Treceți la conținutul principal

am gatit cu maestrul Tushin

Marti cand tot online-ul isi punea hainele de sarbatoare si se ducea la Internetics eu eram la deschiderea noului restaurant Wu Xing din Pipera sa imi arat talentele culinare alaturi de maestrul Tushin. Am ajuns exemplar la ora comunicata pe email si cum am intrat am fost intampinat cu un sortulet - maestrul ne astepta in bucatarie. Cum am mai zis si la aniversarea celor 12 ani de Wu Xing (link) sunt un fan declarat al lui Tushin si m-am bucurat ca am apucat sa schimbam 2-3 vorbe si chiar sa gatim.

Dar nu doar am vorbit .... ci am si furat vreo 2-3 secrete despre circuitul uleiului incins/rece in bucataria chinezeasca. Am gatit pui Gong Bao si de la inceput va pot spune ca eu nu sunt mare fan pui. Vita ftw. A iesit bun. Nu m-a lasat sa il fac cat de picant imi doream pentru ca citez "stricat echilibrul". Nu eram in masura sa comentez asa ca l-am ascultat ca un invatacel.


ma mir ca nu eram cu gura cascata :)
Ce mai! Toti ne uitam fascinati la el. Saracul a trecut pe slow motion sa intelegem cum se prepara reteta pentru ca reteta in viteza standard dureaza maxim 2 minute. In modul de viteza maestru cred ca o termina in sub un minut.

Cum a fost ce am gatit? Excelent. Cea mai buna dintre toate. Toti ne-am descurcat cu succes. Nici nu ai cum sa gresesti ceva cand Tushin e langa tine sa te corecteze si sa iti explice la fiecare pas ce ai de facut si de ce faci asta.

cocentrat pe cata pasta picanta sa pun ... am pus prea putin :)
La final ce trebuie sa retineti? Ca in weekend cred ca o sa gatesc ceva chinezesc .... mi-a facut pofta de perioada cand gateam regulat.

Si mai arunc 2 poze la final de pe cyberculture.ro :)

pusesem prea mult castravete si nici macar nu imi place castravetele
cum va ziceam de ingrediente

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

15 minute de palme transpirate: cum s-a aterizat ieri pe aeroportul din Düsseldorf

Zborul a devenit atât de tehnologizat că atunci când spui pilot te gândești la un gigel ce face integrame pe toată durata zborului. Păi nu mai e ca acum 40-50 de ani când să fii pilot însemna ceva. Acum te urci în avion, apeși câteva butoane și calculatorul face totul. Apoi te trântește la pământ un video ca cel de mai sus unde te uiți ca vițelul la poartă.

Filmul e de ieri din timpul furtunii Friederike, cea mai puternică din ultimii 11 ani, care s-a făcut remarcată prin vânturi de până la 140km/h - asta dacă n-am greșit eu conversia din noduri în km/h.

Mă gândeam că la astfel de vânturi se închide aeroportul, dar s-ar părea că băieții ăștia experți în rebusuri și integrame se pricep și la a pune avionul pe pistă în siguranță. Aici a mai contat și scula cu care lucrau că unora le-au trebuit câte 3 încercări, dar majoritatea și-au adus pasagerii în siguranță în aeroportul în care trebuiau să ajungă.

Câteva highlight-uri din filmuleț:

13:40 - băi băiete, cred că au dus avionul direct …

O campanie pe care aș vrea să o văd: la 20 de pet-uri goale primești unul gratis

Cam așa arăta Dâmbovița azi pe la 9:30 după ce în ultima săptămână s-a lucrat intens la curățarea ei și a casetei de sub Piața Unirii. Ar fi ușor să dau vina pe gigeii ăia care au curățat, dar i-am văzut zi și noapte cum s-au chinuit. Au curățat și ei cât au putut, dar ușor să mai pierzi câteva zeci de kilograme de pet-uri când ai de curățat tone de căcaturi pe care le-au aruncat bucureștenii de-a lungul anului. În topul celor mai ciudate lucruri văzute anul ăsta sunt un scaun de birou și o canapea mai mică - asta așa să vă faceți o idee ce au trebui să scoată gigeii ăia.

Dar să ne întoarcem la imaginea de mai sus unde 90% din masa plutitoare era compusă din pet-uri de 2-2.5 litri. Pet-uri care sunt apreciate, în general, de niște gigei cu mustață și tricouri polo - dacă e să ne luăm după reclame. Gigei pe care nu îi poți atinge cu povești frumoase despre reciclare și binele planetei. Poate cu niște amenzi usturătoare, dar e un chin logistic să faci asta.

În schimb, poți să îi atingi…

HBO Go, Netflix și Amazon Prime Video la început de 2017

Cumva am început să consum mai multe seriale la final de an. A ajutat și concediul avut de sărbători, dar cumva am început să prefer din ce în ce mai mult serile liniștite acasă în fața unui serial foarte bun sau măcar mediocru. În ultimile luni am tot testat platforme de video on demand și mă gândeam să aștern câteva idei pentru cei care sunt în căutare unui mod legal de a savura seriale și filme.

Amazon Prime Video e cea mai recentă platformă testată și a fost o dezamăgire cruntă. Poate n-am făcut eu ce trebuie, mi-am activat prime-ul din contul de amazon.com și co.uk, dar am acces doar la 18 seriale. E drept că două dintre ele sunt The Grand Tour (care și-a mai revenit nițel prin episodul al 4-lea) și The Man In The High Castle, dar asta nu mă va face să îmi prelungesc abonamentul. Puțin e prea puțin.

Bonus - nici nu-mi merge să pun îl pe Chromecast direct de pe telefon. Trebuie prin Chrome-ul de pe desktop printr-o extensie. E cam multă bătaie de cap pentru soluția click to play p…