48 Hour Film Project, Anim’est 2015 si MECEFF „7+1”, 2015”

Toamna asta este pe filme, asa ca sa citez sloganul faimosului mall, fie ca esti privitor sau ai valente de regizor. Precizez ca o sa fac uz de copy paste masiv in aceasta insemnare, dar asta doar pentru a pastra valoarea informativa a postului.48 Hour Film Project vine pentru prima oar─â la Bucure╚Öti ├«n weekend-ul 16 - 18 octombrie 2015. Realizatori de film profesioni╚Öti sau amatori, din toat─â Rom├ónia ╚Öi nu numai, sunt a╚Ötepta╚Ťi s─â se ├«nscrie ├«n competi╚Ťie pentru a afla cine poate crea Cel Mai Bun Film de scurt-metraj ├«n doar 48 de ore. Juriul de la Bucure╚Öti este format din: criticul de film Irina Margareta Nistor, actorul Andi Vasluianu ╚Öi actri╚Ťa Ana Ularu. (mai multe informatii se gasesc aici)
Acum mai in gluma mai in serios, poti sa filmezi un scurt metraj despre comunism in doar 48 de ore? Sper ca aceasta oportunitate sa scoata la lumina niste oameni cu potential care vad dincolo de dramatizarea unei perioade intunecate din istorie.

Edi┼úia aniversar─â Anim’est, ce s─ârb─âtore┼čte 10 ani de existen┼ú─â a festivalului, ├«l aduce la Bucure┼čti, ├«ntre 2 ┼či 11 octombrie, pe K┼Źji Yamamura, unul dintre cei mai cunoscu┼úi animatori independen┼úi ai momentului.
De asemenea, ├«n cadrul festivalului, o sec┼úiune special─â va fi dedicat─â anima┼úiei norvegiene, Norvegia fiind ┼úara invitat─â la cea de-a 10-a edi┼úie Anim’est. Programul „norvegian“ va fi compus din mai multe scurtmetraje realizate din 1913 ┼či p├ón─â ├«n prezent.
Publicul prezent la cea de-a 10-a edi┼úie a festivalului Anim’est se va bucura, de asemenea, de o selec┼úie a celor mai bune scurtmetraje de anima┼úie produse de unul dintre cele mai importante studiouri din Fran┼úa, Autour de Minuit. (informatii despre deschidere aici)
1207 de scurtmetraje din peste 60 te asteapta anul acesta la Anim'est, iar abonamentul costa 250 de lei (super oferta de 20 de bani/scurtmetraj). Cu rusine o zic ca nu am apucat inca sa ajung la vreo editie, dar voi rezolva asta cat de curand!

Cea de-a cincea edi┼úie Media┼č Central European Film Festival (MECEFF) “7+1”, unicul festival competitiv ╚Öi tematic consacrat cinematografiilor ┼ú─ârilor central europene, va avea loc ├«n perioada 01 - 05 septembrie la Media╚Ö, jude╚Ťul Sibiu, ╚Öi ├«ntre 24 – 27 septembrie ├«n Bucure╚Öti, la Muzeul Municipiului Bucure╚Öti. 
La cea de-a cincea sa edi╚Ťie, MECEFF “7+1” va aduce ├«n prim plan o tem─â universal─â de importan╚Ť─â crucial─â: Primul R─âzboi Mondial, prin urmare ├«n afara competi┼úiei vor fi prezentate peste 25 de filme, opere ale unor regizori consacra┼úi nu numai din ┼ú─ârile participante, dar ╚Öi filme valoroase din patrimoniul universal, ce plaseaz─â Primul R─âzboi Mondial ├«ntr-un context artistic, cultural, istoric ╚Öi social. (mai multe informatii aici)
 Despre MECEFF nu prea am sa spun in afara de faptul ca am o curiozitate de aproape un an. Am aflat despre festival anul trecut, iar de atunci am senzatia ca il vad mentionat peste tot. Weird.

V-am facut program vreo 3 weekend-uri de acum inainte, nu?

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Va mai aduceti aminte de Vacanta Mare?

Hai cu mine la Bloggers Lan Party 6 #blp6

Generator de nume de cocalari!