manolo si jean acesti miki alexandrescu de la eurosport

[2017 edit: Ceva mai recent despre ei poți citi aici. Lucrurile s-au schimbat mult de când a fost scris articolul acesta în 2011]

De fapt ei sunt trei crai de la rasarit, dar numele celui de-al treilea nu l-am retinut. Acesti 3 crai sunt moartea pasiunii cand vine vorba de ciclism. Ei n-ar face o treaba asa dezastruoasa daca nu ar avea o atitudine de cacat fata de spectatori si mari fixuri pe anumite subiecte ce nu prea au legatura cu ce se intampla in momentul acela pe ecran.

Dar asta se intampla dintr-o contopire ciudata a faptului ca sunt ei dobitoci si ca ciclismul face rating subunitar. Nu cred ca am auzit vreodata un comentator care sa spuna ca toti sportivii se dopeaza - si asta nu o data si nu in treacat.

Sa petreci ore intregi vorbind despre doping nu este doar teribil de plictisitor pentru spectatorii tai ci si a giant mood killer (de ce te-ai uita la ceva unde toata lumea triseaza?) ... si consider ca doar un dobitoc de comentator ar face asta. Pierzi audienta.

Tot din categoria ce nu am vazut la alti comentatori - mistouri si caterinca de cartier asupra unui jucator doar pentru ca .... wait for it ... nu iti place fata lui sau mai nou numele. Ca la gradinita frate.

Dar totusi arama de tarani si-o dau pe fata doar in momentul in care un spectator are tupeul sa le sugereze sa vorbeasca despre cursa si nu despre (ce urmeaza le mananca mult timp din transmisiunea in direct): dopingul, armstrong sux, vacantele lor de anul trecut, retete, manastiri, castele si istorie. Si care e raspunsul lor la sugestia spectatorilor? Da pe mute sau uita-te pe net. Bai esti nebun? In ce lume un comentator zice asta specatorilor lui?

Si acum vine momentul de resemnare. Nu avem cum sa scapam de ei. Altcineva din Romania nu o sa transmita niciodata ciclism iar eurosport nu o sa renunte la el pentru ca il transmite la nivel international. Poatea ii schimba. Meh! Sunt mult mai multi fani ai formulei unu si pe miki l-au schimbat doar cand alta televiziune a cumparat drepturile de transmisie altfel miki nu pleca niciodata.

Comentarii

  1. Epurase cand ai sa te pricepi tu mai bine poti sa i faci pe dobitoci, pana atunci tu esti dobitoc si mai esti si un nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa ma pricep la ce dudette? V-au tampit extraterestrii aia la Certesti :)

    RăspundețiȘtergere
  3. intrebare....oare ti-ai batut capul sa intelegi ce inseamna maile tururi in ciclism? se pare ca nu...asa ce cel mai prost comentariu la adresa unor comentatori sportivi

    RăspundețiȘtergere
  4. Paul esti ilogic ca o un cartof insangerat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cine a scris asta evident habar nu are ce inseamna ciclismul si ce inseamna sa urmaresti o cursa de ciclism.
    Este un dobitoc infatuat care se da rotund cand el evident are capul in colturi.
    Ii recomand sa-si scoata capul din cur si sa asculte alti comentatori din alte tari, de unde crezi ca s-au inspirat ai nostri?
    Inca un semidoct care arunca la intamplare cu parerea fara sa aiba macar idee despre ce e vorba.
    Comenteaza tu 7 ore, mentine tu audienta ridicata doar cu date tehnice si cutare ciclist este cu 0,81 de secunde mai bun la contratimp decat ciclistul Y care este cu 0,253 de secunde mai bun pe munte...
    Iti recomand sa lasi comentariile idioate si sa te duci sa te joci cu hipsterasii tai, faceti poze cu instagramul, puneti citate pe poze aleatorii...n'stuff, pentru ca evident ciclismul devine prea mainstream.
    Sa ai pofta!

    RăspundețiȘtergere
  6. De cate ori l-ai auzit tu pe Sean Kelly vorbind despre vacanta sa? Sau despre cum lui i se pare ca ala e dopat si alte acuze din astea fara dovezi? Intreb ca sunt curios de raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  7. Trebuie sa tinem cont ca dansul e britanic, nu sta in firea poporului din care face parte sa spuna lucrurilor pe nume, au tendinta de a evita, a pune prosopul pe tambal (ca am vazut ca-ti place si fotbalul...as fi curios sa-ti vad parerea si asupra comentatorilor de acolo).
    Fiecare are dreptul la parerea lui, dar sa spui unor oameni care-si fac meseria, consider eu foarte bine, "dobitoci" mi se pare deja de un "meltenism" grobian.
    Avem blog...HOPA! suntem zei, avem dreptul la comentarii acide, sa improscam cu rahat orice si pe oricine.
    Tare as vrea sa vad cum s-ar descurca un bloggeras ca tine la pupitru de comentator.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu te invit sa recitesti articolul si sa incerci sa extragi esenta sa. E vorba despre comentarii care fac rau sportului si despre o atitudine daunatoare fata de spectatori.

    Acum cateva zile in TDF a intrebat cineva de ce nu a auzit nimic despre Andy in TDF si comentatorii l-au luat la misto. Nu mi se pare ok asa ceva.

    De exemplu de Alex Ciocan imi place. Are pareri pertinente si corecte despre ce se intampla in cursa. Ceilalti inca sunt pe langa cateodata. Nu intotdeauna. Nu am insinuat ca tot timpul au comentarii aiurea. Dar se intampla destul de des incat sa te deranjeze.

