Treceți la conținutul principal

mergem in centrul vechi? meh!

E cineva caruia ii place sa mearga in centrul vechi din Bucuresti? Imi plac si mie vreo 2-3 locuri dar in rest incerc sa ma feresc de centrul vechi ca de dracu. Aglomeratie, mult zgomot si overpriced pentru niste servicii lente si cu scarba. Asta e centrul vechi. De as fi masochist sa ma supun la asa ceva de buna voie? 

Aseara am fost in les bourgeois unde cred ca am asteptat 20 de minute sa imi aduca nota. O seara de marti banala si baiatul ce ne servea cred ca avea grija doar de 6-7 mese. In ohara acum cateva luni au incercat sa ne umfle nota crezand ca cele x shoturi ne-au incetosat mintea. In dirty harry berea la draft de import era indoita cu apa. In oscars a durat 15 minute sa aduca 5 drafturi in conditiile in care eram singurii din bar. Mai am exemple. Trebuie doar sa imi aduc aminte. 

Concluzia e destul de clara. Te bati pentru un loc intr-un bar ce are bautura fake sau indoita cu apa ca apoi sa o astepti zeci de minute si la final sa te si tepuiasca la nota deja mult prea mare pentru ca e  in centru. 

Comentarii

  1. my two cents: chestia asta cu berea la draft indoita cu apa se poate face doar intr-un singur fel, si anume sa puna apa in halba cu bere, si nu direct din butoi, cum eronat s-a intiparit in imaginatia colectiva. practic, la cum functioneaza cuplele sub presiune la butoaiele de bere este imposibil sa bagi apa-n bere altfel decat dupa ce ai turnat-o in halba sau pahar, asa ca daca poti vedea procesul de umplere si nu e apa in pahar de la inceput, atunci fii sigur ca ce e in butoi, aia primesti.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Florin - ok. Atunci poate tinusera butoaiele in soare si asta sa fie un motiv pentru care era asa de slaba berea aia. Donno. Cert e ca exisa o diferenta colosala intre aia la sticla bauta cu o zi inainte si aia la draft.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Condimental de Calif vis a vis de Camera de Comerț

Când sfânta treime a rotisorului din Centrul Vechi s-a destrămat, atunci când Calif și Divan și-au luat tălpășița că erau în clădiri cu risc seismic, am trăit o adevărată dramă. Unde îmi voi rezolva eu poftele nocturne? Mai ales că și Dristorul de la Budapesta a făcut ceva pași spre Tineretului.

Cumva parcă toți s-au vorbit și m-au părăsit. Am mai încercat eu din când în când să îi mai vizitez pe la Iancului, Romană și Tineretului, dar de multe ori era peste mână. Trebuia să mă duc special pentru ei în zona aia, lucru care cam știrbea din pofta ad hoc a kebabului.

 Soarele a venit și pe strada mea. Acum vreo săptămână am văzut un Condimental de Calif la 2-3 minute de mine și n-am știut de unde să îl apuc că era închis și nu părea să fie operațional încă. Norocul mi-a surâs ca aseară să îl găsesc deschis și i-am trecut pragul cu emoția unul prichindel în prima zi de școală.


Am luat un Dill Kebab de vită, un Kebun și o limonadă. Un ce? Un Kebun - chestia din poza de mai sus: pui, humus…

Strongbow - de ceva vreme lansata si la noi in 3 sortimente

Lansarea efectiva a fost acum vreo 3-4 saptamani, dar am evitat sa scriu despre asta inainte sa o localizez offline intr-un supermarket. Oho si cat de greu a fost sa fac asta. Am vanat in Carrefour-ul si Mega Image-ul de la Piata Unirii de parca viata mea depindea de asta.

Cred ca m-ati vazut p-acolo. Cu ochii mijiti, eram cel nehotarat la raionul de beri de import. Ocazional faceam 13-14 si pe la cele cu arome si chiar pe la sucuri - de unde sa stiu unde naiba ar pune ei cidrul (mai are rost sa zic si de mere?).

Gata cu panica! intr-un tarziu au bagat si la mine in cartier cidru Strongbow.


Ce as putea sa zic despre Strongbow? Este un hard cider (4.5% alcool) si la noi in tara vine in trei variante: gold apple, red berries si elderflower. Gold e cel clasic de care probabil ai mai baut prin irish pub-uri, cel de soc nu este pentru toata lumea datorita aromei puternice, iar cel de fructe de padure pare o varianta mai domolita a unui Framboise.

Dupa ce am testat intensiv toate variantele…

Trigger words la Poșta Română

Pentru că tot m-am întors de 10 minute de la un oficiu poștal unde în teorie trebuia să ridic niște tricouri venite de pe threadless.com, lucru care nu s-a întâmplat dintr-un motiv care îmi e străin, am zis să fac un scurt ghid despre ce cuvinte ar trebui evitate atunci când vorbești la ghișeu.

Primul a fost curier. E posibil ca toată lumea să râdă de mine că nu știam acest trigger word de bază, dar în simplitatea mea, numesc curieri toți cei care vor să îmi livreze ceva. Eu o țineam pe a mea că m-a sunat curierul Poștei Române să îmi livreze ceva vineri, ea tot îmi spunea că Poșta Română nu are curieri și poate altcineva a încercat să îmi livreze ceva.

Ba că e agentul poștal, ba că e nu mai știu ce poștal, dar cu siguranță nu e curier. Bine. Fie ca voi. Am continuat să îi zic reprezentantul Poștei, dar nici așa n-am avut succes. Dacă nu știu titulatura lui exactă, n-au cum să își dea seama cine și ce a vrut să îmi livreze. Mai că îmi venea să zic ca Despot Tricouri în...

Al doilea c…