Treceți la conținutul principal

Wu Xing Vital Wok

Prietenii de la Wu Xing imi povesteau prin vara ca vor sa se bage pe valul "mancare sanatoasa" cu o noua gama de preparate. Am fost putin mirat. Perceptia mea este ca mancarea chinezeasca este mancare sanatoasa. Cum poti sa o faci mai sanatoasa?

Dar s-au tinut de cuvant si au introdus gama Vital Wok. Mancare chinezeasca sanatoasa. Iti dai seama ca au reusit asta dupa ce te uiti pe ingredientele folosite. Seminte de floarea soarelui, dovleac, susan, sare de mare, tagliatele din spelta, ulei bio din floarea soarelui, carne de rechin, curcan, fructe de mare, nucsoara, orez negru si orez salbatic sau otetul bio balsamic  .... sunt toate ingrediente sanatoase pentru tine.

Vital Wok suna interesant, desi nu pot spune ca imi face ceva in mod special cu ochiul. Eu sunt mai mult pe sistemul clasic: multe legume la wok + vita + orez + ceva picant sa ciupeasca de buze= love. La prima vedere Vital Wok pare sa fie o gama mai scumpa de mancare chinezeasca. Dar in acelasi timp ma gandesc ca totusi e vorba de niste ingrediente putin mai exotice. Carne de rechin? Hello!

Totusi, orezul negru cred ca s-ar imprieteni cum trebuie cu rechinu' crocant in 3 culori, insa mai zabovesc putin pe ideea asta. In caz ca nu stiati, nu prea imi place sa regasesc in farfurie lighioane crescute in apa. Sa imi revina imboldul de aventura si fac o comanda.

La final o curiozitate. Cum percepi mancarea chinezeasca? Mai sanatoasa sau nu?

Comentarii

  1. Ulei bio de floarea soarelui ? C'mon.Inteleg hype-ul asta cu bio, dar nici chiar asa.

    Papa chinezeasca ar fi foare sanatoasa daca ar folosi aproape deloc uleiul ala de soia/sosul.
    Si daca ar folosi portii decente, 50g de carnita la 30 lei portia.
    Dar eu is mai hater asa. Ca m-am saturat de mizerii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Uleiul folosit nu mi se pare o problema prea mare. Din experienta mea de gatit chinezesc acasa si la Wu Xing am vazut ca nu este mai mult ulei decat in preparatele traditionale romanesti.

    Carnea da ... e o problema. Grasimile pe care le contine iti vor pune cruce candva. De bine de rau mancarea chinezeasca nu e centrata in jurul ei.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Populare în ultima săptămână

Bere Grivița - review și 5 poze de la lansare

Acum vreo săptămână confirm fără să clipesc invitația la deschiderea unei noi fabrici de bere. Am scanat repede invitația și nu i-am acordat prea multă importanță:

readucerea la viață a unei clădiri din 1892 - super!fabrică transparentă de bere - n-are cum să strice...noua Bere Grivița produsă de Matei Lucescu și echipa sa - nu știu cine este, dar bravo lui. Așa că pot spune că am fost surprins aseară când ajung și dau peste un fel de reuniune neoficială a generației de aur a fotbalului românesc. *moment de iluminare * Aaaa. E nepotul lui Il Luce! Din respect pentru munca depusă de Matei și în totală contradicție cu ce a scris deja toată presa, această însemnare vorbește doar despre bere.

Pe scurt lucrurile stau cam așa pentru cele două variante îmbuteliate:
Nume: Bere Grivița Dark Gold / Bere Grivița Dark
Stil: Pilsner / Bere Neagra îi zic ei
Alcool: 4.6% / 5%
Origine: București / Romania
Producător: Fabrica Grivița S.R.L
Preț: 11 lei pe berero store



Prima pe care am încercat-o a fost cea …

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

Ultimele vestigii ale civilizației noastre o să fie mașinile de la Charm Studio

50 de ani de acum înainte când or să vină niște hamsteri din ăștia verzi care vor să facă primul contact și vor descoperi cu surprindere că am reușit să ne ducem dracului cu toții, ce credeți că o să mai stea în picioare pe planeta asta? Exact! Mașinile de la studiourile de videochat.

Parcate în aceleași loc de vreo doi ani, ele sunt mărturie a impotenței noastre colective sau mai bine spus a primăriei sau cine naiba e responsabil cu ridicarea mașinilor abandonate pe trotuar. Este imposibil să nu poți face nimic în acest sens tu oraș de reședință pentru Catredală!

Dar nu despre asta doream să scriu, am un challenge pe a fi sau a nu fi lepră pe care cumva aș vrea să îl câștig, ci despre stilul glam de videochatistă.

Dacă te-ai uitat la o reclamă la videochat, le-ai văzut pe toate. Căprioara e puțin falită și abătută până când se hotărăște că vrea să devină colegă cu niște fete de o frumusețe îndoielnică chiar și după niște standarde 144p. Ăla e declic-ul care practic îi schimbă viața …