Wu Xing Vital Wok

Prietenii de la Wu Xing imi povesteau prin vara ca vor sa se bage pe valul "mancare sanatoasa" cu o noua gama de preparate. Am fost putin mirat. Perceptia mea este ca mancarea chinezeasca este mancare sanatoasa. Cum poti sa o faci mai sanatoasa?

Dar s-au tinut de cuvant si au introdus gama Vital Wok. Mancare chinezeasca sanatoasa. Iti dai seama ca au reusit asta dupa ce te uiti pe ingredientele folosite. Seminte de floarea soarelui, dovleac, susan, sare de mare, tagliatele din spelta, ulei bio din floarea soarelui, carne de rechin, curcan, fructe de mare, nucsoara, orez negru si orez salbatic sau otetul bio balsamic  .... sunt toate ingrediente sanatoase pentru tine.

Vital Wok suna interesant, desi nu pot spune ca imi face ceva in mod special cu ochiul. Eu sunt mai mult pe sistemul clasic: multe legume la wok + vita + orez + ceva picant sa ciupeasca de buze= love. La prima vedere Vital Wok pare sa fie o gama mai scumpa de mancare chinezeasca. Dar in acelasi timp ma gandesc ca totusi e vorba de niste ingrediente putin mai exotice. Carne de rechin? Hello!

Totusi, orezul negru cred ca s-ar imprieteni cum trebuie cu rechinu' crocant in 3 culori, insa mai zabovesc putin pe ideea asta. In caz ca nu stiati, nu prea imi place sa regasesc in farfurie lighioane crescute in apa. Sa imi revina imboldul de aventura si fac o comanda.

La final o curiozitate. Cum percepi mancarea chinezeasca? Mai sanatoasa sau nu?

Comentarii

  1. Ulei bio de floarea soarelui ? C'mon.Inteleg hype-ul asta cu bio, dar nici chiar asa.

    Papa chinezeasca ar fi foare sanatoasa daca ar folosi aproape deloc uleiul ala de soia/sosul.
    Si daca ar folosi portii decente, 50g de carnita la 30 lei portia.
    Dar eu is mai hater asa. Ca m-am saturat de mizerii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Uleiul folosit nu mi se pare o problema prea mare. Din experienta mea de gatit chinezesc acasa si la Wu Xing am vazut ca nu este mai mult ulei decat in preparatele traditionale romanesti.

    Carnea da ... e o problema. Grasimile pe care le contine iti vor pune cruce candva. De bine de rau mancarea chinezeasca nu e centrata in jurul ei.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!