Treceți la conținutul principal

Vineri a murit o cobra pentru binele berii artizanale bavareze

Simtul german al umorului este recunoscut international, doar ei putea sau vina cu o astfel de idee creata "daca lansarea unui vas de croaziera se face cu o sticla de sampanie care isi gaseste sfarsitul, hai sa facem si noi fix invers cu o lansare de bere". Cred ca doar amenajarea defectuoasa a Dambovitei i-a oprit chiar sa faca asta cu o barca, dar au ales the next best thing: o barca de masina de prin anii '80.

Asa ca vineri printr-un depozit din Pantelimon, vreo 30-40 de oameni isi faceau curaj cu niste bere sa ridice barosul de 5 kile. Ne-am tot invartit in jurul ei, am vorbit cu pasiune despre bere artizanala, geopolitica si barfa sociala, si intr-un tarziu ne-am facut curaj.

Ah si ce curaj!


Rezultatul la aproape 2 ore de traspirat si heirupism il vedeti in imaginea de mai jos. Daca nu va impresioneaza, e din cauza ca masina germana de odinioara este masina germana aproape indestructibila care a nascut acest intreg curent post '90 adusa din Germania.


Poate ca unii vor varsa lacrimi pentru aceasta crima, poate unii vor aprecia ideea, dar cred ca este importat sa ne concentram pe motivul acestei reuniuni de setosi cu inclinatii anarhiste: berea artizanala bavareza Lang Brau se gaseste si la noi in supermarket-uri (Mega Image & Emag).

Cu o istorie de peste 160 de ani, cele 5 generatii de Hopf-si au facut o treaba buna in mica lor fabrica de bere. Nu stiu ce i-a convins sa vina si in Romania, dar eu zic bogdaproste. Nu strica sa mai avem inca o bere cu potential in zona de pret 6-7 lei la 0.5 litri.



Glumeti rau baietii astia, e suficient sa citeste etichetele berilor si o sa iti dai seama: "gratiata de la pedeapsa pasteurizarii", "apa, malt din orz, hamei, fara goage si nazbatii" sau "bere blonda de care nu te poti satura toata noaptea si pe care cu siguranta nu o vei regreta nici dimineata de dupa".

PS - Mercedesul 200 D a trebuit sa isi dea duhul ca un artist sa ii ofere o a doua sansa sub forma unei opere de arta hipstaresti. O sa vedeti rezultatul in curand.

Comentarii

Populare pe blog în ultima săptămână

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

YouTube: gătește ca bunica ta sau învață niște șmecherie

O știți pe Li Ziqi?

Eu abia săptămâna trecută am descoperit-o. Eram la o bere și cred că am zis că în 2020 vreau să îmi petrec sărbătorile de iarnă într-un sat din Maramureș-Bucovina, iar de acolo discuția a plecat în zona cum se trăia și gătea acum sute e ani. Și dacă nu sunt prea optimist, chiar acum 5-10-15 ani în unele zone din țară.

Li Ziqi este o gagică din China care s-a mutat înapoi la țară pentru a avea grijă de bunică după ce i-a murit bunicul. Țara asta a ei este o zonă semi-izolată din regiunea Sichuan care adăpostește cea mai mare rezervație de panda gigantici. Iar ideea din spatele video-urilor era să le arate tinerilor cum și de unde vine mâncarea tradițională chinezească.


Marțea trecută am văzut pentru prima oară video-ul de mai sus, iar sâmbătă am făcut maraton de nostalgie cu bere, pulled pork și niște crănțănele. Având în vedere că fructele și legumele sunt aproape identice cu ce avem și noi, iar tehnica folosită îmi aduce aminte de ceea ce vedeam pe la bunici în va…

Hocus pocus ignorantus

Din ce în ce mai des mi se întâmplă să deschid socialul personal, să dau vreo două trei scrolluri, să înghit în sec și să îl închid. Aceleași 5 întrebări fără răspuns îmi vin în minte și prefer să nu mă bag în dileme existențiale dacă nu este neapărat necesar.

Așa că mai bine îmi pierd timpul liber în alt mod, adică cu jocuri pe calculator. Măcar acolo lucrurile sunt destul de liniare și fiecare "victorie" sau "înfrângere" e cumva meritată și ușor de atribuit. Am pus în ghilimele pentru că majoritatea jocurilor mele sunt de tip sandbox așa că nu am niște obiective clar definite de la început.

Pentru curioși și pentru posteritate, acestea sunt cele 5 dileme care se mulează aproape perfect pe 90% din ceea ce văd pe social. Și desigur că persoanele de față se exclud, #evident.

Dumnezeule, cât timp liber ai la dispoziție să te cerți pe prostia asta?E ceva în neregulă cu mine că nu mă interesează să fiu purtătorul dreptății și moralității absolute pe Internet?Dar nimeni …