Treceți la conținutul principal

Vineri a murit o cobra pentru binele berii artizanale bavareze

Simtul german al umorului este recunoscut international, doar ei putea sau vina cu o astfel de idee creata "daca lansarea unui vas de croaziera se face cu o sticla de sampanie care isi gaseste sfarsitul, hai sa facem si noi fix invers cu o lansare de bere". Cred ca doar amenajarea defectuoasa a Dambovitei i-a oprit chiar sa faca asta cu o barca, dar au ales the next best thing: o barca de masina de prin anii '80.

Asa ca vineri printr-un depozit din Pantelimon, vreo 30-40 de oameni isi faceau curaj cu niste bere sa ridice barosul de 5 kile. Ne-am tot invartit in jurul ei, am vorbit cu pasiune despre bere artizanala, geopolitica si barfa sociala, si intr-un tarziu ne-am facut curaj.

Ah si ce curaj!


Rezultatul la aproape 2 ore de traspirat si heirupism il vedeti in imaginea de mai jos. Daca nu va impresioneaza, e din cauza ca masina germana de odinioara este masina germana aproape indestructibila care a nascut acest intreg curent post '90 adusa din Germania.


Poate ca unii vor varsa lacrimi pentru aceasta crima, poate unii vor aprecia ideea, dar cred ca este importat sa ne concentram pe motivul acestei reuniuni de setosi cu inclinatii anarhiste: berea artizanala bavareza Lang Brau se gaseste si la noi in supermarket-uri (Mega Image & Emag).

Cu o istorie de peste 160 de ani, cele 5 generatii de Hopf-si au facut o treaba buna in mica lor fabrica de bere. Nu stiu ce i-a convins sa vina si in Romania, dar eu zic bogdaproste. Nu strica sa mai avem inca o bere cu potential in zona de pret 6-7 lei la 0.5 litri.



Glumeti rau baietii astia, e suficient sa citeste etichetele berilor si o sa iti dai seama: "gratiata de la pedeapsa pasteurizarii", "apa, malt din orz, hamei, fara goage si nazbatii" sau "bere blonda de care nu te poti satura toata noaptea si pe care cu siguranta nu o vei regreta nici dimineata de dupa".

PS - Mercedesul 200 D a trebuit sa isi dea duhul ca un artist sa ii ofere o a doua sansa sub forma unei opere de arta hipstaresti. O sa vedeti rezultatul in curand.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Era un bar mișto, dar problema era că mai venea și patronul...

Știți barul ăla făcut de patron în momentul în care a ajuns la 40 de ani și i-a dat cu virgulă bucket listul? Nu? Hai să vă zic cum stă treaba. Toată viața a visat să își deschidă un bar, dar n-a avut timp/bani/motivare. Asta până de curând când s-a dus ca berbecul.

L-a deschis. E mic, simpatic, are un specific bine delimitat, a mers chiar bine la început, dar acum începe să scârțâie. Și ăsta nu înțelege de ce. De ce în fiecare lună vin din ce în ce mai puțini clienți și încasează tot mai pe negativ.

Păi problema majoră e că patronul și-a dorit bar, dar nu și clienți. Am fost în vreo câteva locuri din astea unde noi îl deranjam pe patron. Omul era cu paharul de vin în față, cu gașca de prieteni și cu muzica la maxim. Erau pe distracție și trebuia să o mai pună pe pauză să ne aducă meniurile, să dea muzica mai încet, să ne aducă băutura și la final să ne ia banii.

Omul nu avea chef de noi, chiar dacă eram singurii plătitori de consumație din bar. N-ai cum să ceri prietenilor bani pe c…

Ieri le-am arătat Bucureștiul celor 5 noi beri aduse în România de URBB

De două zile timeline-ul meu s-a umplut de bloggeri care primiseră pachetul din imagine. Poze din toate unghiurile, selfie-uri, nebunie. Eu cred că am primit ultimul lădița care avea frumos atașat următorul mesaj: "Descoperă Europa cu berea care ți se potrivește! #beertrip", așa că presiunea a fost maximă.

Eu ce fel de poză pot să pun ce deja n-a fost făcută de ceilalți? Pe drumul spre casă, ajutat și de constituția specifică de blogger ce trebuia să care 6 kilograme, mi-am zis să fiu o gazdă primitoare și să le arăt celor 5 beri noi o fărâmă de București.

Și pentru că tot zic de ele, dar nu le-am numit, acestea sunt: Grimbergen Ambreé, Kronenbourg 1664 Blanc, Angelo Poretti 4 Luppoli Original, Angelo Poretti 5 Luppoli Bock Chiara și Angelo Poretti 6 Luppoli Bock Rossa.

Alături de ele au fost două mutat aici de ceva vreme: Guinness și Weihenstephaner Hefe Weissbier.

Rezultatul este mai jos.














Problema unui food truck făcut din pasiune e că nu se ia niciodată în serios

Sâmbătă am fost la aniversarea celor de la Ground Zero la Verde Stop - un loc ce a văzut de-a lungul timpului câteva street food festivals. Am ajuns regulamentar la 2, mi-am luat o bere și m-am tolănit regulamentar pe iarbă. Deja de la a 2-a bere au început șoriceii să danseze prin stomac așa că am făcut un tur al food truck-urilor prezente.

La BurgerVan timpul de așteptare era de peste 45 de minute, la Pește Pâine nici nu deschiseseră la aproape 3 ore de când începuse evenimentul, iar la Dianei 4 norocul a făcut să aibă gulașul făcut dinainte așa că puteai să mănânci pe loc. Nu zic că m-am resemnat, că au un gulaș bun, dar speram să bag niște cartofi prăjiți de la Pește Pâine.

Au deschis și ei jumătate de oră mai târziu și imediat s-a făcut o coadă care s-a împrăștiat repede. N-am înțeles de ce, dar mi-am zis că ăsta e momentul să merg să iau niște cartofi. Țeapă. Urmau să îi facă în 30 de minute după spusele lor. Mmda. Bine.


Am mai zăbovit ceva timp la niște vorbe și bere, dar am z…