Treceți la conținutul principal

Wu Xing Vital Wok

Prietenii de la Wu Xing imi povesteau prin vara ca vor sa se bage pe valul "mancare sanatoasa" cu o noua gama de preparate. Am fost putin mirat. Perceptia mea este ca mancarea chinezeasca este mancare sanatoasa. Cum poti sa o faci mai sanatoasa?

Dar s-au tinut de cuvant si au introdus gama Vital Wok. Mancare chinezeasca sanatoasa. Iti dai seama ca au reusit asta dupa ce te uiti pe ingredientele folosite. Seminte de floarea soarelui, dovleac, susan, sare de mare, tagliatele din spelta, ulei bio din floarea soarelui, carne de rechin, curcan, fructe de mare, nucsoara, orez negru si orez salbatic sau otetul bio balsamic  .... sunt toate ingrediente sanatoase pentru tine.

Vital Wok suna interesant, desi nu pot spune ca imi face ceva in mod special cu ochiul. Eu sunt mai mult pe sistemul clasic: multe legume la wok + vita + orez + ceva picant sa ciupeasca de buze= love. La prima vedere Vital Wok pare sa fie o gama mai scumpa de mancare chinezeasca. Dar in acelasi timp ma gandesc ca totusi e vorba de niste ingrediente putin mai exotice. Carne de rechin? Hello!

Totusi, orezul negru cred ca s-ar imprieteni cum trebuie cu rechinu' crocant in 3 culori, insa mai zabovesc putin pe ideea asta. In caz ca nu stiati, nu prea imi place sa regasesc in farfurie lighioane crescute in apa. Sa imi revina imboldul de aventura si fac o comanda.

La final o curiozitate. Cum percepi mancarea chinezeasca? Mai sanatoasa sau nu?

Comentarii

  1. Ulei bio de floarea soarelui ? C'mon.Inteleg hype-ul asta cu bio, dar nici chiar asa.

    Papa chinezeasca ar fi foare sanatoasa daca ar folosi aproape deloc uleiul ala de soia/sosul.
    Si daca ar folosi portii decente, 50g de carnita la 30 lei portia.
    Dar eu is mai hater asa. Ca m-am saturat de mizerii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Uleiul folosit nu mi se pare o problema prea mare. Din experienta mea de gatit chinezesc acasa si la Wu Xing am vazut ca nu este mai mult ulei decat in preparatele traditionale romanesti.

    Carnea da ... e o problema. Grasimile pe care le contine iti vor pune cruce candva. De bine de rau mancarea chinezeasca nu e centrata in jurul ei.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări Populare

Câte zile poți să trăiești cu mâncarea pe care o cumperi de 400 de lei?

Un gigel de pe /r/dataisbeautiful a scormonit prin niște statistici și a rezultat graficul de mai sus: How many days of food does 100$ purchase. A luat în calcul o dietă zilnică echilibrată (fructe, lactate, legume, carbohidrați și proteine) de 2400 calorii pe care a încercat el cât mai bine să o facă cât de cât relevantă. Unele zone sunt axate mai mult pe un anumit tip de mâncare așa că din punct de vedere statistic ce e mai sus are o marjă destul de mare de eroare, dar și așa mi se pare suficient de interesant încât să îl pun pe blog.

În București cică ai putea trăi 20 de zile cu suma asta de bani. În New York doar 6, iar în Cairo 29.

Primul lucru care mi-a trecut prin minte a fost că e imposibil. Ceva e greșit. Cu siguranță dau mai mult pe mâncare pe lună și altfel nu se poate. La o analiză puțin mai în detaliu mi-am dat seama că lucrurile nu sunt chiar atât de departe de adevăr. Dacă mi-aș găti toate mesele astea, probabil că aș putea să mă apropi destul de mult de cei 400 de lei…

De ce excursiile gratuite pentru pensionari sunt o idee bună

Ce credeți că a răspuns domnul din imagine la întrebarea? Nu. N-a ieșit niciodată din țară. Nici măcar până la vecinii bulgari. Vedeți aici o oportunitate da face ceva mai buni cu banii aruncați anual pe schimbatul bordurilor?

Mai dau un indiciu citându-l pe Mark Twain, chiar el.

Călătoritul este fatal pentru prejudecăți, bigotism sau îngustimea minții Unu plus unu fac doi și într-o lume ideală acești pensionari ar da nas în nas, poate pentru prima oară, cu ce e pe afară. Chiar și în falimentara Grecie de care poate au râs acum câțiva ani la Radio Șanț. Sau de frații bulgari care au fost ciuca bătăilor în toate glumele pre decembriste cu vecini mai săraci.

Poate mini vacanța asta o să le ridice niște semne de întrebare. Ăștia de ce au autostrăzi și noi nu avem? Ăștia cum de își permit la pensie să iasă la restaurant? Ăștia de ce nu se înghesuie la cozi interminabile? Ăștia de ce zâmbesc mai tot timpul? De ce ei pot și noi nu putem?

Și poate vor pune unu plus unu pe hârtie și vor găsi…

Strongbow - de ceva vreme lansata si la noi in 3 sortimente

Lansarea efectiva a fost acum vreo 3-4 saptamani, dar am evitat sa scriu despre asta inainte sa o localizez offline intr-un supermarket. Oho si cat de greu a fost sa fac asta. Am vanat in Carrefour-ul si Mega Image-ul de la Piata Unirii de parca viata mea depindea de asta.

Cred ca m-ati vazut p-acolo. Cu ochii mijiti, eram cel nehotarat la raionul de beri de import. Ocazional faceam 13-14 si pe la cele cu arome si chiar pe la sucuri - de unde sa stiu unde naiba ar pune ei cidrul (mai are rost sa zic si de mere?).

Gata cu panica! intr-un tarziu au bagat si la mine in cartier cidru Strongbow.


Ce as putea sa zic despre Strongbow? Este un hard cider (4.5% alcool) si la noi in tara vine in trei variante: gold apple, red berries si elderflower. Gold e cel clasic de care probabil ai mai baut prin irish pub-uri, cel de soc nu este pentru toata lumea datorita aromei puternice, iar cel de fructe de padure pare o varianta mai domolita a unui Framboise.

Dupa ce am testat intensiv toate variantele…