Vineri a murit o cobra pentru binele berii artizanale bavareze

Simtul german al umorului este recunoscut international, doar ei putea sau vina cu o astfel de idee creata "daca lansarea unui vas de croaziera se face cu o sticla de sampanie care isi gaseste sfarsitul, hai sa facem si noi fix invers cu o lansare de bere". Cred ca doar amenajarea defectuoasa a Dambovitei i-a oprit chiar sa faca asta cu o barca, dar au ales the next best thing: o barca de masina de prin anii '80.

Asa ca vineri printr-un depozit din Pantelimon, vreo 30-40 de oameni isi faceau curaj cu niste bere sa ridice barosul de 5 kile. Ne-am tot invartit in jurul ei, am vorbit cu pasiune despre bere artizanala, geopolitica si barfa sociala, si intr-un tarziu ne-am facut curaj.

Ah si ce curaj!


Rezultatul la aproape 2 ore de traspirat si heirupism il vedeti in imaginea de mai jos. Daca nu va impresioneaza, e din cauza ca masina germana de odinioara este masina germana aproape indestructibila care a nascut acest intreg curent post '90 adusa din Germania.


Poate ca unii vor varsa lacrimi pentru aceasta crima, poate unii vor aprecia ideea, dar cred ca este importat sa ne concentram pe motivul acestei reuniuni de setosi cu inclinatii anarhiste: berea artizanala bavareza Lang Brau se gaseste si la noi in supermarket-uri (Mega Image & Emag).

Cu o istorie de peste 160 de ani, cele 5 generatii de Hopf-si au facut o treaba buna in mica lor fabrica de bere. Nu stiu ce i-a convins sa vina si in Romania, dar eu zic bogdaproste. Nu strica sa mai avem inca o bere cu potential in zona de pret 6-7 lei la 0.5 litri.



Glumeti rau baietii astia, e suficient sa citeste etichetele berilor si o sa iti dai seama: "gratiata de la pedeapsa pasteurizarii", "apa, malt din orz, hamei, fara goage si nazbatii" sau "bere blonda de care nu te poti satura toata noaptea si pe care cu siguranta nu o vei regreta nici dimineata de dupa".

PS - Mercedesul 200 D a trebuit sa isi dea duhul ca un artist sa ii ofere o a doua sansa sub forma unei opere de arta hipstaresti. O sa vedeti rezultatul in curand.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!