Treceți la conținutul principal

Paradă de beri craft la Bucharest Craft Beer Festival 2017

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Nemțana - am tot prins-o pe la baruri așa ca n-a intrat în radarul meu pentru festival

Am fost în weekend la Bucharest Craft Beer Festival și mi-a plăcut să descopăr semnificativ mai multe beri craft ca anul trecut. Adică e și greu să nu îmi placă atunci când am 16 producători de bere artizanală și cidru alături de două-trei food truck-uri pentru a îmi potoli șoriceii din stomac.

Sâmbătă pe la 4 am ajuns și am găsit cu ușurință o masă. Era suspect de liber față de ce țineam minte de la ultima ediție, dar aș minți dacă aș spune că m-a deranjat asta. Cu cât e mai puțin timp de așteptat cu atât e mai bine.

Ca să fiu sincer, genul ăsta de festivale au în general două tipuri de oameni: cei care vin pentru produsul din titlu și cei care vin pentru experiența de festival - muzică, băutură, mâncare și tot tacâmul. Prima categorie e cea care de obicei vine în timpul zilei, cea de-a doua când începe primul concert. Unii se vor plânge de prețul biletului, ceilalți de cozile prea lungi pentru o simplă bere. #csf

Dar să zic ceva și de bere, nu?

A fost bună. Costa 10 lei paharul care putea să varieze de la tarabă la tarabă între 0.33 și 0.4. Oricum, pe căldura aia 3 pahare au fost suficiente să zic stop joc și să decid că e momentul unei hidratări. Cel mai mult m-au impresionat niște sibieni de la 1717 și colaborarea Hop Hooligans & Bereta care născut ceva #bundetot.

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Surpriza plăcută a ediției a venit din partea acestor Sibieni ce își fac berea în Bavaria că așa e în tenis.
Bucharest Craft Beer Festival 2017
Vecinii bulgari se pricep să facă bere. Am luat doar o gură din pale ale și a fost extrem de parfumată

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Le apreciez entuziasmul dobrogenilor, dar mai au de lucrat puțin la berea pe care o fac.

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Cidrul Clarks este cu hit and miss pentru mulți - fie le place la nebunie, fie îl urăsc.

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Eu trebuie să recunosc că nu sunt super fan. Mai gust din când în când și mi se pare ok, dar nu mi-a stârnit vreo pasiune anume.

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Recomandat de mai mulți, Harvester avea un cidru de pere interesant, dar care nu mi se pare că s-a ridicat la hype-ul făcut de cei ce îi recomandau.

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Nu știu nimic despre ei și nici n-am avut ocazia să îi testez. Poate data viitoare apuc să îi testez.

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Perfektum a început să scoată capul și prin magazine, știam la ce să mă aștept așa că n-am mai testat-o.

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Terapia avea aceleași sortimente clasice așa că și lor le-am dat skip

Bucharest Craft Beer Festival 2017
La fel și cu Sikaru - știam la ce să mă aștept și n-am mai testat

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Nu înțeleg de unde vine tot acest hpye cu adevărata bere Ciuc, dar până acum nu a reușit să mă convingă.

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Cea mai populară bere dintre cele prezente la Bucharest Craft Beer, Zăganu cu greu cred că poate stârni curiozitate în vreun pasionat de bere craft pentru că cel mai probabil deja au gustat-o.

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Nu știu cine sunt și nici n-am apucat să intru în vorbă cu ei, poate îi mai prind pe viitor pe undeva.

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Și lor le-am dat skip că în urmă cu o săptămână fusesem pe la ei pe la curte să văd ce mai au nou. Recomand Lemon Drop. 

Bucharest Craft Beer Festival 2017
Hop Hoolingans sunt cei mai noi apăruți pe piață și de data asta m-au surprins cu o bere făcută în colaborare cu Bereta. 

Cel mai nasol lucru la festivalul ăsta de Craft Beer e că trebuie să aștept 9 luni până vine ediția următoare. Oare n-ar putea să facă și ei o adunătură mai restrânsă cu 4-5 producători, 2 food truck-uri și vreo 20 de mese cam odată pe lună? Că în Viena am prins ceva de genul ăsta și a fost genial.

