Treceți la conținutul principal

mergem in centrul vechi? meh!

E cineva caruia ii place sa mearga in centrul vechi din Bucuresti? Imi plac si mie vreo 2-3 locuri dar in rest incerc sa ma feresc de centrul vechi ca de dracu. Aglomeratie, mult zgomot si overpriced pentru niste servicii lente si cu scarba. Asta e centrul vechi. De as fi masochist sa ma supun la asa ceva de buna voie? 

Aseara am fost in les bourgeois unde cred ca am asteptat 20 de minute sa imi aduca nota. O seara de marti banala si baiatul ce ne servea cred ca avea grija doar de 6-7 mese. In ohara acum cateva luni au incercat sa ne umfle nota crezand ca cele x shoturi ne-au incetosat mintea. In dirty harry berea la draft de import era indoita cu apa. In oscars a durat 15 minute sa aduca 5 drafturi in conditiile in care eram singurii din bar. Mai am exemple. Trebuie doar sa imi aduc aminte. 

Concluzia e destul de clara. Te bati pentru un loc intr-un bar ce are bautura fake sau indoita cu apa ca apoi sa o astepti zeci de minute si la final sa te si tepuiasca la nota deja mult prea mare pentru ca e  in centru. 

Comentarii

  1. my two cents: chestia asta cu berea la draft indoita cu apa se poate face doar intr-un singur fel, si anume sa puna apa in halba cu bere, si nu direct din butoi, cum eronat s-a intiparit in imaginatia colectiva. practic, la cum functioneaza cuplele sub presiune la butoaiele de bere este imposibil sa bagi apa-n bere altfel decat dupa ce ai turnat-o in halba sau pahar, asa ca daca poti vedea procesul de umplere si nu e apa in pahar de la inceput, atunci fii sigur ca ce e in butoi, aia primesti.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Florin - ok. Atunci poate tinusera butoaiele in soare si asta sa fie un motiv pentru care era asa de slaba berea aia. Donno. Cert e ca exisa o diferenta colosala intre aia la sticla bauta cu o zi inainte si aia la draft.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Populare pe blog în ultima săptămână

Cele mai bune merdenele Facebook meetup

Ca un veritabil explorator culinar, sâmbătă dimineața îmi dădeam întâlnire cu niște prieteni în fața patiseriei cu cele mai bune merdenele din București.

Pontul îl primisem de la cineva de încredere pe zona asta de mâncare așa că tot ce a trebuit pentru a îmi convinge o prietenă însărcinată să vină a fost să zic „cea mai bună merdenea”.  Atât și deja aveam un plan ca a doua zi să ne vedem la 11 undeva pe la Piața Amzei.

Pe hârtie ne anunțaseră 6-7 temerari pentru acest merdenea-facebook-meet, dar până la urmă ne-am strâns doar vreo 4 temerari. Chiar și așa, pentru mine a fost o premieră aceasta degustare semi ad-hoc a street food-ului original: sfânta merdenea.



Patiseria cu pricina se numește Comteia și de fapt este un combo de patiserie cu magazin mixt specializat pe băutură modestă și țigări la bucată.

Pe cei mai slabi de înger probabil că bețivii pașnici din jur îi vor speria și vor traversa pe trotuarul de vis-a-vis, dar exploratorii adevărați sunt răsplătiți cu merdenele excelen…

Brunch în București: RePlace din Cotroceni

Pentru că de când avem bestia mică simțeam că ne-am cam auto-izolat în proximitatea casei, împreună cu mândra am decis să facem ce fac toți oamenii de 30ish de ani prin seriale: să pună bazele unei tradiții în jurul brunchului de duminică cu prietenii.

Zis și făcut, iar duminica trecută ne-am strâns pe la 11:30 la RePlace în Cotroceni (maps) să punem bazele acestei tradiții culinaro-hipstărești. Cred că eram primii lor clienți pe ziua respectivă așa că ne-am putut alege cea mai bună masă din cele 5 pe care mica terasă din spate o are.

Locul e de un chillax contagios și e lesne de înțeles de ce oamenii l-au votat pe pagina celor de la Guerrilla ca fiind cea mai frumoasă terasă din București. În plus, se poate vedea și în poză liga înaltă de hipsterism în care joacă: nici nu au pahare de bere pentru berea la doză pe care o servesc.

Cumva n-ar trebui să nu fiu prea critic cu ei pentru că la origini sunt o cafenea, dar le-am trecut de două ori pragul și de fiecare dată nu aveau fix berea…

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…