Dilemă: Cum controlezi lucrurile pe care le arată LIVE mai bine de un miliard și jumătate de oameni?

Universul Facebook
Universul Facebook (sursa foto)
Sunt curios cum va trata Facebook-ul Live-urile care pică sub incidența copyright-ului: competiții sportive, filme sau seriale. Cum oprești oamenii să nu îți dea pe net live concertul la care participă sau avanpremiera filmului în condițiile în care producătorii de telefoane fac camere foto din ce în ce mai bune?

Astea sunt din categoria #firstworldproblems și nici nu vreau să mă gândesc la lucrurile mai penale: abuzuri și violențe. Suntem pregătiți să vedem prima urmărire pe autostradă și din perspectiva șoferului? Cam cât ar dura până apare primul caz de bătaie în curtea școlii? Suntem pregătiți să vedem live prima decapitare? De ce n-am încununa asta cu niște mutilare, răpire și viol? Noroc că avem sad acum.

Vorba aia: întreb pentru un prieten. Nu de alta, dar din propria experiență am văzut cât de bine se mișcă Facebook în a răspunde unei raportări. În cele câteva ore până cineva uman se uită pe raport se pot întâmpla o mulțime de lucruri. Chiar și cu cele mai onorabile intenții ale celui care face Live-ul, în timpul unui live fără întârziere lucruri nebănuite se pot întâmpla. Ești pregătit să vezi in newsfeedul tău o luare de ostatici care se încheie rău?

Facebook se laudă cu 1.038 miliarde de useri activi zilnic care petrec mai bine de 20 de minute în platforma. Pe o matematică șchioapă și ochiometrică aș putea să zic că  cel puțin 5% din ăștia o vor arde pe Facebook în același timp. Dacă doar 0.1% din aceștia dau un live, tot sunt aproape 52 000 de live-uri simultan care trebuie cumva controlate/verificate. Poate Facebook sau oricine altcineva să facă asta?

Rezultatul imediat este destul de sumbru. Toată prostia care stătea ascunsă în spatele dificultății de a folosi Periscope sau YouTube Live tocmai ce iese la iveală. Până acum m-am uitat pe livemap la niște live-uri din clasa de liceu, niște pițipoance care ascultau manele în timp ce își făceau unghiile și vreo doi smardoi care își arătau tatuajele. Suntem bine momentan. Singurul risc real e să vedem niște țâțe minore spre deliciul mass-mediei locale. #liveuldelaora5

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!