Comentarii

  1. Eu băusem 1717 prin Brașov cu vreo câteva luni în urmă și am rămas plăcut surprins. La festival am dat o tură pe la Hop Huligans (2 beri) și Glarus și am rămas pe 1717 până la final. Sper să apară prin București și eventual prin magazine dacă tot se laudă că pot produce volum mare în Bavaria pentru că weissbier-ul lor este excelent.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu până weekend-ul ăsta nu auzisem de ei, acum o să fiu mai grijuliu mai ales că în câteva zile mă duc în Sibiu :)

      Ștergere
  2. N-am ajuns la festival (puteai si tu sa-l anunti :) sau poate am sarit eu) dar am ajuns saptamana trecuta la un magazin de bere, de unde am luat 2 beri Hop Hooligans:
    - Emperor - personal gustul de mango a fost mult prea mult pentru mine si nu am reusit sa termin berea
    - Lederhosen - cred ca primul weiss facut in Romania ( nu ma insel nu?) nu m-a dat pe spate, dar a mers

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crowd Control a fost excelentă, la fel și stout-urile lor. Mie care nu-mi prea place de obicei berea neagră, mi s-a părut excelentă aia de la ei (inclusiv una de 11.5% de la care mă așteptam la gustul predominant de alcool dar nu a fost cazul).

      Nu-mi place să accept asta (pentru ca în general am o părere proastă despre toți producătorii de bere artizanală care își vând berea la suzete de 0,33 ) dar Hop Hooligans au avut printre cele mai bune beri.
      Dar tot 1717 au rămas preferații mei că ei măcar dau berea la o sticlă decentă de 0.5 :D

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări Populare

În 28 de zile va dispărea o parte din istoria online-ului românesc

E vorba de forumul ComputerGames.ro care zice stop joc după 21 de ani de activate. Acum 3 zile anunțau că închid doar site-ul, dar acum câteva minute au zis că și forumul este în ultima lună de viață. Păcat.

De fapt nu e vorba de păcat. Nu pot să zic asta în condițiile în care n-am mai intrat pe forum de 7-8 ani să postez sau să citesc ceva care să nu fie în zona de publicitate. E vorba de nostalgie pentru al 2010-lea user de pe forum este al meu și acum la sfârșit de an își sărbătorea majoratul. 
Dar asta e. Se mai închid și site-uri pe care le arhivai în perioada dial-up-ului pentru a le citi a doua zi în liniște. Sau site-uri care au dat prima generație de bloggeri cu mulți ani înainte ca acestea să existe efectiv. Sau site-uri unde ai cunoscut o grămadă de oameni pe care nici nu ai idee exact cum îi cheamă, dar pe care i-ai avut aproape în toți acești ani. 
Dar deja o dau în melodramatice inutile fără să ating adevărata drama cu închiderea CG-ului: după 16 ani de căutări și tot n…

Burgerii Maestro de la McDonald’s: chiflele interzise de care dacii se fereau în zilele de post

Am văzut la Radu și la Alex că au fost lansați acum 12 zile, dar până vinerea trecută n-am avut ocazia să apuc să împușc unul. Trebuie să recunosc că mi-a fost și frică când am văzut vehemența din comentariile lui Radu unde oamenii scriau și stropeau cu aghiazmă peste umărul stâng despre cât de rău e diavolul McDonald's și cât de urât arată ultimele lui progenituri.

Dar cum vineri seara eram puțin mai relaxat și mai euforic, mi-am zis că e momentul să văd despre ce e vorba cu acești burgeri de palmares: Epic Beef și Glorious Chicken. Primul este în imaginea de mai sus, al doilea urmează în poza de mai jos.



Ca să fiu sincer, nu m-ar deranja să ma închin mai des la necuratu' dacă toți burgerii lor ar fi ca cei din imaginile astea. Suficienți de chipeși încât să strângă cam același număr de like-uri pe Instagram ca cei cu pedigree de foodtruck, destul de scumpi încât să văd analize tip first impressions de la oameni ce n-au apucat încă să îi guste.

Adevărul e ca cel puțin pe zon…

Pie-cinte by Scărlatescu în Centrul Vechi - mai bine nu

Atunci când îți pui numele pe ceva ești la mila celor care îți fac și comercializează produsul respectiv. Oricât de strălucit ești tu, la consumatorul obișnuit ajunge ceea ce alții au făcut. Cam așa stă treaba și cu plăcintele astea ale lui Scărlătescu pe care le așteptam ca a doua venire a burgerului hipstăresc.

Deschisă recent în locul Fornetti-ului de vis a vis de Cocor, Inca Una, Va Rog!e o patiserie care este a lui sau e doar susținută masiv de Scărlătescu. Nici nu contează aspectul ăsta. Ce contează cu adevărat e că acolo am mâncat cele mai îngrozitoare plăcinte din viața mea.

Ieri am luat pentru acasă două care arătau relativ interesant pe hârtie: Pie-cintă cu bacon  - 6.5 lei și Pie-cintă cu spanac și brânză de bivoliță 8 lei. Doamna care le vindea s-a oferit să el încălzească, dar am zis că nu are rost că oricum ajungeam cu ele călii acasă. Nu știu dacă a fost o greșeală refuzul ăsta, dar acasă n-am putut să iau mai mult de 2 guri din fiecare. Chit că dansau șoriceii de ceva…