Treceți la conținutul principal

La Burger Van-ul laudat nu te duce cand iti e foame

La concluzia aceasta am ajuns aseara dupa ce am experimentat cel mai hipsteresc mod de a infuleca niste fast food: de la food truck frate! Stiu ca am pierdut startul acestei revelatii culinaro-sociale, dar scuza mea este ca apreciez intreaga ironie care insoteste primul food truck bucurestean.

Despre ce ironie e vorba? Conceptual totul este perfect: te-a lovit foamea si te duci la primul food truck pe care il vezi ca sa ii intorci rapid croseul cu ceva bun si cinstit. Nu e o chestie pe care sa o gandesti si sa o pregatesti din timp. Eh. Ca la hipsteri la nimeni. 

Oamenii isi petrec seara de vineri unde Burger Van-ul anunta ca o sa fie. Practic s-a pervertit experienta aia ad hoc si s-a inlocuit cu un concept de retaurant oarecum mobil. Ai fix aceleasi flow de gandire ca atunci cand te duci la un restaurant (mai pe seara o sa imi fie foame - imi place mancarea lor - hai sa mergem la restaurantul x), dar fara beneficiile asociate (sa mananci stand jos - caldura - sa stropesti asteptarea cu un aperitiv - toaleta etc). Hipsteresc, nu? 

Cu voie sau fara voie, aseara am experimentat pe Baricade cult-ul burgerului facut cu pasiune in food truck. Sincer va zic ca nu am fost impresionat, mai de graba as putea spune ca am fost dezamagit. Seara a inceput pe la ora 6 cu imposibilitatea de gasi o masa intr-un loc care in general e pustiu la ora aia. Am udat victoria cu niste bere si mi-am facut curaj sa infrunt frigul de afara pentru a cere un burger. 

Procesul de comanda a mers foarte repede, dar mi s-a zis ca dureaza cel putin 25 de minute sa primesc cei 3 burgeri doriti. Meh, dar nici nu ma asteptam sa se intample instantaneu. Macar nu asteptam in frig ca ceilalati 20-30 de infometati de dinainte mea. O gasca de zombie tacuti care priveau captivati spre Buger Van in speranta ca la un momentdat o sa li se strige numarul. 

25 de minute s-au facut peste 10 minute care ulterior s-au apropiat de 45 - cam mult pentru 3 burgeri, daca e sa ma intrebi pe mine. Totusi, toatea acestea ar trebui sa paleasca in momentul in care te indopi cu bucata aia de ambrozie intre doua chifle. Nope. Hamburgerii au fost socant de mici si de uratei, iar PBJ-ul meu chiar a avut carnea carbonizata pe o parte. Nu e neaparat experienta pe care mi-o doream dupa 45 de minute de asteptare. 

PBJ-ul de aseara nu arata asa, dar asta e oarecum firesc. De ce astia micii n-ar abuza si ei de talentul un food photographer?

Pot sa iert multe unui hamburger, dar carnea arsa nu este unul dintre acele lucruri. Nu este o greseala pe care nu o observi. Nu se poate intampla fara ca acolo undeva in mintea ta sa sa se faca urmatorul click: da-o dracu de misiune culinara cu care ne laudam, da-l dracu de client, o sa il manance si asa. 

Facand abastractie de carne, gustul n-a fost rau. In niciun caz cel mai bun burger pe care l-am mancat vreodata, nici macar top 10, dar a fost cinstit. Si el si Frenchie-ul din care am gustat aveau elemente interesante. Problema e ca pot sa folosesc aproape aceasi descriere pentru hamburgerii de la McDonald’s - burgeri care vin in 2 minute si sunt de doua ori mai ieftini. 

Cartofii mi-au placut foarte mult la gust, dar vin separati daca e sa existe in meniu. Overall un hamburger si o portie de cartofi prajiti iti vor scoate 19-20 de lei din buzunar. Nu pare mult, dar ca pentru inca 5 lei in plus poti sa stai jos si sa iti astepti burgerul la caldura intr-un restaurant. Bonus, e si mai mare si mai vine si o salatica pe langa. Dar e aia o experienta pe care poti sa o pui pe Instagram cu #hashtag? 

