Surpriza de weekend: Nokia Lumia 820 si Windows Phone 8

Trebuie sa recunosc ca de mult timp imi place Windows Phone-ul. Totusi, niciodata nu am testat un WP la modul everyday usage. Recent am avut ocazia sa schimb asta. Xperia S-ul meu a intrat in service pentru o saptamana (din vina mea – am facut contrar avertisementelor un update cand mai aveam putina baterie, s-a oprit si a refuzat sa mai porneasca), iar cei de la Nokia Romania m-au ajutat din nou cu un telefon de back-up cat timp s-a rezolvat problema. Thnx guys!

Telefonul care m-a tinut mobile timp de o saptamana a fost un Lumia 820 cu WP8. Un terminal cu specificatii destul de apropiate de Xperia-ul meu. Sa zicem ca Xperia-ul este putin peste, dar aici intervine partea interesanta: 820-ul (WP8) mi s-a parut mult mai rapid ca Xperia S (Android 4). Am zis asta la Vali pe blog si mi-am luat 7 upvote-uri si 4 downvote-uri. Sunt cat se poate de fan Android, dar 820 se misca impecabil.

Ecranul AMOLED este o placere. Chiar daca are o rezolutie de 2.4 ori mai micat decat Xperia S-ul ... pot spune cu o urma de regret ca se vede mai bine in modul text – aplicatii (everyday stuff). S-ul recupereaza la filme HD si alte lucruri care tin de procesorul de imagine Bravia prezent. Bila alba pentru 820.

Camera foto e cam p-acolo. 8 mp vs 12 ... nu conteaza. Tot la 8-9 mp aleg sa fac pozele. F 2.2-ul (Lumia) vs 2.4 (Xperia) – la prima vedere nu prea este nicio diferenta. N-am facut teste fotografice, dar este parerea mea asa ochiometrica. Pot spune ca ma asteptam la mai mult de la 820, dar poate eram eu prea exigent cu  S-ul meu.
Look .. A lone hipster. Specie pe Cale de disparitie@ Metrou Unirii M1 22:30 - 20.03.2013 

Partea unde straluceste cu adevarat Lumia-ul este sistemul de operare WP8. Se misca impecabil. Este axat in jurul prezentei tale sociale si iti ofera o integrare superba cu conturile de Twitter & Facebook. Tab-ul People este stalkerish facut bine: vezi toate informatiile de care ai nevoie despre un contact (mail, website, zi de nastere, unde lucreaza, ultimul tweet, ultimul update pe FB, poze cu persoana respectiva si asa mai departe).

Alt lucru de care o sa imi fie dor este modul in care functioneaza aplicatia de facut poze – un click si ai acces la toate aplicatile care folosesc camera si poti sa selectezi on the spot cum vrei sa faci poza respectiva. That is quite smart.

Ce m-a surprins placut a fost ca mi-am putut desfasurat normal activitatea mobile. Credeam ca o sa duc dorul aplicatilor de pe Android, dar nu a fost cazul. Twitter, Facebook, Reddit Reader, Google Reader, Foursquare, Youtube, Google Mail – toate sunt prezente. Twitter si Facebook sunt aplicatii facute chiar de Microsoft si sunt tip top dpdv UX. Tot WP8 este superb din punctul asta de vedere. Cred ca este cel mai chipes si snappy OS mobil in acest moment

In plus Lumia 820 vine si cu aplicatiile Nokia: Maps, Drive si City Lens – excelente pentru navigare si descoperit locuri cool in jurul tau. Nici nu duci lipsa Google Maps, Navigation si Places.

Deja ma lungesc si n-am zis si lucrurile deranjante:

  • carcasa 820-ului este incredibil de alunecoasa (era sa il scap pe jos de nenumarate ori)
  • destul de greut la 160 de grame (personal prefer telefoanele mai grele pentru ca iti da un sentiment de siguranta)
  • lipsa unei bare de notificari in WP8 – m-am obisnuit atat de mult cu cea de pe Android ...
  • „show only contacts with phonenumbers” – cand ai 4500+ contacte it is a must (chiar daca search-ul este rapid)


Si ... atat. Este chiar o surpriza neasteptata acest telefon. Cand am introdus micro Sim-ul in Xperia ... am oftat putin. Serios. Efectiv am oftat fizic. O reactie pe care nu mi-o imaginam cu 10 zile inainte. Destul de comic momentul.

Good job Nokia and good job Microsoft! Ati venit voi cam la spartul targului dar macar aveti o sansa sa ajungeti pe podium (bronz pe moment) cu astfel de telefoane.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!