Treceți la conținutul principal

42

Aseara la o emisiune de radio oarecare ... pe langa multele intrebari existentiale puse ( de ce doar ogasmul precoce al barbatului e considerat o problema ... de ce nu si orgasmul precoce al femeii ) a venit si o vorba mai rasarita ... nu am retinut cine era autorul dar suna cam asa : de ce sa beau o bere in fiecare zi cand mai bine le beau pe toate la sfarsitul lunii.

Mi`a placut mult asta cu moderat vs exces. E normal ca ceva ce faci in cantitati moderate ... ajungi la un momentdat sa nu il mai apreciezi ... pe cand asa ... un exces este ceva ce te satisface mai mult. Pastrand analogia berii ... pot spune ca genul ala de viata e una morally safe - adica din dorinta asta de exces nu o dam in chestii imorale.

Astea fiind zise eu ridic o alta intrebare ... din punct de vedere al excitatiei psihice ... cumuland satisfacerea pe moment a poftelor ... nu depasim senzatia de frenezie cauzata de EXCES . Raspunsul cred ca este : probabil. Si atunci de ce tinem minte doar excesul respectiv? Betia aia memorabila ... vs iesitu zilnic la bere ( da , stiu o analogie cretina in contextul actual al blogosferei ... dar sa zicem ca nu`mi e frica de bau bau )

Momentan ( in ultima luna asa ) ma complac in a fi moderat cu placerile mele ...
avantaje? nu`mi refuz vreo placere
dezavantaje? s`a cam dus excitarea aia suprema :\
Ce inseamna asta? ca raspunsul la intrebarea " Ce mai faci? " este " Nimic special " ... fucking boring. Daca era primavara era clar .. astenie de primavara ... toata lumea o are bla bla ... dar e toamna ... astenie de toamna? E cam depresiva toamna .. mai ales gandindu`te cum era acum un an .. doi .. trei ... dar ne abatem de la subiect ... si tot nu vine iarna sa ma duc sa ma dau cu placa.

Acum vine intrebarea pentru voi ... ce preferati ?


Ah era sa si uit 42 = The Answer to Life, the Universe, and Everything ( The Hitchhiker's Guide to the Galaxy )

Comentarii

  1. 42 = The Answer to Life, the Universe, and Everything ( The Hitchhiker's Guide to the Galaxy )

    RăspundețiȘtergere
  2. un exces il tii minte, dar in general il regreti. e adevarat ca facand ceva moderat si constant, devine obisnuinta, pe care nu o mai constientizezi. dar si asa, ti-a ridicat nivelul de fericire. te obisnuiesti cu nivelul nou si cauti alt motiv de fericire pe care sa-l constantizezi (ca sa zic asa), deci nu te blazezi. asa ca.. exces sau moderat? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar, ai citit toate cartile din "trilogia in 5 parti" cu Hitchhiker's Guide to the Galaxy a lui Douglas Adams? :D

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

În ultimul an am mers pe jos cam 2480 de km

Zilele astea s-a împlinit un an de când am început să port o brățară de fitness. E vorba de un Garmin Vivofit 2 pe care nu l-am dat niciodată jos în ultimele 365 de zile - doar de curiozitate de a vedea cât merg pe jos într-un an. Răspunsul a fost puțin dezamăgitor:

Cam 2480 de kilometri parcurși pe jos într-un an.

Zic dezamăgitor pentru că speram să trec de 2500 până când scriu însemnarea asta.

Aplicația a contorizat doar vreo 2430 pentru că vreo 5-6 zile extrem de active au reprezentat erori de sincronizare și tot ce am făcut în zilele respective s-a pierdut în neant. Estimez eu că e vorba de vreo 50 de kilometri maxim.

În rest, cam așa arată treaba ca în imaginea de mai jos. Trei milioane și ceva de pași, o medie de 6.8 kilometri parcurși zilnic pe jos și un record de aproape 18 km într-o zi călduroasă de mai.


Problema este că deși valorile par mari, cu siguranță peste media bucureșteană, realitatea e că denotă sedentarismul modern. Citeam acum ceva vreme un studiu similar făcut p…

Deschidere: Shoteria Stația Fantastică

Generația nouă de petrecăreți din Centrul Vechi a dat naștere unui concept interesant: fast bar-ul. Locul unde ajungi să bei ceva cu niște prieteni înainte de poposi într-un club. Așa de încălzit puțin și de intrat în spiritul de petrecere. E locul unde n-ai scaune să te parchezi la povești sau să zăbovești cu orele. Totul e pe repede înainte.

E suficient să ajungi o seară în Shoteria 1 - Stația de primă alcoolizare - să simți pe pielea ta cât de bine a prins. Grupuri și grupuri de oameni care vin să dea un shot - două înainte de a se duce regulamentar la 23:00 în club. Ajută și faptul că au varietate de shot-uri pentru toate gusturile, așa că nu mare e mirarea să vezi grupuri de fete cot la cot shot la shot cu grupuri de băieți.

Lucrurile au mers atât de bine în ăștia 2 ani de Shoteria 1 încât vineri au mai deschis un loc. De data asta s-au concentrat pe long drinks sau shotail-uri cum le zic ei. Un loc puțin mai măricel ca primul, dar sub același concept-umbrelă. Un loc unde să pet…

S-a întâmplat nefăcuta: Chefi la cuțite e mai digerabil ca MasterChef

Nu credeam că o să zic asta vreodată, dar Chefii la cuțite s-au transformat încet, încet într-un fel de Top Gear culinar. Prietenia dintre ei a început să își spună cuvântul și întreg show-ul a devenit mult mai ușor de digerat chit că nu este produs la nivelul calitativ MC.

Între timp au renunțat și la jignirile gratuite, doar de dragul de a fi, așa că întreaga experiență este una care binedispune. Știu că elitismul culinar își face cruce în acest moment, dar nici Chefii și nici MasterChefii n-au emisiuni care să aibă legătură cu gătitul.

M-am uitat la 4 episoade și nici snopit în bătaie moldovenească n-aș putea să îmi aduc aminte de vreun preparat care m-a impresionat sau o tehnică pe care am deprins-o.

Emisiunile sunt pe zona pur de entertainment, iar Chefii fac asta mai bine printr-o carismă tip grup de prieteni. Chit că e pe glume de cartier, recunosc că m-am uitat și am râs de multe ori la emisiunea lor. E posibil ca ăsta să fie un prin semn de stockholm syndrome.

Cu toate asta …