Treceți la conținutul principal

Strongbow - de ceva vreme lansata si la noi in 3 sortimente

Lansarea efectiva a fost acum vreo 3-4 saptamani, dar am evitat sa scriu despre asta inainte sa o localizez offline intr-un supermarket. Oho si cat de greu a fost sa fac asta. Am vanat in Carrefour-ul si Mega Image-ul de la Piata Unirii de parca viata mea depindea de asta.

Cred ca m-ati vazut p-acolo. Cu ochii mijiti, eram cel nehotarat la raionul de beri de import. Ocazional faceam 13-14 si pe la cele cu arome si chiar pe la sucuri - de unde sa stiu unde naiba ar pune ei cidrul (mai are rost sa zic si de mere?).

Gata cu panica! intr-un tarziu au bagat si la mine in cartier cidru Strongbow.


Ce as putea sa zic despre Strongbow? Este un hard cider (4.5% alcool) si la noi in tara vine in trei variante: gold apple, red berries si elderflower. Gold e cel clasic de care probabil ai mai baut prin irish pub-uri, cel de soc nu este pentru toata lumea datorita aromei puternice, iar cel de fructe de padure pare o varianta mai domolita a unui Framboise.

Dupa ce am testat intensiv toate variantele la petrecerea de lansare, am decis ca daca vreau sa am liniste in casa voi cumpara doar fructe de padure (cel rosu). Asta i-am zis si lui Dragos Boldea cand m-a sunat in weekend sa ma intrebe ce e cu toata nebunia asta cu Strongbow, ca apoi in nici 24 de ore sa imi dea dreptate. Pentru mine a fost un micro moment de extaz ca lumea ma suna sa ma intrebe de recomandari de beri sau doar de mai multe informatii - e o pozitionare care nu-mi displace, mai ales ca e usor de inghitit pe caldura mare.

Cat costa la noi niste cidru Strongbow? Eu am dat intr-un supermaket 3.49 lei pe sticla de 0.33. Tin minte ca acum cativa ani plateam 12-14 lei in diferite pub-uri/bar-uri, dar atunci era cidru importat direct de cate pub-urile respective.

Stiu ca nu e neaparat cinstit sa compar cidrul cu berea, dar amandoua au cam aceasi cantitate de alcool. Ambele sunt acidulate, difera doar putin dulceata si modul in care isi administreaza aroma. Daca m-ai pune sa separ fara explicati consumatorii de bere de cei de cidru, as trece barbatii intr-o parte si femeile in cealalta. Am zis! fara explicatii.

Simt ca trebuie sa inchei cu o concluzie asa ca iat-o: incearca, dar nu exagera ca se urca mai repede la cap ca berea. Daca ai dubii de sortiment, eu zic sa mergi pe cel rosu. Pretul la terase ar trebui sa fie cam tot p-acolo ca al unui Haineken, dar in acest moment n-as putea sa confirm pentru ca n-am gasit-o prin barurile pe care le frecventez.

Comentarii

  1. Salut,

    il gasesti si in Cora undeva la 3.29 parca. Am vazut si in pliantul de la Selgros ca ar avea si varianta la doza de 0.5 l. Care imi pare mai masculina decat "fiola" de 0.33.

    Andrei

    RăspundețiȘtergere
  2. Aha. Multumesc de informatii. Totusi, nu prea am vreun Selgros aproape asa ca pe moment trebuie sa ma multumesc cu fiolele de 0.33.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ciprian Popescu8 mai 2015, 17:30

    Fiole de 0.33 au si la mega image. E bunicel, mai buna berea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Katarina Dzaegova19 iulie 2015, 22:24

    "M-AI ales ca e usor...", pe bunee? :| M-AI???

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți și nici unul n-a învățat vreodată să gătească

Am o chestie care mă bâzâie recent: oamenii care nu știu să gătească și se laudă cu asta. Sunt mândri și înfumurați de această realizare. Parcă sunt mai buni decât noi ăștia fraierii care ne mai băgam ocazional mâinile prin ulei și grăsimi de animal. Și mă uit la ei și mai că îmi vine să le zic că sunt niște idioți.

Este imposibil să zici că nu știi să gătești. Aaah. Majoritatea tentativelor s-au terminat cu ceva ce nu putea să fie mâncat? Se întâmplă și data viitoare o să iasă mai bine că ai tras niște învățăminte. Dar de aici până la a te alinta și lăuda că nu tu nu știi să faci nimic - e drum lung.

Pui niște ulei în tigaie, arunci o mână de cartofi în uleiul încins, îi învârți până sunt galbeni-maronii - ai cartofi prăjiți. Spargi două ouă deasupra și le amesteci preț de câteva secunde până au aceeași culoare cu cartofii - bum! cartofi prăjiți cu omletă. Hai dă-o dracu că nu e greu.

Dacă ai mâncat vreodată mâncare gătită, șansele sunt de vreo 75% să o poți reproduce doar amestecân…

Carrier has arrived: Starcraft Remastered

Când prin martie anunțam că cei de la Blizzard vor scoate în vară Starcraft Remastered, același joc ca acum 19 cu o grafică mai buna, trebuie să recunosc că m-am bucurat ca o școlăriță. Primul meu joc pe care l-am jucat vreodată în multiplayer urma să primească o a doua șansă.

Ier s-a lansat pentru cei cu precomandă, nu îmi dau seama exact ce înseamnă asta, dar cert e că azi de dimineață am băgat un meci. Și cum mai bine să testez dacă Remastered-ul ăsta mă poartă pe rush-ul nostalgiei dacă nu cu un free for all vs 7 calculatoare pe Big Game Hunter?

A fost o nebunie, mă jur! Este fix același lucru ca acum aproape 20 de ani. A durat o eternitate să scot toate cele 7 calculatoare, 45 de minute la vârsta asta se simt altfel ca la 12-13 ani, dar a meritat! M-am simțit ca în '98 în acel net cafe mucegăit de pe lângă generală unde aveai experții în spatele tău care își dădeau cu părerea ce ar trebui și ce n-ar trebui să faci. #dăsătetreceu

Strategia aplicată a fost cea clasică care mie…

Povești adevărate: cum am m-am transformat din impostor în expert... de multifuncționale

Povestea este destul de amuzantă și cumva pleacă de la zicala corporatistă "Spune-mi câți oameni se pot uita în ecranul tău de la muncă ca să îți spun cât de nou ești în firmă". Ghinionul de neșansă a făcut ca vreo 2 ani să fiu poziționat fix în punctul cel mai traficat din open space: lângă multifuncționala ce deservea 60+ oameni.

Vrând, nevrând, toată lumea ajungea cel puțin odată pe săptămână la monstruozitatea mecanică de un metru jumătate înălțime ce ocazional mai dădea și gherle. Se uitau lung la ea, apăsau niște butoane cu vizibilă disperare și apoi se întorceau spre mine să mă întrebe dacă știu ce are de nu merge.

Acum ca să înțelegeți puțin nivelul meu expertiză în multifuncționale, trebuie să spun că până să ajung la jobul ăsta aveam o medie de o foaie printată pe an, iar asta nu este exagerare. De scanat nici nu are rost să zic ceva pentru că nu cred că am avut ocazia să fac asta înainte. Practic am putea spune că aveam atât de multă experiență în subiectul acest…