Treceți la conținutul principal

Strongbow - de ceva vreme lansata si la noi in 3 sortimente

Lansarea efectiva a fost acum vreo 3-4 saptamani, dar am evitat sa scriu despre asta inainte sa o localizez offline intr-un supermarket. Oho si cat de greu a fost sa fac asta. Am vanat in Carrefour-ul si Mega Image-ul de la Piata Unirii de parca viata mea depindea de asta.

Cred ca m-ati vazut p-acolo. Cu ochii mijiti, eram cel nehotarat la raionul de beri de import. Ocazional faceam 13-14 si pe la cele cu arome si chiar pe la sucuri - de unde sa stiu unde naiba ar pune ei cidrul (mai are rost sa zic si de mere?).

Gata cu panica! intr-un tarziu au bagat si la mine in cartier cidru Strongbow.


Ce as putea sa zic despre Strongbow? Este un hard cider (4.5% alcool) si la noi in tara vine in trei variante: gold apple, red berries si elderflower. Gold e cel clasic de care probabil ai mai baut prin irish pub-uri, cel de soc nu este pentru toata lumea datorita aromei puternice, iar cel de fructe de padure pare o varianta mai domolita a unui Framboise.

Dupa ce am testat intensiv toate variantele la petrecerea de lansare, am decis ca daca vreau sa am liniste in casa voi cumpara doar fructe de padure (cel rosu). Asta i-am zis si lui Dragos Boldea cand m-a sunat in weekend sa ma intrebe ce e cu toata nebunia asta cu Strongbow, ca apoi in nici 24 de ore sa imi dea dreptate. Pentru mine a fost un micro moment de extaz ca lumea ma suna sa ma intrebe de recomandari de beri sau doar de mai multe informatii - e o pozitionare care nu-mi displace, mai ales ca e usor de inghitit pe caldura mare.

Cat costa la noi niste cidru Strongbow? Eu am dat intr-un supermaket 3.49 lei pe sticla de 0.33. Tin minte ca acum cativa ani plateam 12-14 lei in diferite pub-uri/bar-uri, dar atunci era cidru importat direct de cate pub-urile respective.

Stiu ca nu e neaparat cinstit sa compar cidrul cu berea, dar amandoua au cam aceasi cantitate de alcool. Ambele sunt acidulate, difera doar putin dulceata si modul in care isi administreaza aroma. Daca m-ai pune sa separ fara explicati consumatorii de bere de cei de cidru, as trece barbatii intr-o parte si femeile in cealalta. Am zis! fara explicatii.

Simt ca trebuie sa inchei cu o concluzie asa ca iat-o: incearca, dar nu exagera ca se urca mai repede la cap ca berea. Daca ai dubii de sortiment, eu zic sa mergi pe cel rosu. Pretul la terase ar trebui sa fie cam tot p-acolo ca al unui Haineken, dar in acest moment n-as putea sa confirm pentru ca n-am gasit-o prin barurile pe care le frecventez.

Comentarii

  1. Salut,

    il gasesti si in Cora undeva la 3.29 parca. Am vazut si in pliantul de la Selgros ca ar avea si varianta la doza de 0.5 l. Care imi pare mai masculina decat "fiola" de 0.33.

    Andrei

    RăspundețiȘtergere
  2. Aha. Multumesc de informatii. Totusi, nu prea am vreun Selgros aproape asa ca pe moment trebuie sa ma multumesc cu fiolele de 0.33.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ciprian Popescu8 mai 2015, 17:30

    Fiole de 0.33 au si la mega image. E bunicel, mai buna berea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Katarina Dzaegova19 iulie 2015, 22:24

    "M-AI ales ca e usor...", pe bunee? :| M-AI???

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Condimental de Calif vis a vis de Camera de Comerț

Când sfânta treime a rotisorului din Centrul Vechi s-a destrămat, atunci când Calif și Divan și-au luat tălpășița că erau în clădiri cu risc seismic, am trăit o adevărată dramă. Unde îmi voi rezolva eu poftele nocturne? Mai ales că și Dristorul de la Budapesta a făcut ceva pași spre Tineretului.

Cumva parcă toți s-au vorbit și m-au părăsit. Am mai încercat eu din când în când să îi mai vizitez pe la Iancului, Romană și Tineretului, dar de multe ori era peste mână. Trebuia să mă duc special pentru ei în zona aia, lucru care cam știrbea din pofta ad hoc a kebabului.

 Soarele a venit și pe strada mea. Acum vreo săptămână am văzut un Condimental de Calif la 2-3 minute de mine și n-am știut de unde să îl apuc că era închis și nu părea să fie operațional încă. Norocul mi-a surâs ca aseară să îl găsesc deschis și i-am trecut pragul cu emoția unul prichindel în prima zi de școală.


Am luat un Dill Kebab de vită, un Kebun și o limonadă. Un ce? Un Kebun - chestia din poza de mai sus: pui, humus…

Trigger words la Poșta Română

Pentru că tot m-am întors de 10 minute de la un oficiu poștal unde în teorie trebuia să ridic niște tricouri venite de pe threadless.com, lucru care nu s-a întâmplat dintr-un motiv care îmi e străin, am zis să fac un scurt ghid despre ce cuvinte ar trebui evitate atunci când vorbești la ghișeu.

Primul a fost curier. E posibil ca toată lumea să râdă de mine că nu știam acest trigger word de bază, dar în simplitatea mea, numesc curieri toți cei care vor să îmi livreze ceva. Eu o țineam pe a mea că m-a sunat curierul Poștei Române să îmi livreze ceva vineri, ea tot îmi spunea că Poșta Română nu are curieri și poate altcineva a încercat să îmi livreze ceva.

Ba că e agentul poștal, ba că e nu mai știu ce poștal, dar cu siguranță nu e curier. Bine. Fie ca voi. Am continuat să îi zic reprezentantul Poștei, dar nici așa n-am avut succes. Dacă nu știu titulatura lui exactă, n-au cum să își dea seama cine și ce a vrut să îmi livreze. Mai că îmi venea să zic ca Despot Tricouri în...

Al doilea c…