inainte sa fii roman esti om ... sau invers?

Dintr-un mass primit pe yahoo messenger:

Luni, 13.04.2009, de la orele 14, va asteptam la statuia Aviatorilor!
Pentru cei ce nu stiu, in parcul Herastrau traiesc in cea mai neagra mizerie un nr. mare de emigranti chinezi care au lucrat intr-o fabrica din Romania si care au fost concediati, datorita falimentului fabricii. Fara a fi platiti, fara a li se asigura vreo perspectiva, fara ca ambasada sau autoritatile romane sa se implice in vreun fel, acesti oameni traiesc ambulant, in corturi de celofan
Tot ce vor ei este fie sa munceasca fie sa se intoarca in China
Haideti sa punem mana de la mana si sa oferim cate 10 ron unui chinez. Puteti aduce in loc de bani, haine, mancare, orice. 

Si prima chestie care mi-a trecut prin cap a fost .. stai nitel ..dar homelesii nostri ce au? De ce sa nu le dam romanasilor nostri boschetari banii aia? Esti patritot daca dai bani cersatorilor romani? 


La a doua gandire iti dai seama ca esti un gica contra patriot pentru ca ai ai zis-o pe asta cu boschetarii nostri doar ca sa ai o scuza sa nu dai un ban. Pe tine oricum nu te intereseaza nici boschetarii romani. 


Intrebarea din titlu inca ramane ... inainte de toate esti om sau esti roman? Ce are prioritate - natura umana de intrajutorare a semenilor sau simtul patriotic de intrajutorare a semenilor din aceasi tara? 

Comentarii

  1. boschetarii nostri castiga destul de bine, si fie au case la care se intorc in fiecare noapte, sau strangeri de-ale lor noaptea, fie oricum nu au unde sa se duca. Ei vor sa munceasca(sau, sa fim draguti, nu pot).

    Chinezii astia au venit in Romania sa lucreze, si au case la care sa se intoarca, dar nu pot din cauza lipsei banilor. Presupun ca e si problema de limbaj, si nici nu cred ca pot fi primiti asa de usor in grupurile de boschetari. Ei vor sa lucreze, dar nu mai au unde.

    Sau, sa fim cinici. macar daca le dam bani astora or sa plece.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu sunt OM. nu ma consider cine stie cvat romanca. Nu am patriotism mai deloc. Ajut oamenii atunci cand ma conving sau ma induioseaza (si sunt relativ usor de convins si de impresionat) fara sa tin vreodata cont de nationalitate, etnie, sex, rasa, , orientare sexuala sau mai stiu eu ce alte criterii irelevante. Si sincer, inteleg sa iti ajuti familia si prietenii, apoi oamenii pe care i=-ai cunoscut intamplator si mai apoi de-abia pe cei straini tie, dar mi se pare o meschinarie cumplita sa crezi ca cineva merita mmai mult ajutor din partea ta doar pentru ca iti e conational.

    RăspundețiȘtergere
  3. inainte de toate sunt ... zgarcit! :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai eu i'as ajuta pe chinezi, pentru ca ei sunt clar mai devaforizati. Sunt intr-un mediu strain, nu stiu limba. Plus ca boschetarul roman are mai multe sanse sa se angajeze undeva in Romania decat chinzeul...
    Da nu ii pot ajut, ca's in inima Transilvaniei!

    RăspundețiȘtergere
  5. diferenta intre boschetaru roman si acei chinezi amarati e ca al nostru in cea mai mare parte si-a ales conditia si e o cale de a fugi de munca, iar acei chinezi, au venit aici sa munceasca. e mai comod sa fii cersetor decat sa muncesti. se castiga oricum mai bine. deci clar chinezii merita ajutati, pt ca au ajuns homeless din vina altora.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!