Treceți la conținutul principal

Câteva imagini din depozitul eMAG în sâmbăta de după Black Friday

Câteva imagini din depozitul eMAG în sâmbăta de după Black Friday

Am fost ieri în depozitele eMAG și am fost puțin dezamăgit că lucrurile nu erau din filmul pe care mi-l imaginasem eu. După ziua cu record de vânzări, vine ziua cu record de produse trimise din depozit, nu? Atunci depozitul ar trebui să fie un fel de mușuroi de furnici agitate care aleargă de colo-colo. Haos, zgomot și tensiune. Abia așteptam echilibristica asta între emoții și eficiență.


Câteva imagini din depozitul eMAG în sâmbăta de după Black Friday

Dar n-a fost să fie așa. A fost chiar anti-climatic din punctul ăsta de vedere. E drept că depozitele sunt impresionante ca mărime, dar le lipseau dezordinea și neliniștea chiar dacă la fiecare 10 minute pleca un camion încărcat.  Peste 510 oameni în depozit și nici unul dintre cei pe care i-am întâlnit nu avea expresia aia pe față de om împins la limită atât fizic cât și emoțional. E foarte din extrem de multe puncte de vedere, dar trebuie să recunosc că am fost puțin plictisitor turul din cauza asta.

Câteva imagini din depozitul eMAG în sâmbăta de după Black Friday

Cei de la eMag spuneau că au avut ajutor în desenarea noului depozit de la niște băieți care cu asta se ocupă în US. Ar fi ajuns și ei la soluția asta și fără ajutor, dar ei estimau că le-ar fi luat cel puțin 5 ani. Așa că au preferat să plătească. Partea amuzantă e că de la anul intenționează și ei să ofere servicii consultanță altor magazine pe zona de operare depozite.

Câteva imagini din depozitul eMAG în sâmbăta de după Black Friday

Știți care este recordul lor de umplere a unui tir? 30 de secunde. Atât i-a luat cândva în trecut unui angajat să umple un întreg tir cu frigidere. În rest media este undeva pe la 10-15 minute. Și tot din categoria things i learned yesterday bulele sunt adăugate ulterior în plasticul cu bule. Toată viața mea am trăit în minciună.

Câteva imagini din depozitul eMAG în sâmbăta de după Black Friday

Surpriza adevărată a reprezentat-o viteza cu care am văzut că se pot mișca angajații Poștei Române dacă vor. Undeva în depozit aveau aveau o zonă a lor unde preluau și distribuiau în camioane pachetele primite de la angajații eMAG.

Era un fel de zonă demilitarizată separată de restul depozitului printr-un zid cu mici orificii prin care treceau pachetele. Și diferența de vârstă era impresionantă - eMAGhezii pe la 20 de ani, angajații poștei pe la 50. Dar cum ziceam, pot să fie și sprinteni dacă vor.

Câteva imagini din depozitul eMAG în sâmbăta de după Black Friday

Și cu toate astea cel mai interesant lucru a fost o realizare tristă a ceva ce a zis cineva de la eMAG: nu se poate face un Black Friday de 2 ori mai mare pentru că lucrurile s-ar gâtui după ieșirea din depozit.  N-ai mașini suficiente și nici o infrastructură care să permită mai mult. Cam ăsta e nivelul maxim în acest moment.

Comentarii

  1. dezamagire totala. Am facut o comanda vineri, mi se spune ca produsul e in Showroom Crangasi sa il iau; ma duc acolo nu era. Sun in CC si mi se spune ca ajunge duminica 100% iar informatii eronate; sun luni vorbesc cu 3 persoane diferite, 3 lucruri diferite...Lipsa de profesionalism. Va fi ultima data cand voi comanda ceva de la eMAG.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți scria în comenzile tale că poți să vii să îl ridici? Ciudat. Fă o sesizare.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

În ultimul an am mers pe jos cam 2480 de km

Zilele astea s-a împlinit un an de când am început să port o brățară de fitness. E vorba de un Garmin Vivofit 2 pe care nu l-am dat niciodată jos în ultimele 365 de zile - doar de curiozitate de a vedea cât merg pe jos într-un an. Răspunsul a fost puțin dezamăgitor:

Cam 2480 de kilometri parcurși pe jos într-un an.

Zic dezamăgitor pentru că speram să trec de 2500 până când scriu însemnarea asta.

Aplicația a contorizat doar vreo 2430 pentru că vreo 5-6 zile extrem de active au reprezentat erori de sincronizare și tot ce am făcut în zilele respective s-a pierdut în neant. Estimez eu că e vorba de vreo 50 de kilometri maxim.

În rest, cam așa arată treaba ca în imaginea de mai jos. Trei milioane și ceva de pași, o medie de 6.8 kilometri parcurși zilnic pe jos și un record de aproape 18 km într-o zi călduroasă de mai.


Problema este că deși valorile par mari, cu siguranță peste media bucureșteană, realitatea e că denotă sedentarismul modern. Citeam acum ceva vreme un studiu similar făcut p…

S-a întâmplat nefăcuta: Chefi la cuțite e mai digerabil ca MasterChef

Nu credeam că o să zic asta vreodată, dar Chefii la cuțite s-au transformat încet, încet într-un fel de Top Gear culinar. Prietenia dintre ei a început să își spună cuvântul și întreg show-ul a devenit mult mai ușor de digerat chit că nu este produs la nivelul calitativ MC.

Între timp au renunțat și la jignirile gratuite, doar de dragul de a fi, așa că întreaga experiență este una care binedispune. Știu că elitismul culinar își face cruce în acest moment, dar nici Chefii și nici MasterChefii n-au emisiuni care să aibă legătură cu gătitul.

M-am uitat la 4 episoade și nici snopit în bătaie moldovenească n-aș putea să îmi aduc aminte de vreun preparat care m-a impresionat sau o tehnică pe care am deprins-o.

Emisiunile sunt pe zona pur de entertainment, iar Chefii fac asta mai bine printr-o carismă tip grup de prieteni. Chit că e pe glume de cartier, recunosc că m-am uitat și am râs de multe ori la emisiunea lor. E posibil ca ăsta să fie un prin semn de stockholm syndrome.

Cu toate asta …

Deschidere: Shoteria Stația Fantastică

Generația nouă de petrecăreți din Centrul Vechi a dat naștere unui concept interesant: fast bar-ul. Locul unde ajungi să bei ceva cu niște prieteni înainte de poposi într-un club. Așa de încălzit puțin și de intrat în spiritul de petrecere. E locul unde n-ai scaune să te parchezi la povești sau să zăbovești cu orele. Totul e pe repede înainte.

E suficient să ajungi o seară în Shoteria 1 - Stația de primă alcoolizare - să simți pe pielea ta cât de bine a prins. Grupuri și grupuri de oameni care vin să dea un shot - două înainte de a se duce regulamentar la 23:00 în club. Ajută și faptul că au varietate de shot-uri pentru toate gusturile, așa că nu mare e mirarea să vezi grupuri de fete cot la cot shot la shot cu grupuri de băieți.

Lucrurile au mers atât de bine în ăștia 2 ani de Shoteria 1 încât vineri au mai deschis un loc. De data asta s-au concentrat pe long drinks sau shotail-uri cum le zic ei. Un loc puțin mai măricel ca primul, dar sub același concept-umbrelă. Un loc unde să pet…