Treceți la conținutul principal

Strongbow - de ceva vreme lansata si la noi in 3 sortimente

Lansarea efectiva a fost acum vreo 3-4 saptamani, dar am evitat sa scriu despre asta inainte sa o localizez offline intr-un supermarket. Oho si cat de greu a fost sa fac asta. Am vanat in Carrefour-ul si Mega Image-ul de la Piata Unirii de parca viata mea depindea de asta.

Cred ca m-ati vazut p-acolo. Cu ochii mijiti, eram cel nehotarat la raionul de beri de import. Ocazional faceam 13-14 si pe la cele cu arome si chiar pe la sucuri - de unde sa stiu unde naiba ar pune ei cidrul (mai are rost sa zic si de mere?).

Gata cu panica! intr-un tarziu au bagat si la mine in cartier cidru Strongbow.


Ce as putea sa zic despre Strongbow? Este un hard cider (4.5% alcool) si la noi in tara vine in trei variante: gold apple, red berries si elderflower. Gold e cel clasic de care probabil ai mai baut prin irish pub-uri, cel de soc nu este pentru toata lumea datorita aromei puternice, iar cel de fructe de padure pare o varianta mai domolita a unui Framboise.

Dupa ce am testat intensiv toate variantele la petrecerea de lansare, am decis ca daca vreau sa am liniste in casa voi cumpara doar fructe de padure (cel rosu). Asta i-am zis si lui Dragos Boldea cand m-a sunat in weekend sa ma intrebe ce e cu toata nebunia asta cu Strongbow, ca apoi in nici 24 de ore sa imi dea dreptate. Pentru mine a fost un micro moment de extaz ca lumea ma suna sa ma intrebe de recomandari de beri sau doar de mai multe informatii - e o pozitionare care nu-mi displace, mai ales ca e usor de inghitit pe caldura mare.

Cat costa la noi niste cidru Strongbow? Eu am dat intr-un supermaket 3.49 lei pe sticla de 0.33. Tin minte ca acum cativa ani plateam 12-14 lei in diferite pub-uri/bar-uri, dar atunci era cidru importat direct de cate pub-urile respective.

Stiu ca nu e neaparat cinstit sa compar cidrul cu berea, dar amandoua au cam aceasi cantitate de alcool. Ambele sunt acidulate, difera doar putin dulceata si modul in care isi administreaza aroma. Daca m-ai pune sa separ fara explicati consumatorii de bere de cei de cidru, as trece barbatii intr-o parte si femeile in cealalta. Am zis! fara explicatii.

Simt ca trebuie sa inchei cu o concluzie asa ca iat-o: incearca, dar nu exagera ca se urca mai repede la cap ca berea. Daca ai dubii de sortiment, eu zic sa mergi pe cel rosu. Pretul la terase ar trebui sa fie cam tot p-acolo ca al unui Haineken, dar in acest moment n-as putea sa confirm pentru ca n-am gasit-o prin barurile pe care le frecventez.

Comentarii

  1. Salut,

    il gasesti si in Cora undeva la 3.29 parca. Am vazut si in pliantul de la Selgros ca ar avea si varianta la doza de 0.5 l. Care imi pare mai masculina decat "fiola" de 0.33.

    Andrei

    RăspundețiȘtergere
  2. Aha. Multumesc de informatii. Totusi, nu prea am vreun Selgros aproape asa ca pe moment trebuie sa ma multumesc cu fiolele de 0.33.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ciprian Popescu8 mai 2015, 17:30

    Fiole de 0.33 au si la mega image. E bunicel, mai buna berea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Katarina Dzaegova19 iulie 2015, 22:24

    "M-AI ales ca e usor...", pe bunee? :| M-AI???

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Era un bar mișto, dar problema era că mai venea și patronul...

Știți barul ăla făcut de patron în momentul în care a ajuns la 40 de ani și i-a dat cu virgulă bucket listul? Nu? Hai să vă zic cum stă treaba. Toată viața a visat să își deschidă un bar, dar n-a avut timp/bani/motivare. Asta până de curând când s-a dus ca berbecul.

L-a deschis. E mic, simpatic, are un specific bine delimitat, a mers chiar bine la început, dar acum începe să scârțâie. Și ăsta nu înțelege de ce. De ce în fiecare lună vin din ce în ce mai puțini clienți și încasează tot mai pe negativ.

Păi problema majoră e că patronul și-a dorit bar, dar nu și clienți. Am fost în vreo câteva locuri din astea unde noi îl deranjam pe patron. Omul era cu paharul de vin în față, cu gașca de prieteni și cu muzica la maxim. Erau pe distracție și trebuia să o mai pună pe pauză să ne aducă meniurile, să dea muzica mai încet, să ne aducă băutura și la final să ne ia banii.

Omul nu avea chef de noi, chiar dacă eram singurii plătitori de consumație din bar. N-ai cum să ceri prietenilor bani pe c…

Ieri le-am arătat Bucureștiul celor 5 noi beri aduse în România de URBB

De două zile timeline-ul meu s-a umplut de bloggeri care primiseră pachetul din imagine. Poze din toate unghiurile, selfie-uri, nebunie. Eu cred că am primit ultimul lădița care avea frumos atașat următorul mesaj: "Descoperă Europa cu berea care ți se potrivește! #beertrip", așa că presiunea a fost maximă.

Eu ce fel de poză pot să pun ce deja n-a fost făcută de ceilalți? Pe drumul spre casă, ajutat și de constituția specifică de blogger ce trebuia să care 6 kilograme, mi-am zis să fiu o gazdă primitoare și să le arăt celor 5 beri noi o fărâmă de București.

Și pentru că tot zic de ele, dar nu le-am numit, acestea sunt: Grimbergen Ambreé, Kronenbourg 1664 Blanc, Angelo Poretti 4 Luppoli Original, Angelo Poretti 5 Luppoli Bock Chiara și Angelo Poretti 6 Luppoli Bock Rossa.

Alături de ele au fost două mutat aici de ceva vreme: Guinness și Weihenstephaner Hefe Weissbier.

Rezultatul este mai jos.














Problema unui food truck făcut din pasiune e că nu se ia niciodată în serios

Sâmbătă am fost la aniversarea celor de la Ground Zero la Verde Stop - un loc ce a văzut de-a lungul timpului câteva street food festivals. Am ajuns regulamentar la 2, mi-am luat o bere și m-am tolănit regulamentar pe iarbă. Deja de la a 2-a bere au început șoriceii să danseze prin stomac așa că am făcut un tur al food truck-urilor prezente.

La BurgerVan timpul de așteptare era de peste 45 de minute, la Pește Pâine nici nu deschiseseră la aproape 3 ore de când începuse evenimentul, iar la Dianei 4 norocul a făcut să aibă gulașul făcut dinainte așa că puteai să mănânci pe loc. Nu zic că m-am resemnat, că au un gulaș bun, dar speram să bag niște cartofi prăjiți de la Pește Pâine.

Au deschis și ei jumătate de oră mai târziu și imediat s-a făcut o coadă care s-a împrăștiat repede. N-am înțeles de ce, dar mi-am zis că ăsta e momentul să merg să iau niște cartofi. Țeapă. Urmau să îi facă în 30 de minute după spusele lor. Mmda. Bine.


Am mai zăbovit ceva timp la niște vorbe și bere, dar am z…