Treceți la conținutul principal

Strongbow - de ceva vreme lansata si la noi in 3 sortimente

Lansarea efectiva a fost acum vreo 3-4 saptamani, dar am evitat sa scriu despre asta inainte sa o localizez offline intr-un supermarket. Oho si cat de greu a fost sa fac asta. Am vanat in Carrefour-ul si Mega Image-ul de la Piata Unirii de parca viata mea depindea de asta.

Cred ca m-ati vazut p-acolo. Cu ochii mijiti, eram cel nehotarat la raionul de beri de import. Ocazional faceam 13-14 si pe la cele cu arome si chiar pe la sucuri - de unde sa stiu unde naiba ar pune ei cidrul (mai are rost sa zic si de mere?).

Gata cu panica! intr-un tarziu au bagat si la mine in cartier cidru Strongbow.


Ce as putea sa zic despre Strongbow? Este un hard cider (4.5% alcool) si la noi in tara vine in trei variante: gold apple, red berries si elderflower. Gold e cel clasic de care probabil ai mai baut prin irish pub-uri, cel de soc nu este pentru toata lumea datorita aromei puternice, iar cel de fructe de padure pare o varianta mai domolita a unui Framboise.

Dupa ce am testat intensiv toate variantele la petrecerea de lansare, am decis ca daca vreau sa am liniste in casa voi cumpara doar fructe de padure (cel rosu). Asta i-am zis si lui Dragos Boldea cand m-a sunat in weekend sa ma intrebe ce e cu toata nebunia asta cu Strongbow, ca apoi in nici 24 de ore sa imi dea dreptate. Pentru mine a fost un micro moment de extaz ca lumea ma suna sa ma intrebe de recomandari de beri sau doar de mai multe informatii - e o pozitionare care nu-mi displace, mai ales ca e usor de inghitit pe caldura mare.

Cat costa la noi niste cidru Strongbow? Eu am dat intr-un supermaket 3.49 lei pe sticla de 0.33. Tin minte ca acum cativa ani plateam 12-14 lei in diferite pub-uri/bar-uri, dar atunci era cidru importat direct de cate pub-urile respective.

Stiu ca nu e neaparat cinstit sa compar cidrul cu berea, dar amandoua au cam aceasi cantitate de alcool. Ambele sunt acidulate, difera doar putin dulceata si modul in care isi administreaza aroma. Daca m-ai pune sa separ fara explicati consumatorii de bere de cei de cidru, as trece barbatii intr-o parte si femeile in cealalta. Am zis! fara explicatii.

Simt ca trebuie sa inchei cu o concluzie asa ca iat-o: incearca, dar nu exagera ca se urca mai repede la cap ca berea. Daca ai dubii de sortiment, eu zic sa mergi pe cel rosu. Pretul la terase ar trebui sa fie cam tot p-acolo ca al unui Haineken, dar in acest moment n-as putea sa confirm pentru ca n-am gasit-o prin barurile pe care le frecventez.

Comentarii

  1. Salut,

    il gasesti si in Cora undeva la 3.29 parca. Am vazut si in pliantul de la Selgros ca ar avea si varianta la doza de 0.5 l. Care imi pare mai masculina decat "fiola" de 0.33.

    Andrei

    RăspundețiȘtergere
  2. Aha. Multumesc de informatii. Totusi, nu prea am vreun Selgros aproape asa ca pe moment trebuie sa ma multumesc cu fiolele de 0.33.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ciprian Popescu8 mai 2015, 17:30

    Fiole de 0.33 au si la mega image. E bunicel, mai buna berea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Katarina Dzaegova19 iulie 2015, 22:24

    "M-AI ales ca e usor...", pe bunee? :| M-AI???

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

În ultimul an am mers pe jos cam 2480 de km

Zilele astea s-a împlinit un an de când am început să port o brățară de fitness. E vorba de un Garmin Vivofit 2 pe care nu l-am dat niciodată jos în ultimele 365 de zile - doar de curiozitate de a vedea cât merg pe jos într-un an. Răspunsul a fost puțin dezamăgitor:

Cam 2480 de kilometri parcurși pe jos într-un an.

Zic dezamăgitor pentru că speram să trec de 2500 până când scriu însemnarea asta.

Aplicația a contorizat doar vreo 2430 pentru că vreo 5-6 zile extrem de active au reprezentat erori de sincronizare și tot ce am făcut în zilele respective s-a pierdut în neant. Estimez eu că e vorba de vreo 50 de kilometri maxim.

În rest, cam așa arată treaba ca în imaginea de mai jos. Trei milioane și ceva de pași, o medie de 6.8 kilometri parcurși zilnic pe jos și un record de aproape 18 km într-o zi călduroasă de mai.


Problema este că deși valorile par mari, cu siguranță peste media bucureșteană, realitatea e că denotă sedentarismul modern. Citeam acum ceva vreme un studiu similar făcut p…

S-a întâmplat nefăcuta: Chefi la cuțite e mai digerabil ca MasterChef

Nu credeam că o să zic asta vreodată, dar Chefii la cuțite s-au transformat încet, încet într-un fel de Top Gear culinar. Prietenia dintre ei a început să își spună cuvântul și întreg show-ul a devenit mult mai ușor de digerat chit că nu este produs la nivelul calitativ MC.

Între timp au renunțat și la jignirile gratuite, doar de dragul de a fi, așa că întreaga experiență este una care binedispune. Știu că elitismul culinar își face cruce în acest moment, dar nici Chefii și nici MasterChefii n-au emisiuni care să aibă legătură cu gătitul.

M-am uitat la 4 episoade și nici snopit în bătaie moldovenească n-aș putea să îmi aduc aminte de vreun preparat care m-a impresionat sau o tehnică pe care am deprins-o.

Emisiunile sunt pe zona pur de entertainment, iar Chefii fac asta mai bine printr-o carismă tip grup de prieteni. Chit că e pe glume de cartier, recunosc că m-am uitat și am râs de multe ori la emisiunea lor. E posibil ca ăsta să fie un prin semn de stockholm syndrome.

Cu toate asta …

Deschidere: Shoteria Stația Fantastică

Generația nouă de petrecăreți din Centrul Vechi a dat naștere unui concept interesant: fast bar-ul. Locul unde ajungi să bei ceva cu niște prieteni înainte de poposi într-un club. Așa de încălzit puțin și de intrat în spiritul de petrecere. E locul unde n-ai scaune să te parchezi la povești sau să zăbovești cu orele. Totul e pe repede înainte.

E suficient să ajungi o seară în Shoteria 1 - Stația de primă alcoolizare - să simți pe pielea ta cât de bine a prins. Grupuri și grupuri de oameni care vin să dea un shot - două înainte de a se duce regulamentar la 23:00 în club. Ajută și faptul că au varietate de shot-uri pentru toate gusturile, așa că nu mare e mirarea să vezi grupuri de fete cot la cot shot la shot cu grupuri de băieți.

Lucrurile au mers atât de bine în ăștia 2 ani de Shoteria 1 încât vineri au mai deschis un loc. De data asta s-au concentrat pe long drinks sau shotail-uri cum le zic ei. Un loc puțin mai măricel ca primul, dar sub același concept-umbrelă. Un loc unde să pet…