inutilitatea protestelor in Romania

M-am uitat cu acelasi dezinteres la protestele occupyromania slash raed - ca nici ei saracii nu stiu ce se intampla acolo - si mi-am adus aminte de o teorie mai veche de a mea. Noi ca natie nu stim sa protestam. Nu stim sa ne organizam. Nu stim cum sa ne comportam ca sa fim luati in serios.

Cand e demonstratie/protest suntem pe 2 dispozitii:

  • suntem bugetari. e ok. zi libera platita. hore. dansuri. cantece. mici. papusi. catrene. glume. barfe. frecat duda fara scop. nu stim ce sa cerem altceva in afara de demisie. nu stim de ce am venit exact. nu suntem coerenti in mesaje. 
  • suntem tineri. studenti. fara minte. hai la bataie. spargem ce putem. ne caftim. ca in galerie. batem ce apucam. ne batem intre noi. dar sa batem si jandarmii. plangem la televizor ca jandarmul a dat in noi. nu avem coaie. nu avem mesaj. nu avem minte. 
Acum serios - tu ai lua in considerare cerintele unor astfel de oameni? Exact. Nu stim sa protestam. Nici noi intre noi nu ne luam in serios ... atunci de ce ne-ar lua ei? Personal prefer sa stau acasa decat sa ma asociez cu oricare dintre aceste 2 stari de spirit liber (lol) pentru ca imi strica starea generala de zen. Hai tipati cu mine jos nihasa.

Comentarii

  1. Bogdan, ne poți spune cum se organizeză un protest?

    RăspundețiȘtergere
  2. In primul rand legal si in al doilea rand civilizat. Fara injuraturi, fara postere funny fara ceva amuzant. E o chestie serioasa. Cu mase de oameni: tineri, batrani, copii, barbati si femei - fiecare plaja de varsta sa fie acoperita.

    Iar cel mai important e sa existe un singur mesaj clar pentru fiecare protestatar. Am prins la televizor chestii de genul - am venit sa protestez ca nu imi gasesc loc de munca sau ca nu vreau sa mai platim rate. Bun.

    Si inca o chestie de super bun gust e sa vina la protest cei care produc ceva in tara asta si care conteaza. Adica daca ies tot ruptii in cur la protest cam aia e calitatea demonstratiei tale. Daca iti ies managerii din corporatii si patura aia de mijloc care produce bani pentru tara asta .... abia atunci e un semnal demn de ascultat.

    RăspundețiȘtergere
  3. permite-mi sa il citez pe PigBrother http://cheezburger.com/Builder/RenderPreview/d5164cee-32db-459e-b54e-0d488132eabd

    RăspundețiȘtergere
  4. bai, ce sa zic...e bine daca in conditiile astea, in Romania de azi, starea ta generala e zen. problema e ca pentru cei mai multi dintre noi, si pentru Romania, starea nu e deloc zen.

    RăspundețiȘtergere
  5. Munceste si vezi-ti de treaba si te asigur ca o sa fie mai bine :)

    RăspundețiȘtergere
  6. I-auzi ca te asigura, eu zic sa treci la treaba. Cu pauza sau fara? Sa le zicem si alora care o sa iasa iar in primavara, pe principiu ”la munca ba, nu la intins mana”. Chestie care e de fapt o contradictie logica, pentru ca daca protestezi nu mai poti munci. Poate doar daca esti Iisus, da nici El nu era ubicuu. Si daca aia au muncit, s-au saturat sa munceasca pe nimic si au iesit in strada, solutia e...sa munceasca? Superb.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!