Tatal Fantoma din 2 martie in cinematografe

Gratie unei competitii stupide cu mancare picanta nu am putut sa ajung la film dar mi-am trimis un mic spion care sa isi dea cu parerea despre el. Randurile de mai jos ii apartin ei :) 


Filmul regizat de Lucian Georgescu dovedeste o data in plus ca Romania are de oferit peisaje de-a dreptul fabuloase. Realizezi privindu-l ca ai inca multe de explorat intre aceste granite. Este un film ce te pune confortabil in scaun de la bun inceput si iti aseaza atentia pe mai multe planuri. Te amuza, te face curios, oferindu-ti senzatia ca faci parte din film. Ca participi…


Facem cunostinta cu profesorul american Robert Traum (Marcel Iures), ce decide sa se aventureze in cunoasterea trecutului familiei sale. Originile tatalui si unchiului sau nu sunt usor de descoperit, Robert apeland la ajutorul Taniei (Mihaela Sarbu), sefa Arhivelor Bucovinei. Dupa multe incercari, acestia il gasesc pe Sami, ultimul prieten al familiei Traum. Sami fusese izgonit din propriul cinematograf de catre primarul satului, ce era implicat in afaceri mai mult sau mai putin ortodoxe cu mafia ucraineana. Intalnirea acestora s-a dovedit benefica pentru amandoi, Sami avea sa primeasca sansa de a-si recupera cinematograful, iar Robert avea sa afle cine a fost cu adevarat tatal sau.

Este un film ce iti stimuleaza imaginatia pe cel putin doua planuri. O data iti este prezentata dragostea pe care un om o poate avea fata de radacinile sale, iar apoi dragostea fata de cinematograful de alta data. Tatal Fantoma este un alt fel de comedie romaneasca, plina de frumos, tandrete, descoperiri si care are drept punct de plecare nuvela lui Barry Gifford “Almost Oriental”.

Un road-movie initiatic ce mi-a placut prin provocarea pe care ti-o lanseaza: cunoaste-te! Te face sa te ridici din fotoliu, sa te urci in masina si sa descoperi cat mai multe despre tine, fie prin explorarea arborelui genealogic, fie colindand in lung si in lat tara asta impanzita cu obiecte ale fascinatiei. De la muzica, actori, pana la peisaje si scenariu, totul a fost bine ales si presarat cu un dialog in principal in limba engleza, insa cu umor romanesc.

Dedicat lui Ovidiu Bose Pastina, este genul de film care merita sa fie vizionat intr-o zi frumoasa, la cinematograf, unde sa te bucuri de un film autohton surprinzator, de o imagine de calitate si de o coloana sonora foarte bine conceputa!

Comentarii

Postări populare în ultima lună

viteza medie in oras .... 10km/h

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

Generator de nume de cocalari!