Treceți la conținutul principal

La Burger Van-ul laudat nu te duce cand iti e foame

La concluzia aceasta am ajuns aseara dupa ce am experimentat cel mai hipsteresc mod de a infuleca niste fast food: de la food truck frate! Stiu ca am pierdut startul acestei revelatii culinaro-sociale, dar scuza mea este ca apreciez intreaga ironie care insoteste primul food truck bucurestean.

Despre ce ironie e vorba? Conceptual totul este perfect: te-a lovit foamea si te duci la primul food truck pe care il vezi ca sa ii intorci rapid croseul cu ceva bun si cinstit. Nu e o chestie pe care sa o gandesti si sa o pregatesti din timp. Eh. Ca la hipsteri la nimeni. 

Oamenii isi petrec seara de vineri unde Burger Van-ul anunta ca o sa fie. Practic s-a pervertit experienta aia ad hoc si s-a inlocuit cu un concept de retaurant oarecum mobil. Ai fix aceleasi flow de gandire ca atunci cand te duci la un restaurant (mai pe seara o sa imi fie foame - imi place mancarea lor - hai sa mergem la restaurantul x), dar fara beneficiile asociate (sa mananci stand jos - caldura - sa stropesti asteptarea cu un aperitiv - toaleta etc). Hipsteresc, nu? 

Cu voie sau fara voie, aseara am experimentat pe Baricade cult-ul burgerului facut cu pasiune in food truck. Sincer va zic ca nu am fost impresionat, mai de graba as putea spune ca am fost dezamagit. Seara a inceput pe la ora 6 cu imposibilitatea de gasi o masa intr-un loc care in general e pustiu la ora aia. Am udat victoria cu niste bere si mi-am facut curaj sa infrunt frigul de afara pentru a cere un burger. 

Procesul de comanda a mers foarte repede, dar mi s-a zis ca dureaza cel putin 25 de minute sa primesc cei 3 burgeri doriti. Meh, dar nici nu ma asteptam sa se intample instantaneu. Macar nu asteptam in frig ca ceilalati 20-30 de infometati de dinainte mea. O gasca de zombie tacuti care priveau captivati spre Buger Van in speranta ca la un momentdat o sa li se strige numarul. 

25 de minute s-au facut peste 10 minute care ulterior s-au apropiat de 45 - cam mult pentru 3 burgeri, daca e sa ma intrebi pe mine. Totusi, toatea acestea ar trebui sa paleasca in momentul in care te indopi cu bucata aia de ambrozie intre doua chifle. Nope. Hamburgerii au fost socant de mici si de uratei, iar PBJ-ul meu chiar a avut carnea carbonizata pe o parte. Nu e neaparat experienta pe care mi-o doream dupa 45 de minute de asteptare. 

PBJ-ul de aseara nu arata asa, dar asta e oarecum firesc. De ce astia micii n-ar abuza si ei de talentul un food photographer?

Pot sa iert multe unui hamburger, dar carnea arsa nu este unul dintre acele lucruri. Nu este o greseala pe care nu o observi. Nu se poate intampla fara ca acolo undeva in mintea ta sa sa se faca urmatorul click: da-o dracu de misiune culinara cu care ne laudam, da-l dracu de client, o sa il manance si asa. 

Facand abastractie de carne, gustul n-a fost rau. In niciun caz cel mai bun burger pe care l-am mancat vreodata, nici macar top 10, dar a fost cinstit. Si el si Frenchie-ul din care am gustat aveau elemente interesante. Problema e ca pot sa folosesc aproape aceasi descriere pentru hamburgerii de la McDonald’s - burgeri care vin in 2 minute si sunt de doua ori mai ieftini. 

Cartofii mi-au placut foarte mult la gust, dar vin separati daca e sa existe in meniu. Overall un hamburger si o portie de cartofi prajiti iti vor scoate 19-20 de lei din buzunar. Nu pare mult, dar ca pentru inca 5 lei in plus poti sa stai jos si sa iti astepti burgerul la caldura intr-un restaurant. Bonus, e si mai mare si mai vine si o salatica pe langa. Dar e aia o experienta pe care poti sa o pui pe Instagram cu #hashtag? 

Burger Van este o experienta si din pacate succesul le face rau. Ieri de exemplu au avut 100+ comenzi intre ora 14 si 20:30 - spike-urile fiind in jurul orei la care au deschis si pe la ora 19-20. Cand ai atat de multe comenzi (am vazut un baiat care a comandat 9 burgeri) in 2 oameni + 1 la casa, iti este greu sa pastrezi standardul de calitate cu care te bati in piept. Este aproape imposibil sa incropesti ceva ce merita instagramuit, iar asta se vede usor daca e sa  cauti pe Facebook #burgervanbucuresti sau #burgervan.

But hipsters will be hipsters...

ps - abia astept sa citesc si parerea unui profesionist

Comentarii

  1. Daca tutunul il cumperi din ungaria, nu ar fi corect sa calculezi pachetele de tigari la pretul de acolo?

    RăspundețiȘtergere
  2. ce hater. absolut incredibil. cel mai prost review pe care l-am citit vreodata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur pentru aprecierea asta. Cel mai mult urăsc în viață să fiu mediocru. Superlativul e tot timpul de preferat.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Populare în ultima săptămână

Bere Grivița - review și 5 poze de la lansare

Acum vreo săptămână confirm fără să clipesc invitația la deschiderea unei noi fabrici de bere. Am scanat repede invitația și nu i-am acordat prea multă importanță:

readucerea la viață a unei clădiri din 1892 - super!fabrică transparentă de bere - n-are cum să strice...noua Bere Grivița produsă de Matei Lucescu și echipa sa - nu știu cine este, dar bravo lui. Așa că pot spune că am fost surprins aseară când ajung și dau peste un fel de reuniune neoficială a generației de aur a fotbalului românesc. *moment de iluminare * Aaaa. E nepotul lui Il Luce! Din respect pentru munca depusă de Matei și în totală contradicție cu ce a scris deja toată presa, această însemnare vorbește doar despre bere.

Pe scurt lucrurile stau cam așa pentru cele două variante îmbuteliate:
Nume: Bere Grivița Dark Gold / Bere Grivița Dark
Stil: Pilsner / Bere Neagra îi zic ei
Alcool: 4.6% / 5%
Origine: București / Romania
Producător: Fabrica Grivița S.R.L
Preț: 11 lei pe berero store



Prima pe care am încercat-o a fost cea …

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

Ultimele vestigii ale civilizației noastre o să fie mașinile de la Charm Studio

50 de ani de acum înainte când or să vină niște hamsteri din ăștia verzi care vor să facă primul contact și vor descoperi cu surprindere că am reușit să ne ducem dracului cu toții, ce credeți că o să mai stea în picioare pe planeta asta? Exact! Mașinile de la studiourile de videochat.

Parcate în aceleași loc de vreo doi ani, ele sunt mărturie a impotenței noastre colective sau mai bine spus a primăriei sau cine naiba e responsabil cu ridicarea mașinilor abandonate pe trotuar. Este imposibil să nu poți face nimic în acest sens tu oraș de reședință pentru Catredală!

Dar nu despre asta doream să scriu, am un challenge pe a fi sau a nu fi lepră pe care cumva aș vrea să îl câștig, ci despre stilul glam de videochatistă.

Dacă te-ai uitat la o reclamă la videochat, le-ai văzut pe toate. Căprioara e puțin falită și abătută până când se hotărăște că vrea să devină colegă cu niște fete de o frumusețe îndoielnică chiar și după niște standarde 144p. Ăla e declic-ul care practic îi schimbă viața …