Treceți la conținutul principal

inainte sa fii roman esti om ... sau invers?

Dintr-un mass primit pe yahoo messenger:

Luni, 13.04.2009, de la orele 14, va asteptam la statuia Aviatorilor!
Pentru cei ce nu stiu, in parcul Herastrau traiesc in cea mai neagra mizerie un nr. mare de emigranti chinezi care au lucrat intr-o fabrica din Romania si care au fost concediati, datorita falimentului fabricii. Fara a fi platiti, fara a li se asigura vreo perspectiva, fara ca ambasada sau autoritatile romane sa se implice in vreun fel, acesti oameni traiesc ambulant, in corturi de celofan
Tot ce vor ei este fie sa munceasca fie sa se intoarca in China
Haideti sa punem mana de la mana si sa oferim cate 10 ron unui chinez. Puteti aduce in loc de bani, haine, mancare, orice. 

Si prima chestie care mi-a trecut prin cap a fost .. stai nitel ..dar homelesii nostri ce au? De ce sa nu le dam romanasilor nostri boschetari banii aia? Esti patritot daca dai bani cersatorilor romani? 


La a doua gandire iti dai seama ca esti un gica contra patriot pentru ca ai ai zis-o pe asta cu boschetarii nostri doar ca sa ai o scuza sa nu dai un ban. Pe tine oricum nu te intereseaza nici boschetarii romani. 


Intrebarea din titlu inca ramane ... inainte de toate esti om sau esti roman? Ce are prioritate - natura umana de intrajutorare a semenilor sau simtul patriotic de intrajutorare a semenilor din aceasi tara? 

Comentarii

  1. boschetarii nostri castiga destul de bine, si fie au case la care se intorc in fiecare noapte, sau strangeri de-ale lor noaptea, fie oricum nu au unde sa se duca. Ei vor sa munceasca(sau, sa fim draguti, nu pot).

    Chinezii astia au venit in Romania sa lucreze, si au case la care sa se intoarca, dar nu pot din cauza lipsei banilor. Presupun ca e si problema de limbaj, si nici nu cred ca pot fi primiti asa de usor in grupurile de boschetari. Ei vor sa lucreze, dar nu mai au unde.

    Sau, sa fim cinici. macar daca le dam bani astora or sa plece.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu sunt OM. nu ma consider cine stie cvat romanca. Nu am patriotism mai deloc. Ajut oamenii atunci cand ma conving sau ma induioseaza (si sunt relativ usor de convins si de impresionat) fara sa tin vreodata cont de nationalitate, etnie, sex, rasa, , orientare sexuala sau mai stiu eu ce alte criterii irelevante. Si sincer, inteleg sa iti ajuti familia si prietenii, apoi oamenii pe care i=-ai cunoscut intamplator si mai apoi de-abia pe cei straini tie, dar mi se pare o meschinarie cumplita sa crezi ca cineva merita mmai mult ajutor din partea ta doar pentru ca iti e conational.

    RăspundețiȘtergere
  3. inainte de toate sunt ... zgarcit! :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai eu i'as ajuta pe chinezi, pentru ca ei sunt clar mai devaforizati. Sunt intr-un mediu strain, nu stiu limba. Plus ca boschetarul roman are mai multe sanse sa se angajeze undeva in Romania decat chinzeul...
    Da nu ii pot ajut, ca's in inima Transilvaniei!

    RăspundețiȘtergere
  5. diferenta intre boschetaru roman si acei chinezi amarati e ca al nostru in cea mai mare parte si-a ales conditia si e o cale de a fugi de munca, iar acei chinezi, au venit aici sa munceasca. e mai comod sa fii cersetor decat sa muncesti. se castiga oricum mai bine. deci clar chinezii merita ajutati, pt ca au ajuns homeless din vina altora.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Era un bar mișto, dar problema era că mai venea și patronul...

Știți barul ăla făcut de patron în momentul în care a ajuns la 40 de ani și i-a dat cu virgulă bucket listul? Nu? Hai să vă zic cum stă treaba. Toată viața a visat să își deschidă un bar, dar n-a avut timp/bani/motivare. Asta până de curând când s-a dus ca berbecul.

L-a deschis. E mic, simpatic, are un specific bine delimitat, a mers chiar bine la început, dar acum începe să scârțâie. Și ăsta nu înțelege de ce. De ce în fiecare lună vin din ce în ce mai puțini clienți și încasează tot mai pe negativ.

Păi problema majoră e că patronul și-a dorit bar, dar nu și clienți. Am fost în vreo câteva locuri din astea unde noi îl deranjam pe patron. Omul era cu paharul de vin în față, cu gașca de prieteni și cu muzica la maxim. Erau pe distracție și trebuia să o mai pună pe pauză să ne aducă meniurile, să dea muzica mai încet, să ne aducă băutura și la final să ne ia banii.

Omul nu avea chef de noi, chiar dacă eram singurii plătitori de consumație din bar. N-ai cum să ceri prietenilor bani pe c…

Ieri le-am arătat Bucureștiul celor 5 noi beri aduse în România de URBB

De două zile timeline-ul meu s-a umplut de bloggeri care primiseră pachetul din imagine. Poze din toate unghiurile, selfie-uri, nebunie. Eu cred că am primit ultimul lădița care avea frumos atașat următorul mesaj: "Descoperă Europa cu berea care ți se potrivește! #beertrip", așa că presiunea a fost maximă.

Eu ce fel de poză pot să pun ce deja n-a fost făcută de ceilalți? Pe drumul spre casă, ajutat și de constituția specifică de blogger ce trebuia să care 6 kilograme, mi-am zis să fiu o gazdă primitoare și să le arăt celor 5 beri noi o fărâmă de București.

Și pentru că tot zic de ele, dar nu le-am numit, acestea sunt: Grimbergen Ambreé, Kronenbourg 1664 Blanc, Angelo Poretti 4 Luppoli Original, Angelo Poretti 5 Luppoli Bock Chiara și Angelo Poretti 6 Luppoli Bock Rossa.

Alături de ele au fost două mutat aici de ceva vreme: Guinness și Weihenstephaner Hefe Weissbier.

Rezultatul este mai jos.














Problema unui food truck făcut din pasiune e că nu se ia niciodată în serios

Sâmbătă am fost la aniversarea celor de la Ground Zero la Verde Stop - un loc ce a văzut de-a lungul timpului câteva street food festivals. Am ajuns regulamentar la 2, mi-am luat o bere și m-am tolănit regulamentar pe iarbă. Deja de la a 2-a bere au început șoriceii să danseze prin stomac așa că am făcut un tur al food truck-urilor prezente.

La BurgerVan timpul de așteptare era de peste 45 de minute, la Pește Pâine nici nu deschiseseră la aproape 3 ore de când începuse evenimentul, iar la Dianei 4 norocul a făcut să aibă gulașul făcut dinainte așa că puteai să mănânci pe loc. Nu zic că m-am resemnat, că au un gulaș bun, dar speram să bag niște cartofi prăjiți de la Pește Pâine.

Au deschis și ei jumătate de oră mai târziu și imediat s-a făcut o coadă care s-a împrăștiat repede. N-am înțeles de ce, dar mi-am zis că ăsta e momentul să merg să iau niște cartofi. Țeapă. Urmau să îi facă în 30 de minute după spusele lor. Mmda. Bine.


Am mai zăbovit ceva timp la niște vorbe și bere, dar am z…