    RăspundețiȘtergere
  9. Alexandru Ciocan tocmai din cauza asta a fost adus, el este vocea ratiunii, parerea avizata fiind inca in activitate sportiva.
    N-ai vazut ca de fiecare data cand primesc o intrebare "de specialitate" nu bat campii, ii cer parerea lui Alex?
    Si in legatura cu Andy Schlek, hai sa fim seriosi, mai pui intrebarea asta la mijlocul turului?
    Eu le apreciez umorul fin si calculat, abilitatea de a rupe monotonia curselor (cele de plat sunt un cosmar pentru ei) prin comentarii inteligente si spontane...poti spune destule despre ei, dar in niciun caz nu cred ca este adecvat sa-i faci dobitoci, sa amintesti datile cand probabil au gresit si sa nu le recunosti calitatile.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu e vorba de gresit. Ti-am spus. E vorba de atitudine. Daca tot citesti intrebarea telespectatorului legata de Andy atunci ofera si un raspuns. Mai puteai sa smulgi cateva minute de comentariu pe acest subiect. Poate sa vii cu ceva nou ce poate nu au auzit cei care stiu de ce Andy nu e in TDF. Dar nu sa faci misto de om si sa nu ii oferi un raspuns.

    Exemple sunt nenumarate. E drept ca este un job plictisitor in multe momente dar asta nu te scuza sa fii marlan. Poti sa fii entertaining si fara sa jignesti oamenii sau sportul.

    RăspundețiȘtergere
  11. De la cateva exemple date pana la a-i face dobitoci fara drept de apel...e cale lunga.
    O rabufnire la o intrebare pusa probabil obsesiv nu cred ca ar trebui pusa la zid.
    Si in legatura cu dopajul din ciclism...ce ar fi ciclismul fara scandalurile de dopaj?
    Pana la urma si asta intra in spectacolul ciclismului, desi cred ca peisajele (sau nu esti de acord nici cu prezentarea locurilor prin care trec rutierii) si fanii de pe margine ar putea inlocui cu brio "cancaniada" asta cu dopajul.
    Eu din pacate nu mai pot avea un ciclist favorit, am fost dezamagit de prea multe ori.
    Dopajul exista in acest sport mai mult ca in oricare altul, it's a fact, n-ai cum sa scapi de acest fapt, refuzand sa comentezi despre el e ca si cum ai intoarce spatele unui act de furt si te-ai preface ca totul e fine and dandy.
    Crezi ca exista vreun ciclist care sa nu se fi dopat vreodata, oricat de putin?
    Ma-ndoiesc.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu e vorba ca exista. E vorba ca tu cand esti comentator nu ai voie si nici n-ar trebui sa iti permiti sa insinuezi ca X e dopat. Nu.

    Si nu ii faceam dobitoci daca de ani de zile nu vad acelasi pattern in comentariul lor. Rautatile premeditate trebuie pedepsite.

    RăspundețiȘtergere
  13. Daca e asa si garda veche (Radu Naum si Radu Banciu) spunea nasoale de maritul Lance...si ce, nu s-au dovedit intemeiate?
    Ei nu trebuie sa comenteze si ce simt spectatorii?
    Stiu ca ar trebui sa fie impartiali, dar dupa ar fi luati de prosti.
    Repet, la cate cazuri celebre de dopaj au fost in ciclism este imposibil sa nu-ti exprimi parerea, sa taci inseamna sa induci telespectatorul in eroare, sa-l lasi sa-si faca o parere gresita despre un rutier care nu merita pasiunea si ardoarea pe care o simte fata de respectivul sportiv.
    Pana acum n-au vorbit tampenii, ba chiar mai mult, au iesit la suprafata cazuri despre care nici nu pomenisera.
    Daca tot esti pus acolo sa comentezi, ti se dau surse de unde sa te documentezi, ai acces la informatii la care privitorul de rand nu are, de ce sa nu le spui?
    Cenzura asta ca vezi Doamne n-ai voie sa spui de cutarica rele e o reminiscenta a regimului trecut, care incepe sa semene din ce in ce mai mult cu prezentul.

    RăspundețiȘtergere
  14. Si eu urmaresc destul de aproape fenomenul cu doping dar ma astept ca cei care comenteaza sa fie impartiali. Nu de alta dar strica experienta de privit a unor oameni care abia acum intra in contact cu acest sport. Ce rost are sa te uiti la ciclism daca pana si comentatorii afirma ca toti sunt dopati?

    Chestia asta mi se pare ca strica sportul. Si nu e doar parerea mea. Am prieteni care fac maratoare cu bicicletele pe munti si ei imi sustin parerea. Nu trebuie sa te scalzi in mediocritate atunci cand comentezi pentru ca faci mai mult rau decat bine (sa atragi noi spectatori si fani ai ciclismului)

    Nu vreau sa crezi ca am parea ca dracul e atat de negru. Au si chestii bune si ok in cele x ore de comentat si de asta ii prefer pe ei vs Sean Kelly dar cu ma gandesc ca un sut in fund din cand in cand o sa ii duca pe directia buna si o sa creasca calitatea comentarilor.

    RăspundețiȘtergere
  15. Sunt de acord cu ce spui, dar pana la urma ciclismul e pe principiul love it or hate it...ori iti place de la bun inceput, ori n-o sa-ti placa indiferent de cat ti-ar explica unii sau altii despre el.
    Normal ca e bun cate un dus rece din cand in cand, e constructiv, keep them on their toes, dar nu-i arunca in fiord direct, nu merita totusi un asemenea tratament spartan.

    RăspundețiȘtergere
  16. Da. Dar uite. Eu de exemplu am invatat despre ciclism de la niste prieteni pasionati. Ma gandesc ca daca era sa astept de la comentatori .... aveam mult si bine de asteptat pentru ca sunt noobs friendly.

    RăspundețiȘtergere
  17. Heh? Dar de faza de azi ce parere ai?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!