aplicatii interesante pe android

Intotdeauna mi-au placut solutiile ingineresti ce te surprind prin creativitatea lor. Folosind anumite instrumente sa faci ceva la care nimeni nu s-a gandit inaintea ta. Cam asa am dat peste aceste aplicatii pentru telefon.

Instant Heart Rate   - iti masoara pulsul folosind camera foto a telefonului. Am fost surprins ca cineva s-a gandit ca diferenta de culoare a unui deget variaza cu fiecare bataie a inimii. Astfel se pot obtine niste date destul de exacte despre pulsul tau. Si desigur ca poti sa share-uiesti valoarea cu prietenii tai de pe facebook si twitter :)
Metal Detector  - cauta comori ascunse cu telefonul. Nu chiar. Se foloseste de compasul magnetic si iti arata variatiunile campul electromagnetic cauzate de prezenta metalelor feroase. Fier o sa gasesti cat iti poate duce spinarea.

Sound Meter  - iti masoara zgomotul ambiant cu ajutorul microfonului. Este distractiv pentru genul orientativ. Pe acest sistem astept aplicatia care masoara viteza vantului - dar ma indoiesc ca hardware-ul este atat de sensibil.

Favorite Frequencies - o aplicatie destul de buna de tinut cainii si tantarii la departare (in teorie ca nu am incercat). Se foloseste de difuzorul telefonului pentru a genera sunete intre 0 si 20 000Hz. Cel mai bun uz e pentru a iti enerva prietenii.

Speed Gun - de data asta folosindu-te de camera si de distanta cunoscuta in prealabil pana la obiectul masura ... aplicatia asta poate sa iti masoare vieteza cu care se deplaseaza respectivul obiect. Foarte interesanta dar din pacate nu trackuieste automat obiectul si trebuie sa faci asta cu degetul pe ecran.

Smart Distance, Smart Measure si  Smart Ruler - cu ajutorul camerei iti masoara inaltimile unor diferite lucruri. Fiecare dintre ele face acelasi lucru pentru diferite distante (10-1km, 1-50m si 1.50cm). Par sa dea rezultate corecte si oricum este mult mai usor decat sa te deplasezi pana undeva si sa masori.

Smart Protractor - vrei sa masori unghiul sau panta unui lucru? Atunci asta e aplicatia pe care o cautai (asta sau altele la fel). Se folosesc de accelerometru asa ca daca pe ala il ai calibrat cum trebuie o sa fii surprins de rezultate.

Bubble level - pe acelasi principu ca aplicatia de mai sus poti sa ai cu Bubble Level un boloboc tot timpul la tine.

Vibration Meter - seismograf? O da. Ideea este cel putin interesanta. Nu am apucat sa il testez ca mi-a lipsit cutremurul. Pe masa acum imi arata ca nu este cutremur. Deci din punctul asta de vedere functioneaza.

Pana la urma dupa toate aplicatiile astea iti dai seama ca tu chiar ti-ai cumparat un smart phone. Acum mai ramane ca cineva sa la uneasca intr-o singura aplicatie si poti spune ca ai un tricorder ca cei din star trek.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!