Treceți la conținutul principal

Blu Oktoberfest 2012

Cand ai fost ultima oara la un festival al berii? A trecut mult timp, nu? Stiu. Si la mine la fel. Sunt putin prea aglomerate pentru gustul meu. Prefer o berarie cu o terasa draguta. Mai putina lume si distractie mai multa. De asta are succes Oktoberfest sau mai bine spus conceptul de Oktoberfest. Cum ai intrat intr-un cortulet parca ai intrat in alt festival al berii.

Luni am fost la Blu Oktoberfest. Fratele roman si mult mai mic al festivalului. De fapt e vorba doar de cortul celor de la Hofbräu, care pentru cateva zile (17-22.09), zaboveste in gradina hotelului Radisson Blu. Zaboveste cu 3500 de litri de bere Hofbräu, specialitati bavareze (a se citi carnati si dulciuri) si muzica live.


Primul lucru pe care il observi cand intri la Blu Oktoberfest este discrepanta intre bancutele clasice de festival si oamenii la costum. Ti se va parea ciudatica asocierea asta, dar in acelasi timp o sa te bucuri ca macar la festivalul asta ai o companie mai selecta de meseni. Al doilea pe care o sa il vezi sunt dozatoarele de bere HB. O sa le vezi des. Apoi o formatie live si mese pline de lumea buna. Zic lumea buna pentru ca am ajuns si eu acolo ... desigur.

Seamana foarte mult ce ce se intampla pe vremuri la Oktoberfest-ul de langa Casa Poporului. Metri de bere, bunatati, muzica live si voie buna. Bonus! si multe nopti pierdute.  Ah! Those were the days. Zic asta cu o mica lacrima in coltul ochiului. Lacrima ce ar putea sa se scurga cu succes pe hanoracul HB luat din beraria din Műnchen.  V-am zis ca sunt un mic fan al lor, nu?

Cei de la Radisson au profitat de acest eveniment sa lanseze o platforma de social lifestyle pentru clientii fideli: The Lifestyle Society. Ideea este dragutica, dar eu nu prea sunt in target. Inca. Vorbim in 5 ani.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Condimental de Calif vis a vis de Camera de Comerț

Când sfânta treime a rotisorului din Centrul Vechi s-a destrămat, atunci când Calif și Divan și-au luat tălpășița că erau în clădiri cu risc seismic, am trăit o adevărată dramă. Unde îmi voi rezolva eu poftele nocturne? Mai ales că și Dristorul de la Budapesta a făcut ceva pași spre Tineretului.

Cumva parcă toți s-au vorbit și m-au părăsit. Am mai încercat eu din când în când să îi mai vizitez pe la Iancului, Romană și Tineretului, dar de multe ori era peste mână. Trebuia să mă duc special pentru ei în zona aia, lucru care cam știrbea din pofta ad hoc a kebabului.

 Soarele a venit și pe strada mea. Acum vreo săptămână am văzut un Condimental de Calif la 2-3 minute de mine și n-am știut de unde să îl apuc că era închis și nu părea să fie operațional încă. Norocul mi-a surâs ca aseară să îl găsesc deschis și i-am trecut pragul cu emoția unul prichindel în prima zi de școală.


Am luat un Dill Kebab de vită, un Kebun și o limonadă. Un ce? Un Kebun - chestia din poza de mai sus: pui, humus…

Trigger words la Poșta Română

Pentru că tot m-am întors de 10 minute de la un oficiu poștal unde în teorie trebuia să ridic niște tricouri venite de pe threadless.com, lucru care nu s-a întâmplat dintr-un motiv care îmi e străin, am zis să fac un scurt ghid despre ce cuvinte ar trebui evitate atunci când vorbești la ghișeu.

Primul a fost curier. E posibil ca toată lumea să râdă de mine că nu știam acest trigger word de bază, dar în simplitatea mea, numesc curieri toți cei care vor să îmi livreze ceva. Eu o țineam pe a mea că m-a sunat curierul Poștei Române să îmi livreze ceva vineri, ea tot îmi spunea că Poșta Română nu are curieri și poate altcineva a încercat să îmi livreze ceva.

Ba că e agentul poștal, ba că e nu mai știu ce poștal, dar cu siguranță nu e curier. Bine. Fie ca voi. Am continuat să îi zic reprezentantul Poștei, dar nici așa n-am avut succes. Dacă nu știu titulatura lui exactă, n-au cum să își dea seama cine și ce a vrut să îmi livreze. Mai că îmi venea să zic ca Despot Tricouri în...

Al doilea c…

Strongbow - de ceva vreme lansata si la noi in 3 sortimente

Lansarea efectiva a fost acum vreo 3-4 saptamani, dar am evitat sa scriu despre asta inainte sa o localizez offline intr-un supermarket. Oho si cat de greu a fost sa fac asta. Am vanat in Carrefour-ul si Mega Image-ul de la Piata Unirii de parca viata mea depindea de asta.

Cred ca m-ati vazut p-acolo. Cu ochii mijiti, eram cel nehotarat la raionul de beri de import. Ocazional faceam 13-14 si pe la cele cu arome si chiar pe la sucuri - de unde sa stiu unde naiba ar pune ei cidrul (mai are rost sa zic si de mere?).

Gata cu panica! intr-un tarziu au bagat si la mine in cartier cidru Strongbow.


Ce as putea sa zic despre Strongbow? Este un hard cider (4.5% alcool) si la noi in tara vine in trei variante: gold apple, red berries si elderflower. Gold e cel clasic de care probabil ai mai baut prin irish pub-uri, cel de soc nu este pentru toata lumea datorita aromei puternice, iar cel de fructe de padure pare o varianta mai domolita a unui Framboise.

Dupa ce am testat intensiv toate variantele…