to think outside the box is really hard

Practic "thinking outside the box" implic─â ca tu s─â fii ├«n afar─â cutiei ... nu? Aceast─â faimoas─â cutie e un am─âr├ót de cub din care tu vrei s─â ie┼či pentru a avea g├óndirea aia inovatoare / creativa adorat─â de at├ót de mul┼úi. Pentru a ie┼či din cutia problematic─â trebuie s─â faci uz de cele 3 dimensiuni ale mi┼čc─ârii: sus-jos, ├«nainte-├«napoi ┼či st├ónga dreapta. De aici ├«ncepe problema major─â ....

Dac─â e s─â ne g├óndim ni┼úel din perspectiva mi┼čc─ârii ... omul nu este f─âcut pentru cele 3 dimensiuni. Mai toat─â existen┼úa noastr─â o petrecem folosind 2 dimensiuni de deplasare - ├«nainte ├«napoi ┼či st├ónga dreapta. Practic suntem con┼čtien┼úi cu adev─ârat de mi┼čcarea in a 3a dimensiune doar de 226 ani (primul zbor uman) ... compar├ónd asta cu istoria speciei care se ├«ntinde pe mii de ani ... concluzia e destul de evidenta.

Omul nu a fost f─âcut s─â zboare ... de aici ┼či problema unora cu zburatul cu avioanele. Omul a evoluat de la c─â┼ú─âratul ├«n pom ... ┼či de aici alte probleme cu ├«n─âl┼úimea. Omul nu este f─âcut s─â g├óndeasc─â din afara cutiei ... de unde ┼či aceast─â atingere dificil─â a acestui El Dorado al creativit─â┼úii.

Dar nu o s─â va las ├«n pom cu aceast─â deduc┼úie aberant─â. Va voi ajut─â s─â g├óndi┼úi ├«n afara cutiei. ├Än primul ┼či ├«n primul r├ónd trebuie s─â face┼úi uz de a 3a dimensiune.

C─â┼ú─âra┼úi-v─â pe balconul de la birou ┼či contempla┼úi zarea ... fi┼úi unul/una cu norii. Dar nu va opri┼úi aici ... pute┼úi s─â ┼či s─âri┼úi pentru a experimenta cu adev─ârat zborul (de c├óteva secunde). Cu siguran┼ú─â inspira┼úia ta ├«i va motiva ┼či pe cei de la etajele inferioare s─â fie mai productivi sau pur ┼či simplu s─â g├óndeasc─â ┼či ei din afarea cutiei.

O alternativ─â ar fi simularea zborului ├«mbr─âcat fiind ├«ntr-un costum reprezent├ónd un pui mare galben. Cu siguran┼ú─â datul haotic din m├óini v─â va face s─â va analiza┼úi cum via┼úa voastr─â a ajuns ├«n acest g─âina┼ú gigantic (puteam s─â scriu c─âcat dar cu a┼ča genialitate din partea mea fac o leg─âtur─â subtil─â cu costumul vostru *happy face*).

Urm─âtoarea variant─â e mai de buget ┼či mai ales pentru cei care nu beneficiaz─â de un birou cu balcon la munc─â. Ridic─â-te din cubicle-ul t─âu frate lazar. Uit─â-te ├«n jur c─â deja ai ie┼čit ni┼úel din cutie. Desigur c─â ┼čeful o s─â te someze s─â intri ├«napoi ├«n cutie ... dar ce conteaz─â. Pentru c├óteva clipe ai fost dincolo de grani┼úele cutiei.

Cu aceste 3 simple sfaturi sunt sigur c─â am atins acolo unde trebuie (cum ar zice un preot catolic) pe mul┼úi dintre voi. Acesta e doar un prim post dintr-o ├«ntreag─â serie motiva┼úional─â. R─âm├óne┼úi aproape fra┼úi cubi┼čti.

Comentarii

Trimite╚Ťi un comentariu

Postări populare în ultima lună

manolo si jean acesti miki alexandrescu de la eurosport

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza