in fotbal e ca in filme

Am o impresie ca fotbalul de la un anumit nivel incolo se aseamana foarte mult cu filmul. Despre ce nivel vorbesc? Acolo unde curba talentului se cam aplatizeaza. Acolo unde diferentele de skill incep sa fie foarte mici. In acel punct altceva o sa conteze pentru victorie, oscar sau record de incasari. E vorba de puppet master (regizor/antrenor) - cel care are o viziune de ansamblu.

Cel mai usor observi asta in filme cand actori de oscar fac roluri mediocre sau invers.  Regizorul e de vina. Cam despre asta a fost vorba si aseara in meciul Real - Barcelona (1-0). Meciul s-a dat mai mult intre antrenori: in prima repriza Real a dominat ca apoi sa fie dominata in a doua repriza - dar totusi Mourinho a reusit sa speculeze mai bine greselile adversarilor in prelungiri.



Nu zic ca s-ar putea face asta cu orice jucatori. Nu le contest talentul si abilitatile fizice. Zic doar ca in afara de fotbalul spectacol am vazut si un fel de partida de sah intre doi mari antrenori. Mi-a placut. A fost un meci demn de o finala UEFA Champions League.

bonus: The Copa del Rey is crushed under the wheels of Real Madrid's team bus after Sergio Ramos drops it off the open top deck amid chaotic celebrations in Madrid.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

viteza medie in oras .... 10km/h

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

Generator de nume de cocalari!