48 Hour Film Project, Anim’est 2015 si MECEFF „7+1”, 2015”

Toamna asta este pe filme, asa ca sa citez sloganul faimosului mall, fie ca esti privitor sau ai valente de regizor. Precizez ca o sa fac uz de copy paste masiv in aceasta insemnare, dar asta doar pentru a pastra valoarea informativa a postului.



48 Hour Film Project vine pentru prima oară la București în weekend-ul 16 - 18 octombrie 2015. Realizatori de film profesioniști sau amatori, din toată România și nu numai, sunt așteptați să se înscrie în competiție pentru a afla cine poate crea Cel Mai Bun Film de scurt-metraj în doar 48 de ore. Juriul de la București este format din: criticul de film Irina Margareta Nistor, actorul Andi Vasluianu și actrița Ana Ularu. (mai multe informatii se gasesc aici)
Acum mai in gluma mai in serios, poti sa filmezi un scurt metraj despre comunism in doar 48 de ore? Sper ca aceasta oportunitate sa scoata la lumina niste oameni cu potential care vad dincolo de dramatizarea unei perioade intunecate din istorie.

Ediţia aniversară Anim’est, ce sărbătoreşte 10 ani de existenţă a festivalului, îl aduce la Bucureşti, între 2 şi 11 octombrie, pe Kōji Yamamura, unul dintre cei mai cunoscuţi animatori independenţi ai momentului.
De asemenea, în cadrul festivalului, o secţiune specială va fi dedicată animaţiei norvegiene, Norvegia fiind ţara invitată la cea de-a 10-a ediţie Anim’est. Programul „norvegian“ va fi compus din mai multe scurtmetraje realizate din 1913 şi până în prezent.
Publicul prezent la cea de-a 10-a ediţie a festivalului Anim’est se va bucura, de asemenea, de o selecţie a celor mai bune scurtmetraje de animaţie produse de unul dintre cele mai importante studiouri din Franţa, Autour de Minuit. (informatii despre deschidere aici)
1207 de scurtmetraje din peste 60 te asteapta anul acesta la Anim'est, iar abonamentul costa 250 de lei (super oferta de 20 de bani/scurtmetraj). Cu rusine o zic ca nu am apucat inca sa ajung la vreo editie, dar voi rezolva asta cat de curand!

Cea de-a cincea ediţie Mediaş Central European Film Festival (MECEFF) “7+1”, unicul festival competitiv și tematic consacrat cinematografiilor ţărilor central europene, va avea loc în perioada 01 - 05 septembrie la Mediaș, județul Sibiu, și între 24 – 27 septembrie în București, la Muzeul Municipiului București. 
La cea de-a cincea sa ediție, MECEFF “7+1” va aduce în prim plan o temă universală de importanță crucială: Primul Război Mondial, prin urmare în afara competiţiei vor fi prezentate peste 25 de filme, opere ale unor regizori consacraţi nu numai din ţările participante, dar și filme valoroase din patrimoniul universal, ce plasează Primul Război Mondial într-un context artistic, cultural, istoric și social. (mai multe informatii aici)
 Despre MECEFF nu prea am sa spun in afara de faptul ca am o curiozitate de aproape un an. Am aflat despre festival anul trecut, iar de atunci am senzatia ca il vad mentionat peste tot. Weird.

V-am facut program vreo 3 weekend-uri de acum inainte, nu?

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!