Treceți la conținutul principal

Ti-am analizat berea de pe masa si te-am judecat imediat!

Asta referitor la ce zicea Cetin acum o saptamana pe blog: nu-i place Guinness-ul si da o palma bloggerilor ce au sarbatorit Saint Patrick's Day la party-ul Guinness. I-am surfat putin prin comentarii si n-am inteles cum un brand de bere poate starni reactii atat de puternice.

Oameni bun, sa ne relaxam. Nimeni nu are adevarul absolut - cel putin nu cand vine vorba de bere. V-o zice un om care isi face bere acasa. E doar un instrument pe care il asociezi cu unele momente placute. Daca reusesti sa realizezi asta, vei vedea ca unele beri se preteaza mai bine unor anumite stari de spirit - de unde rezulta sau mai bine spus... a fost generat brand DNA-ul lor.

Eu am beri pe care le beau cand ma uit la sport (Champions League, CM, ciclism & F1), cand stau la o terasa in Bucuresti, cand mananc ceva la un restaurant, cand gatesc ceva acasa, cand sunt la apres ski si exemplele pot sa continue. Starea de spirit imi dicteaza ce bere urmeaza sa imi comand. Nu vreau sa am o relatie de monogamie cu un brand de bere, pentru ca iubesc atat de mult berea.

 Zicand acestea, va zic ca intotdeauna mi-a placut Saint Patrick's Day. Este singura zi din an in care sarbatorim o stare de spirit ce are in plan secund berea.  In niciun caz nu este singura zi din an in care eu sarbatoresc relatia emotionala pe care o am cu respectivul lichid, dar e singura in care toti suntem la unison. Anul acesta, peste 100 000 de romani l-au sarbatorit weekend-ul trecut pe Sfantu' Patric intr-un irish pub.



Aici vroiam sa ajung. Guinness n-as bea niciodata la o clasica de primavara (ciclism - pentru cei ce nu se pricep) sau la un restaurant mai fitos, pentru ca nu cu asta asociez berea respectiva. In schimb, da-mi un party intr-un irish pub si o sa fiu primul la bar care isi comanda draftul negru. Sa nu mai zic de Saint Patrick's - cand in trecut am mers in pub crawling-uri sau am vanat la loteria hameiului o palarie din aia cretina pe care o poarta cu mandrie toti entuziastii de bere pe 17 Martie - cand berea irlandeza completeaza cu succes starea de euforie.

Despre asta vorba! Berea e legata de o anumita stare de spirit. Enjoy it!

Comentarii

Postări Populare

Câte zile poți să trăiești cu mâncarea pe care o cumperi de 400 de lei?

Un gigel de pe /r/dataisbeautiful a scormonit prin niște statistici și a rezultat graficul de mai sus: How many days of food does 100$ purchase. A luat în calcul o dietă zilnică echilibrată (fructe, lactate, legume, carbohidrați și proteine) de 2400 calorii pe care a încercat el cât mai bine să o facă cât de cât relevantă. Unele zone sunt axate mai mult pe un anumit tip de mâncare așa că din punct de vedere statistic ce e mai sus are o marjă destul de mare de eroare, dar și așa mi se pare suficient de interesant încât să îl pun pe blog.

În București cică ai putea trăi 20 de zile cu suma asta de bani. În New York doar 6, iar în Cairo 29.

Primul lucru care mi-a trecut prin minte a fost că e imposibil. Ceva e greșit. Cu siguranță dau mai mult pe mâncare pe lună și altfel nu se poate. La o analiză puțin mai în detaliu mi-am dat seama că lucrurile nu sunt chiar atât de departe de adevăr. Dacă mi-aș găti toate mesele astea, probabil că aș putea să mă apropi destul de mult de cei 400 de lei…

De ce excursiile gratuite pentru pensionari sunt o idee bună

Ce credeți că a răspuns domnul din imagine la întrebarea? Nu. N-a ieșit niciodată din țară. Nici măcar până la vecinii bulgari. Vedeți aici o oportunitate da face ceva mai buni cu banii aruncați anual pe schimbatul bordurilor?

Mai dau un indiciu citându-l pe Mark Twain, chiar el.

Călătoritul este fatal pentru prejudecăți, bigotism sau îngustimea minții Unu plus unu fac doi și într-o lume ideală acești pensionari ar da nas în nas, poate pentru prima oară, cu ce e pe afară. Chiar și în falimentara Grecie de care poate au râs acum câțiva ani la Radio Șanț. Sau de frații bulgari care au fost ciuca bătăilor în toate glumele pre decembriste cu vecini mai săraci.

Poate mini vacanța asta o să le ridice niște semne de întrebare. Ăștia de ce au autostrăzi și noi nu avem? Ăștia cum de își permit la pensie să iasă la restaurant? Ăștia de ce nu se înghesuie la cozi interminabile? Ăștia de ce zâmbesc mai tot timpul? De ce ei pot și noi nu putem?

Și poate vor pune unu plus unu pe hârtie și vor găsi…

Strongbow - de ceva vreme lansata si la noi in 3 sortimente

Lansarea efectiva a fost acum vreo 3-4 saptamani, dar am evitat sa scriu despre asta inainte sa o localizez offline intr-un supermarket. Oho si cat de greu a fost sa fac asta. Am vanat in Carrefour-ul si Mega Image-ul de la Piata Unirii de parca viata mea depindea de asta.

Cred ca m-ati vazut p-acolo. Cu ochii mijiti, eram cel nehotarat la raionul de beri de import. Ocazional faceam 13-14 si pe la cele cu arome si chiar pe la sucuri - de unde sa stiu unde naiba ar pune ei cidrul (mai are rost sa zic si de mere?).

Gata cu panica! intr-un tarziu au bagat si la mine in cartier cidru Strongbow.


Ce as putea sa zic despre Strongbow? Este un hard cider (4.5% alcool) si la noi in tara vine in trei variante: gold apple, red berries si elderflower. Gold e cel clasic de care probabil ai mai baut prin irish pub-uri, cel de soc nu este pentru toata lumea datorita aromei puternice, iar cel de fructe de padure pare o varianta mai domolita a unui Framboise.

Dupa ce am testat intensiv toate variantele…