Treceți la conținutul principal

Paradă de beri craft la Bucharest Craft Beer Festival 2017

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Nemțana - am tot prins-o pe la baruri așa ca n-a intrat în radarul meu pentru festival

Am fost în weekend la Bucharest Craft Beer Festival și mi-a plăcut să descopăr semnificativ mai multe beri craft ca anul trecut. Adică e și greu să nu îmi placă atunci când am 16 producători de bere artizanală și cidru alături de două-trei food truck-uri pentru a îmi potoli șoriceii din stomac.

Sâmbătă pe la 4 am ajuns și am găsit cu ușurință o masă. Era suspect de liber față de ce țineam minte de la ultima ediție, dar aș minți dacă aș spune că m-a deranjat asta. Cu cât e mai puțin timp de așteptat cu atât e mai bine.

Ca să fiu sincer, genul ăsta de festivale au în general două tipuri de oameni: cei care vin pentru produsul din titlu și cei care vin pentru experiența de festival - muzică, băutură, mâncare și tot tacâmul. Prima categorie e cea care de obicei vine în timpul zilei, cea de-a doua când începe primul concert. Unii se vor plânge de prețul biletului, ceilalți de cozile prea lungi pentru o simplă bere. #csf

Dar să zic ceva și de bere, nu?

A fost bună. Costa 10 lei paharul care putea să varieze de la tarabă la tarabă între 0.33 și 0.4. Oricum, pe căldura aia 3 pahare au fost suficiente să zic stop joc și să decid că e momentul unei hidratări. Cel mai mult m-au impresionat niște sibieni de la 1717 și colaborarea Hop Hooligans & Bereta care născut ceva #bundetot.

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Surpriza plăcută a ediției a venit din partea acestor Sibieni ce își fac berea în Bavaria că așa e în tenis.
Bucharest Craft Beer Festival 2017
Vecinii bulgari se pricep să facă bere. Am luat doar o gură din pale ale și a fost extrem de parfumată

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Le apreciez entuziasmul dobrogenilor, dar mai au de lucrat puțin la berea pe care o fac.

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Cidrul Clarks este cu hit and miss pentru mulți - fie le place la nebunie, fie îl urăsc.

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Eu trebuie să recunosc că nu sunt super fan. Mai gust din când în când și mi se pare ok, dar nu mi-a stârnit vreo pasiune anume.

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Recomandat de mai mulți, Harvester avea un cidru de pere interesant, dar care nu mi se pare că s-a ridicat la hype-ul făcut de cei ce îi recomandau.

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Nu știu nimic despre ei și nici n-am avut ocazia să îi testez. Poate data viitoare apuc să îi testez.

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Perfektum a început să scoată capul și prin magazine, știam la ce să mă aștept așa că n-am mai testat-o.

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Terapia avea aceleași sortimente clasice așa că și lor le-am dat skip

Bucharest Craft Beer Festival 2017
La fel și cu Sikaru - știam la ce să mă aștept și n-am mai testat

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Nu înțeleg de unde vine tot acest hpye cu adevărata bere Ciuc, dar până acum nu a reușit să mă convingă.

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Cea mai populară bere dintre cele prezente la Bucharest Craft Beer, Zăganu cu greu cred că poate stârni curiozitate în vreun pasionat de bere craft pentru că cel mai probabil deja au gustat-o.

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Nu știu cine sunt și nici n-am apucat să intru în vorbă cu ei, poate îi mai prind pe viitor pe undeva.

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Și lor le-am dat skip că în urmă cu o săptămână fusesem pe la ei pe la curte să văd ce mai au nou. Recomand Lemon Drop. 

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Hop Hoolingans sunt cei mai noi apăruți pe piață și de data asta m-au surprins cu o bere făcută în colaborare cu Bereta. 

Cel mai nasol lucru la festivalul ăsta de Craft Beer e că trebuie să aștept 9 luni până vine ediția următoare. Oare n-ar putea să facă și ei o adunătură mai restrânsă cu 4-5 producători, 2 food truck-uri și vreo 20 de mese cam odată pe lună? Că în Viena am prins ceva de genul ăsta și a fost genial.

