Treceți la conținutul principal

Paradă de beri craft la Bucharest Craft Beer Festival 2017

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Nemțana - am tot prins-o pe la baruri așa ca n-a intrat în radarul meu pentru festival

Am fost în weekend la Bucharest Craft Beer Festival și mi-a plăcut să descopăr semnificativ mai multe beri craft ca anul trecut. Adică e și greu să nu îmi placă atunci când am 16 producători de bere artizanală și cidru alături de două-trei food truck-uri pentru a îmi potoli șoriceii din stomac.

Sâmbătă pe la 4 am ajuns și am găsit cu ușurință o masă. Era suspect de liber față de ce țineam minte de la ultima ediție, dar aș minți dacă aș spune că m-a deranjat asta. Cu cât e mai puțin timp de așteptat cu atât e mai bine.

Ca să fiu sincer, genul ăsta de festivale au în general două tipuri de oameni: cei care vin pentru produsul din titlu și cei care vin pentru experiența de festival - muzică, băutură, mâncare și tot tacâmul. Prima categorie e cea care de obicei vine în timpul zilei, cea de-a doua când începe primul concert. Unii se vor plânge de prețul biletului, ceilalți de cozile prea lungi pentru o simplă bere. #csf

Dar să zic ceva și de bere, nu?

A fost bună. Costa 10 lei paharul care putea să varieze de la tarabă la tarabă între 0.33 și 0.4. Oricum, pe căldura aia 3 pahare au fost suficiente să zic stop joc și să decid că e momentul unei hidratări. Cel mai mult m-au impresionat niște sibieni de la 1717 și colaborarea Hop Hooligans & Bereta care născut ceva #bundetot.

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Surpriza plăcută a ediției a venit din partea acestor Sibieni ce își fac berea în Bavaria că așa e în tenis.
Bucharest Craft Beer Festival 2017
Vecinii bulgari se pricep să facă bere. Am luat doar o gură din pale ale și a fost extrem de parfumată

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Le apreciez entuziasmul dobrogenilor, dar mai au de lucrat puțin la berea pe care o fac.

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Cidrul Clarks este cu hit and miss pentru mulți - fie le place la nebunie, fie îl urăsc.

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Eu trebuie să recunosc că nu sunt super fan. Mai gust din când în când și mi se pare ok, dar nu mi-a stârnit vreo pasiune anume.

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Recomandat de mai mulți, Harvester avea un cidru de pere interesant, dar care nu mi se pare că s-a ridicat la hype-ul făcut de cei ce îi recomandau.

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Nu știu nimic despre ei și nici n-am avut ocazia să îi testez. Poate data viitoare apuc să îi testez.

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Perfektum a început să scoată capul și prin magazine, știam la ce să mă aștept așa că n-am mai testat-o.

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Terapia avea aceleași sortimente clasice așa că și lor le-am dat skip

Bucharest Craft Beer Festival 2017
La fel și cu Sikaru - știam la ce să mă aștept și n-am mai testat

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Nu înțeleg de unde vine tot acest hpye cu adevărata bere Ciuc, dar până acum nu a reușit să mă convingă.

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Cea mai populară bere dintre cele prezente la Bucharest Craft Beer, Zăganu cu greu cred că poate stârni curiozitate în vreun pasionat de bere craft pentru că cel mai probabil deja au gustat-o.

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Nu știu cine sunt și nici n-am apucat să intru în vorbă cu ei, poate îi mai prind pe viitor pe undeva.

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Și lor le-am dat skip că în urmă cu o săptămână fusesem pe la ei pe la curte să văd ce mai au nou. Recomand Lemon Drop. 

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Hop Hoolingans sunt cei mai noi apăruți pe piață și de data asta m-au surprins cu o bere făcută în colaborare cu Bereta. 

Cel mai nasol lucru la festivalul ăsta de Craft Beer e că trebuie să aștept 9 luni până vine ediția următoare. Oare n-ar putea să facă și ei o adunătură mai restrânsă cu 4-5 producători, 2 food truck-uri și vreo 20 de mese cam odată pe lună? Că în Viena am prins ceva de genul ăsta și a fost genial.