Burger Van este o experienta si din pacate succesul le face rau. Ieri de exemplu au avut 100+ comenzi intre ora 14 si 20:30 - spike-urile fiind in jurul orei la care au deschis si pe la ora 19-20. Cand ai atat de multe comenzi (am vazut un baiat care a comandat 9 burgeri) in 2 oameni + 1 la casa, iti este greu sa pastrezi standardul de calitate cu care te bati in piept. Este aproape imposibil sa incropesti ceva ce merita instagramuit, iar asta se vede usor daca e sa  cauti pe Facebook #burgervanbucuresti sau #burgervan.

But hipsters will be hipsters...

ps - abia astept sa citesc si parerea unui profesionist

Comentarii

  1. Daca tutunul il cumperi din ungaria, nu ar fi corect sa calculezi pachetele de tigari la pretul de acolo?

    RăspundețiȘtergere
  2. ce hater. absolut incredibil. cel mai prost review pe care l-am citit vreodata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur pentru aprecierea asta. Cel mai mult urăsc în viață să fiu mediocru. Superlativul e tot timpul de preferat.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Condimental de Calif vis a vis de Camera de Comerț

Când sfânta treime a rotisorului din Centrul Vechi s-a destrămat, atunci când Calif și Divan și-au luat tălpășița că erau în clădiri cu risc seismic, am trăit o adevărată dramă. Unde îmi voi rezolva eu poftele nocturne? Mai ales că și Dristorul de la Budapesta a făcut ceva pași spre Tineretului.

Cumva parcă toți s-au vorbit și m-au părăsit. Am mai încercat eu din când în când să îi mai vizitez pe la Iancului, Romană și Tineretului, dar de multe ori era peste mână. Trebuia să mă duc special pentru ei în zona aia, lucru care cam știrbea din pofta ad hoc a kebabului.

 Soarele a venit și pe strada mea. Acum vreo săptămână am văzut un Condimental de Calif la 2-3 minute de mine și n-am știut de unde să îl apuc că era închis și nu părea să fie operațional încă. Norocul mi-a surâs ca aseară să îl găsesc deschis și i-am trecut pragul cu emoția unul prichindel în prima zi de școală.


Am luat un Dill Kebab de vită, un Kebun și o limonadă. Un ce? Un Kebun - chestia din poza de mai sus: pui, humus…

Strongbow - de ceva vreme lansata si la noi in 3 sortimente

Lansarea efectiva a fost acum vreo 3-4 saptamani, dar am evitat sa scriu despre asta inainte sa o localizez offline intr-un supermarket. Oho si cat de greu a fost sa fac asta. Am vanat in Carrefour-ul si Mega Image-ul de la Piata Unirii de parca viata mea depindea de asta.

Cred ca m-ati vazut p-acolo. Cu ochii mijiti, eram cel nehotarat la raionul de beri de import. Ocazional faceam 13-14 si pe la cele cu arome si chiar pe la sucuri - de unde sa stiu unde naiba ar pune ei cidrul (mai are rost sa zic si de mere?).

Gata cu panica! intr-un tarziu au bagat si la mine in cartier cidru Strongbow.


Ce as putea sa zic despre Strongbow? Este un hard cider (4.5% alcool) si la noi in tara vine in trei variante: gold apple, red berries si elderflower. Gold e cel clasic de care probabil ai mai baut prin irish pub-uri, cel de soc nu este pentru toata lumea datorita aromei puternice, iar cel de fructe de padure pare o varianta mai domolita a unui Framboise.

Dupa ce am testat intensiv toate variantele…

Trigger words la Poșta Română

Pentru că tot m-am întors de 10 minute de la un oficiu poștal unde în teorie trebuia să ridic niște tricouri venite de pe threadless.com, lucru care nu s-a întâmplat dintr-un motiv care îmi e străin, am zis să fac un scurt ghid despre ce cuvinte ar trebui evitate atunci când vorbești la ghișeu.

Primul a fost curier. E posibil ca toată lumea să râdă de mine că nu știam acest trigger word de bază, dar în simplitatea mea, numesc curieri toți cei care vor să îmi livreze ceva. Eu o țineam pe a mea că m-a sunat curierul Poștei Române să îmi livreze ceva vineri, ea tot îmi spunea că Poșta Română nu are curieri și poate altcineva a încercat să îmi livreze ceva.

Ba că e agentul poștal, ba că e nu mai știu ce poștal, dar cu siguranță nu e curier. Bine. Fie ca voi. Am continuat să îi zic reprezentantul Poștei, dar nici așa n-am avut succes. Dacă nu știu titulatura lui exactă, n-au cum să își dea seama cine și ce a vrut să îmi livreze. Mai că îmi venea să zic ca Despot Tricouri în...

Al doilea c…