este viitorul spre care ne ├«ndrept─âm. Putem s─â ne lament─âm ╚Öi s─â ne d─âm cu fundul de p─âm├ónt sau putem s─â ne bucur─âm de fiecare sf├ór├óitur─â de gr─âsime pe gr─âtar, alegerea este a noastr─â ╚Öi nu va influen╚Ťa cu nimic ce pare c─â urmeaz─â s─â se ├«nt├ómple in our life time.

A╚Öa c─â tot timpul am fost fascinat de carnea asta care nu e carne ╚Öi de fiecare dat─â c├ónd am avut ocazia am gustat. Curiozitate sau r─âzvr─âtire ├«n fa╚Ťa zeului Purcelu╚Ö, putem s─â ├«i spunem cum vre╚Ťi pentru c─â nu intereseaz─â pe nimeni. 

Ce intereseaz─â este ce gust au micii ─â╚Ötia f─âcu╚Ťi doar din plante, iar aici lucrurile variaz─â destul de mult - ├«n func╚Ťie de c├ónd ├«i m─ân├ónci. Sco╚Öi imediat de pe gr─âtar sunt cel pu╚Ťin interesan╚Ťi. Destul de pican╚Ťi ╚Öi cu o textur─â cam pe acolo cu carnea tocat─â, prima ├«mbuc─âtur─â este surprinz─âtoare. 

Mici vegani Verdino

Surprinz─âtoare pentru c─â te a╚Öteptai la ceva mai r─âu, dar acum primul g├ónd care ├«╚Ťi trece prin cap e c─â n-ai fi deloc sup─ârat dac─â la viitoarele gr─âtare ar fi ╚Öi c├ó╚Ťiva mititei vegani pu╚Öi deoparte pe post de aperitiv. 

Dar apoi lucrurile se schimb─â destul de mult pe m─âsur─â ├«n care se r─âcesc, ajung├ónd ca a doua zi s─â aib─â un gust total certat cu ar trebui s─â reprezinte. Nu e r─âu nici ─âla, dar e mai aproape de ce ├«╚Öi imagineaz─â carnivopa╚Ťii c─â au gust ni╚Öte mici f─âcu╚Ťi din plante. Mie mi s-a p─ârut c─â e foarte apropiat de un pate vegetal.

Ca mod de preparare, eu am ales s─â ├«i fac pe gr─âtar de╚Öi pe etichet─â aveau recomandarea s─â fie pr─âji╚Ťi ├«n ulei c├óte 3 minute pe fiecare parte. S─â fim serio╚Öi, mici ├«n ulei s─â m─ân├ónce ─âia care care fac peti╚Ťii online. Proba micului e prin foc ╚Öi fum. 

La gr─âtar s-au f─âcut u╚Öor ╚Öi au c─âp─âtat o culoare frumoas─â destul de rapid. Se vede ╚Öi ├«n colaj: ├«n col╚Ťul dreapta jos cum ar─âtau c├ónd i-am ├«ntors prima oar─â pe o parte. Deasupra sunt imediat dup─â ce au fost sco╚Öi de pe gr─âtar, iar ├«n st├ónga o sec╚Ťiune "la cald". 

Faptul c─â sunt pican╚Ťi ├«i ajut─â destul de mult pentru c─â altfel ├«ntreaga experien╚Ťa ar fi fost mai pu╚Ťin memorabil─â. Pentru c─â de╚Öi scrie pe ambalaj ca sunt suculen╚Ťi, ei nu prea au cu ce s─â se ridice la nivelul a╚Ötept─ârilor setate de veri╚Öorii mult mai populari. 

╚śi mult mai ieftini. 

Lucru pe care ├«l ├«n╚Ťeleg, dat fiind factorul de nou ╚Öi tot ce are acesta ├«n spate asociat, dar 14-15 lei pe 4 mititei vegani e un cost cam greu de ├«nghi╚Ťit pentru un om obi╚Önuit care nu vrea s─â o ard─â hipst─âre╚Öte. Pentru cei care vor totu╚Öi s─â o ard─â, i-am g─âsit ├«n Carrefour ├«n urma unei recomand─âri a unui prieten de pe Facebook. 

7/10 de ├«ncurajare. Pot s─â fie o solu╚Ťie de compromis pentru carnivorii religio╚Öi.  

Comentarii

Postări populare în ultima lună

manolo si jean acesti miki alexandrescu de la eurosport

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza