to think outside the box is really hard

Practic "thinking outside the box" implică ca tu să fii în afară cutiei ... nu? Această faimoasă cutie e un amărât de cub din care tu vrei să ieşi pentru a avea gândirea aia inovatoare / creativa adorată de atât de mulţi. Pentru a ieşi din cutia problematică trebuie să faci uz de cele 3 dimensiuni ale mişcării: sus-jos, înainte-înapoi şi stânga dreapta. De aici începe problema majoră ....

Dacă e să ne gândim niţel din perspectiva mişcării ... omul nu este făcut pentru cele 3 dimensiuni. Mai toată existenţa noastră o petrecem folosind 2 dimensiuni de deplasare - înainte înapoi şi stânga dreapta. Practic suntem conştienţi cu adevărat de mişcarea in a 3a dimensiune doar de 226 ani (primul zbor uman) ... comparând asta cu istoria speciei care se întinde pe mii de ani ... concluzia e destul de evidenta.

Omul nu a fost făcut să zboare ... de aici şi problema unora cu zburatul cu avioanele. Omul a evoluat de la căţăratul în pom ... şi de aici alte probleme cu înălţimea. Omul nu este făcut să gândească din afara cutiei ... de unde şi această atingere dificilă a acestui El Dorado al creativităţii.

Dar nu o să va las în pom cu această deducţie aberantă. Va voi ajută să gândiţi în afara cutiei. În primul şi în primul rând trebuie să faceţi uz de a 3a dimensiune.

Căţăraţi-vă pe balconul de la birou şi contemplaţi zarea ... fiţi unul/una cu norii. Dar nu va opriţi aici ... puteţi să şi săriţi pentru a experimenta cu adevărat zborul (de câteva secunde). Cu siguranţă inspiraţia ta îi va motiva şi pe cei de la etajele inferioare să fie mai productivi sau pur şi simplu să gândească şi ei din afarea cutiei.

O alternativă ar fi simularea zborului îmbrăcat fiind într-un costum reprezentând un pui mare galben. Cu siguranţă datul haotic din mâini vă va face să va analizaţi cum viaţa voastră a ajuns în acest găinaţ gigantic (puteam să scriu căcat dar cu aşa genialitate din partea mea fac o legătură subtilă cu costumul vostru *happy face*).

Următoarea variantă e mai de buget şi mai ales pentru cei care nu beneficiază de un birou cu balcon la muncă. Ridică-te din cubicle-ul tău frate lazar. Uită-te în jur că deja ai ieşit niţel din cutie. Desigur că şeful o să te someze să intri înapoi în cutie ... dar ce contează. Pentru câteva clipe ai fost dincolo de graniţele cutiei.

Cu aceste 3 simple sfaturi sunt sigur că am atins acolo unde trebuie (cum ar zice un preot catolic) pe mulţi dintre voi. Acesta e doar un prim post dintr-o întreagă serie motivaţională. Rămâneţi aproape fraţi cubişti.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!