un 1 mai muncitoresc va doresc si voua

Ieri pe stomacul gol am ales sa ies in afara Bucurestiului la un restaurant pe ponton sa mananc niste peste. Din nefericire la locul stiut nu era loc asa ca am inceput un veritabil quest pentru a gasi ceva de mancare. La Valea Iazurilor in Belciugatele am asteptat 20-25 de minute si doua rugaminti insistente chelneritei sa vina sa debaraseze masa de ospatul fostilor meseni. Nu s-a intamplat asta. Am plecat. Ce puteam sa facem?

La urmatorul restaurant - Casa de Piatra - in drum spre Bucuresti ne-am facut comozi pe bancute pentru un sfert de ora fara sa fim bagati in seama. Cand am abordat iar metoda trasului de maneca mai ca ni s-a spus sa mergem in pm-ul masii ca el e doar un singur chelner.  Oarecum te asteptai la asta de la o pensiune cu hotel, restaurant 40+ mese si piscina. Cine Dumnezeu o sa ajunga acolo sa manance? Doar un chelner este necesar.


La al 3-lea popas am fost informati din start ca o sa dureze mult mancarea. Se fac greu micii pentru cele 6 mese avute. Am zis ca nu am avut noroc si am plecat cu coada intre picioare in capitala. Gluma gluma dar 3 ore sa pierzi fara sa vezi un meniu e cam mult pentru oricine.

Totusi mi-am adus aminte cu ocazia asta de nonsalanta, sictirul si miserupia chelnerului roman. Chelnerul roman pe care trebuie sa il gadili putin ca altfel te si plesneste - tu un amarat de clinet. Chelnerul roman care de obicei iti lasa un gust amar in gura. Chelnerul romana care este superior oricarui client si nici nu se sfieste sa ti-o arate. Chelnerul roman care dupa un serviciu de cacat te atentioneaza ca nu ai lasat spaga - no shit sherlock: intelegem si noi aluzia?

Sunt si exceptii de la aceasta regula (baiatul de la the deck, roscata din ohara sau oana de pe baricade sunt cativa care imi vin in minte) dar parca gustul amar din gura nu dispare asa usor. Nu reusesc sa inteleg de unde aceasta atitudine generala a oamenilor prestatori de servicii. Este atat de greu sa zambesti si sa iti lasi frustrarile si problemele acasa? Atunci asta nu este un job pentru tine.

ps. hai sa nu mai lasam spaga din oficiu ci doar cand e meritata...

Comentarii

  1. Eu nu sunt de acord deloc cu bacsisu` la ospatar. Ca oricum isi iau prea mult pentru serviciile pe care le presteaza. Mai sunt si nesimtiti pe deasupra..

    RăspundețiȘtergere
  2. Normal ca spaga se lasa doar daca este meritata. Poti sa le urezi si ceva "dulce" la plecare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Observ ca din ce in ce mai des spaga este pusa pentru ca trebuie sa fie..

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

viteza medie in oras .... 10km/h

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

Generator de nume de cocalari!