Comentarii

  1. Eu băusem 1717 prin Brașov cu vreo câteva luni în urmă și am rămas plăcut surprins. La festival am dat o tură pe la Hop Huligans (2 beri) și Glarus și am rămas pe 1717 până la final. Sper să apară prin București și eventual prin magazine dacă tot se laudă că pot produce volum mare în Bavaria pentru că weissbier-ul lor este excelent.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu până weekend-ul ăsta nu auzisem de ei, acum o să fiu mai grijuliu mai ales că în câteva zile mă duc în Sibiu :)

      Ștergere
  2. N-am ajuns la festival (puteai si tu sa-l anunti :) sau poate am sarit eu) dar am ajuns saptamana trecuta la un magazin de bere, de unde am luat 2 beri Hop Hooligans:
    - Emperor - personal gustul de mango a fost mult prea mult pentru mine si nu am reusit sa termin berea
    - Lederhosen - cred ca primul weiss facut in Romania ( nu ma insel nu?) nu m-a dat pe spate, dar a mers

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crowd Control a fost excelentă, la fel și stout-urile lor. Mie care nu-mi prea place de obicei berea neagră, mi s-a părut excelentă aia de la ei (inclusiv una de 11.5% de la care mă așteptam la gustul predominant de alcool dar nu a fost cazul).

      Nu-mi place să accept asta (pentru ca în general am o părere proastă despre toți producătorii de bere artizanală care își vând berea la suzete de 0,33 ) dar Hop Hooligans au avut printre cele mai bune beri.
      Dar tot 1717 au rămas preferații mei că ei măcar dau berea la o sticlă decentă de 0.5 :D

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Condimental de Calif vis a vis de Camera de Comerț

Când sfânta treime a rotisorului din Centrul Vechi s-a destrămat, atunci când Calif și Divan și-au luat tălpășița că erau în clădiri cu risc seismic, am trăit o adevărată dramă. Unde îmi voi rezolva eu poftele nocturne? Mai ales că și Dristorul de la Budapesta a făcut ceva pași spre Tineretului.

Cumva parcă toți s-au vorbit și m-au părăsit. Am mai încercat eu din când în când să îi mai vizitez pe la Iancului, Romană și Tineretului, dar de multe ori era peste mână. Trebuia să mă duc special pentru ei în zona aia, lucru care cam știrbea din pofta ad hoc a kebabului.

 Soarele a venit și pe strada mea. Acum vreo săptămână am văzut un Condimental de Calif la 2-3 minute de mine și n-am știut de unde să îl apuc că era închis și nu părea să fie operațional încă. Norocul mi-a surâs ca aseară să îl găsesc deschis și i-am trecut pragul cu emoția unul prichindel în prima zi de școală.


Am luat un Dill Kebab de vită, un Kebun și o limonadă. Un ce? Un Kebun - chestia din poza de mai sus: pui, humus…

Trigger words la Poșta Română

Pentru că tot m-am întors de 10 minute de la un oficiu poștal unde în teorie trebuia să ridic niște tricouri venite de pe threadless.com, lucru care nu s-a întâmplat dintr-un motiv care îmi e străin, am zis să fac un scurt ghid despre ce cuvinte ar trebui evitate atunci când vorbești la ghișeu.

Primul a fost curier. E posibil ca toată lumea să râdă de mine că nu știam acest trigger word de bază, dar în simplitatea mea, numesc curieri toți cei care vor să îmi livreze ceva. Eu o țineam pe a mea că m-a sunat curierul Poștei Române să îmi livreze ceva vineri, ea tot îmi spunea că Poșta Română nu are curieri și poate altcineva a încercat să îmi livreze ceva.

Ba că e agentul poștal, ba că e nu mai știu ce poștal, dar cu siguranță nu e curier. Bine. Fie ca voi. Am continuat să îi zic reprezentantul Poștei, dar nici așa n-am avut succes. Dacă nu știu titulatura lui exactă, n-au cum să își dea seama cine și ce a vrut să îmi livreze. Mai că îmi venea să zic ca Despot Tricouri în...

Al doilea c…

Strongbow - de ceva vreme lansata si la noi in 3 sortimente

Lansarea efectiva a fost acum vreo 3-4 saptamani, dar am evitat sa scriu despre asta inainte sa o localizez offline intr-un supermarket. Oho si cat de greu a fost sa fac asta. Am vanat in Carrefour-ul si Mega Image-ul de la Piata Unirii de parca viata mea depindea de asta.

Cred ca m-ati vazut p-acolo. Cu ochii mijiti, eram cel nehotarat la raionul de beri de import. Ocazional faceam 13-14 si pe la cele cu arome si chiar pe la sucuri - de unde sa stiu unde naiba ar pune ei cidrul (mai are rost sa zic si de mere?).

Gata cu panica! intr-un tarziu au bagat si la mine in cartier cidru Strongbow.


Ce as putea sa zic despre Strongbow? Este un hard cider (4.5% alcool) si la noi in tara vine in trei variante: gold apple, red berries si elderflower. Gold e cel clasic de care probabil ai mai baut prin irish pub-uri, cel de soc nu este pentru toata lumea datorita aromei puternice, iar cel de fructe de padure pare o varianta mai domolita a unui Framboise.

Dupa ce am testat intensiv toate variantele…