Treceți la conținutul principal

Gambrinus Bere Vintage pentru nostalgicii încă nenăscuți în Epoca de Aur

Gambrinus Bere Vintage

Mai devreme sau mai târziu era normal să apară și berea vintage. Nu datorită hipsterilor cu bărbițe ultra aranjate, ci mulțumită creșterilor din ultimii 2-3 a zonei de craft beer. Încet, încet învață și românul că berea are mai multe moduri în care poate seduce.

Aseară am fost la anunțarea, lansarea sau mai cinstit spus degustarea noului Gambrinus Bere Vintage. Făcută prin dry hopping, adică prin adăugarea hameiului la rece după perioada de fermentare - lucru care aduce un plus de aromă fără extra de amăreală, Gambrinusul ăsta nou vă stârni niște nostalgie printre pensionari.

Zic pensionari pentru că ei sunt singurii care s-ar putea să își aducă aminte cum se făcea berea asta acum 30-40 de ani. Pentru noi ăștia mai tineri, nostalgia asta este mai mult simulată. E în zona de hipstăreală și presimt că o să prindă bine pe la rastelurile cu bicicletele bunicilor. Cred că asta și-au și dorit cei de la Heineken, iar eticheta confirmă acest fapt prin toate micile adnotări ce par făcute cu pixul BIC.

Noi ăștia mai puțin cool o să îi apreciem gustul și gingășia pe care o va avea cu noi a doua zi după ce n-am consumat responsabil. Este o bere cinstită care intră ușor la vorbă lungă și nici nu prea te face la portofel. Doar juma de Dacie 1310. Glumesc. Nu știu încă cât costă prin supermarket-uri că doar ce abia a fost prezentată celor mai fini cunoscători. Dacă cineva o găsește să îmi dea și mie un semn să updatez zona de preț.

Alte specificații: e făcut din apă, malț din orz și hamei. Suficient pentru a îi da un 5.5% alcool și limbariță mesenilor. De notat că sticla este de 400 ml, trend despre care nu pot spune că mă încântă prea mult, dar care văd că prinde din ce în ce mai mult. Câteva brand-uri de cidru deja au făcut trecerea asta pentru dozele pe care le comercializează.

Acestea fiind spuse, închei cu un Bine te-ai întors nea Gabrino! Ne vedem în Dianei4.

Comentarii

  1. Adrian Dragan9 iunie 2017, 22:28

    Salutare,

    Sunt nascut in '87, deci acea bere Gambrinus nu am cum sa o stiu, doar sa imi aduc aminte de "amareala" pe care mi-o lasa spuma pe vremea cand tatal meu imi dadea sa gust din pahar :)

    Am avut marea surpriza weekend-ul trecut, undeva in judetul Valcea, la un mini-market sa gasesc Gambrinus Bere Vintage...WOW..

    Pretul: 4 lei sticla.

    Am savurat-o cu o foarte mare placere! Poate din cauza celor zise de tata "alt gust avea berea pe vremea mea, nu ca asta" :)....

    Usor amaruie, parerea mea, un gust demn de o bere "masculina". Sper ca acest gust sa nu dispara odata cu trecerea perioadei de "lansare".

    Amuzant este ca nu am reusit inca sa o gasesc in Bucuresti. Nu ma opresc :)

    Un lucru e clar, o recomand! Cu responsabilitate ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc de update-ul de preț. Da, e bună pe segmentul ăsta.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Condimental de Calif vis a vis de Camera de Comerț

Când sfânta treime a rotisorului din Centrul Vechi s-a destrămat, atunci când Calif și Divan și-au luat tălpășița că erau în clădiri cu risc seismic, am trăit o adevărată dramă. Unde îmi voi rezolva eu poftele nocturne? Mai ales că și Dristorul de la Budapesta a făcut ceva pași spre Tineretului.

Cumva parcă toți s-au vorbit și m-au părăsit. Am mai încercat eu din când în când să îi mai vizitez pe la Iancului, Romană și Tineretului, dar de multe ori era peste mână. Trebuia să mă duc special pentru ei în zona aia, lucru care cam știrbea din pofta ad hoc a kebabului.

 Soarele a venit și pe strada mea. Acum vreo săptămână am văzut un Condimental de Calif la 2-3 minute de mine și n-am știut de unde să îl apuc că era închis și nu părea să fie operațional încă. Norocul mi-a surâs ca aseară să îl găsesc deschis și i-am trecut pragul cu emoția unul prichindel în prima zi de școală.


Am luat un Dill Kebab de vită, un Kebun și o limonadă. Un ce? Un Kebun - chestia din poza de mai sus: pui, humus…

Diablo 3: Rise of the Necromancer a ieșit fix cum trebuia să fie

Versiunea scurtă la ce vreau să zic este deja în titlu.

Versiunea lungă este că după vreo 2-3 ore jucate pot spune cu mâna pe inimă că îmi place necromanul mai mult decât jumătate din clasele din Diablo 3. Aduce destul de mult a ceea ce am jucat aproape obsesiv în Diablo 2 și lucrul ăsta nu poate decât să mă bucure. Nu la fel de mult ca anunțul unei versiuni remastered D2, dar p-acolo.

De fapt DLC-ul ăsta este atât de bine închegat încât singurul reproș pe care îl am este referitor la decizia de a aduce necromancerul în universul Diablo 3 printr-un DLC și nu o expansiune. Blizzard fiind printre puținele companii care ignoraseră modul ăsta de muls bani. Ei lucrau 2-3 ani, făceau o expansiune, îi trânteau un preț de 60 de euro și știam că am o grămadă de conținut de care pot să mă bucur.

Pachetul ăsta digital e relativ ieftin pentru un DLC, doar 15 euro, dar s-ar putea să fie primul dintr-o întreagă serie. Lucru care sincer nu mă coafează. Nu pentru că sunt scârțar, dar pentru că DLC-u…

Strongbow - de ceva vreme lansata si la noi in 3 sortimente

Lansarea efectiva a fost acum vreo 3-4 saptamani, dar am evitat sa scriu despre asta inainte sa o localizez offline intr-un supermarket. Oho si cat de greu a fost sa fac asta. Am vanat in Carrefour-ul si Mega Image-ul de la Piata Unirii de parca viata mea depindea de asta.

Cred ca m-ati vazut p-acolo. Cu ochii mijiti, eram cel nehotarat la raionul de beri de import. Ocazional faceam 13-14 si pe la cele cu arome si chiar pe la sucuri - de unde sa stiu unde naiba ar pune ei cidrul (mai are rost sa zic si de mere?).

Gata cu panica! intr-un tarziu au bagat si la mine in cartier cidru Strongbow.


Ce as putea sa zic despre Strongbow? Este un hard cider (4.5% alcool) si la noi in tara vine in trei variante: gold apple, red berries si elderflower. Gold e cel clasic de care probabil ai mai baut prin irish pub-uri, cel de soc nu este pentru toata lumea datorita aromei puternice, iar cel de fructe de padure pare o varianta mai domolita a unui Framboise.

Dupa ce am testat intensiv toate variantele…