Comentarii

  1. Eu băusem 1717 prin Brașov cu vreo câteva luni în urmă și am rămas plăcut surprins. La festival am dat o tură pe la Hop Huligans (2 beri) și Glarus și am rămas pe 1717 până la final. Sper să apară prin București și eventual prin magazine dacă tot se laudă că pot produce volum mare în Bavaria pentru că weissbier-ul lor este excelent.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu până weekend-ul ăsta nu auzisem de ei, acum o să fiu mai grijuliu mai ales că în câteva zile mă duc în Sibiu :)

      Ștergere
  2. N-am ajuns la festival (puteai si tu sa-l anunti :) sau poate am sarit eu) dar am ajuns saptamana trecuta la un magazin de bere, de unde am luat 2 beri Hop Hooligans:
    - Emperor - personal gustul de mango a fost mult prea mult pentru mine si nu am reusit sa termin berea
    - Lederhosen - cred ca primul weiss facut in Romania ( nu ma insel nu?) nu m-a dat pe spate, dar a mers

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crowd Control a fost excelentă, la fel și stout-urile lor. Mie care nu-mi prea place de obicei berea neagră, mi s-a părut excelentă aia de la ei (inclusiv una de 11.5% de la care mă așteptam la gustul predominant de alcool dar nu a fost cazul).

      Nu-mi place să accept asta (pentru ca în general am o părere proastă despre toți producătorii de bere artizanală care își vând berea la suzete de 0,33 ) dar Hop Hooligans au avut printre cele mai bune beri.
      Dar tot 1717 au rămas preferații mei că ei măcar dau berea la o sticlă decentă de 0.5 :D

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări Populare

Și tu câtă fericire ai pierdut când ți-ai mărit numărul de followers de 25 ori pe Instagram?

Cred că toți cei care se vor uita la video-ul ăsta se vor împărți imediat în două categorii. Prima a celor care vor trade rapid concluzia că social media și faima nu aduc fericirea, a doua a celor care vor spune că e de fapt o maturizare oarecum de așteptat la vârsta respectivă. Cred că este evident după titlu în ce categorie fac parte.

Dacă e să mă iau după Internet, fata respectivă este ceva produs al industriei de fabricat vedete din nimic. Tot ce este posibil pentru că până azi n-am auzit de ea și e improbabil să mă apuc acum să îi urmăresc cariera muzicală. Cu toate astea, ideea video-ului de mai sus mi se pare foarte tare și Vanity Fair iar a dovedit că știe extrem de bine cu ce se mănâncă socialul ăsta pe pâine.

Și ca să mă întorc la acest video, spuneți-mi voi că nu este undeva în top 5 cele mai triste pe care le-ați văzut în istoria recentă. Cum într-un an de zile zâmbetul și optimismul sunt înlocuite de stres și singurătate.

Hashtag atât de trist.

Să dăm cu sad reaction și …

eMAG: Formare preț în Black Friday

Dezavantajul de a scrie ultimul despre un eveniment e că tot ce era de spus deja a fost spus. Cam așa m-am trezit eu azi când am vrut să pune blog câteva gânduri despre întâlnirea anuală cu cei de la eMAG. Pe Cetin l-a interesat mai mult situația afilierii, pe Răzvan despre market place, Radu planurile lor de viitor, Marius despre Black Friday, iar Alex a pus pe blog într-un mod exemplar tot ce s-a vorbit joia trecută. Eu ce aș pune pe blog în plus?

M-am gândit să zic vreo două lucruri despre prețuri și reduceri. Fie că e vorba de Black Friday sau cine știe ce promoție din cursul anului, oamenii au în general părerea că prețurile nu sunt la nivelul corect. Sunt prea mari, acum două luni era mai ieftin sau alte probleme de gen.

Problema cred că este mai mult de percepție. Mulți au impresia că atunci când vine BF trebuie ca totul să fie la niște prețuri ridicol de mici. Minim jumătate. Recomandabil la un sfert față de cât e în restul timpului. Ideal ar fi ca magazinul sa se roage de ti…

Burgeri de Centenar la McDonald's

Centenarul ăsta a băgat toate brand-urile în priză și fiecare se gândește ce twist românesc ar putea să ofere și ei la rândul lor. Nu zic că pentru 99% din populație această aniversare nu prea contează pentru că poate mă înșel și n-am chef de scandal în weekend, dar în esență nu e nimic rău în acest efort colectiv de a zice ceva de România.

Asta se întâmplă și cu McDonald's care, ca în fiecare toamnă, pune pe tăvile doritorilor produse în ediții limitate. De data asta e vorba de 3 burgerași de inspirație românească cu ingrediente locale. Burgeri pe care am apucat să îi testez în avanpremieră joia asta. Cei 3 burgeri n-au vreo denumire anume așa că s-ar putea să fie dificil de găsit prin meniu, dar astea sunt ingredientele lor:

Burgerul cu carne de porc conține o chiflă pufoasă presărată cu mălai la care se adaugă un sos de muștar, ceapă prăjită, castraveți murați, praz, un mix de varză albă și sfeclă roșie.Burgerul de pui conține carne de pui de la Transavia într-o crustă cu ierbu…