Treceți la conținutul principal

Zece ani de The Harbour!

Recent, restaurantul de la Piata Amzei (Bucuresti) a aniversat 10 ani - jos palaria pentru cat de schimbatoare e piata de restaurante din Capitala. Zic asta pentru ca stiu locuri pe unde s-au frunzarit cate 3-4 restaurante in decurs de 6 luni. Recordul cred ca il detine un coltisor de strada pe la Rosetti unde in decurs de un an de zile s-au perindat vreo 6-7 restaurante. Asa ca felicitari The Harbour.

Fie ca ajungeam la un sprit tarziu in noapte sau la o escapada culinara organizata de Doru Panaitescu, intotdeauna m-am simtit bine si am apreciat mancarea lor. Chit ca nu prea sunt eu cu pestele, meniul e atat de variat incat poti sa gasesti ceva de infruptat. De fapt, vanzarile de peste si fructe de mare de la The Harbour reprezinta 8-9% din vanzari - semn ca nu sunt singurul certat putin cu posesorii de branhii. In aceste conditii, recomandarea personala e Rata pe varza. N-ai cum sa gresesti cu ea.

Restaurant The Harbour - Str. Piața Amzei Nr. 10-22, 010345 Bucharest
De fapt, despre asta vorbeam aseara cu +Alin Iacob - Harbour e genul de restaurant caruia ii treci pragul cand ai o pofta anume. Te gandesti tot timpul la ceva din meniu cand te asezi la masa, iar in 10 ani s-au tot asezat mai bine de jumatate de milion de oameni in portul din Piata Amezi. Cam 130 de marinari la fiecare 24 de ore, de care 33 de lupi ai marilor au avut grija sa fie bine ca sa nu fie rau. Daca te intorci acum pe corabia de la The Habrour, sunt sanse foarte mari sa recunosti fete prietenoase - durata medie de croaziera a celor 33 e de 6 ani.

Felicitari inca odata!

Mai multe review-uri si recomandari puteti gasi pe Foursquare. Daca vreti sa rasfoiti meniul, puteti sa o faceti pe site - cu disclaimer-ul aferent ca arata ca unul din era lui Magellan. Deh - ei stiu sa faca mancare nu site-uri :) Gata. Au si ei un site cu aspect modern :)

Inchei cu un review scris de un coleg blogger:
Tiramisu foarte bun. "Salata de bureţi" e din pleurotus, dar nu e rea. Nice mood.
Viorel Copolovici · November 22, 2011

... daca Viorel zice ca tramisul e bun, ii dau dreptate pe neve si il includ ca recomandare!

Comentarii

Populare pe blog în ultima săptămână

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

In 8 luni de rulat tigari am economisit ...

Acum aproape 8 luni (fara 2-3 zile) m-am apucat sa imi rulez singur tigarile din motive financiare si de gust. Astazi am avut curiozitatea sa imi numar cutiile de filtre goale pe care le-am pastrat fix pentru postul asta. 16 cutii a cate 200 de filtre fiecare adica cam 3200 de tigari in 8 luni. Echivalentula a 160 de pachete de tigari. Wow. Mi se pare foarte mult. Dar tot raul spre bine. Lasati-ma sa va demonstrez.

Inainte fumam un pachet de tigari pe zi. M-am apucat acum de rulat tigari acum ~240 de zile si am fumat echivalentul a 160 de pachete de tigari. Drept urmare am fumat cu 80 de pachete mai putin decat inainte. Putin mai sanatos pentru ca tabachera mea scoate tigari subtiri si inainte eram cu Kent lung.

Și ce faci când vine viitorul peste tine?

Știți care e cel mai surprinzător lucru la știrea că 10 edituri dau în judecată Bookster pentru cum funcționează modelul lor de business? Că le-a luat 7 ani să facă asta.

Șapte ani în care toată lumea credea că au o căsnicie fericită și că fiecare e mulțumit cu partea lui pe care o primește de la cele aproape 1000 de companii înrolate în sistem. 

Surpriză! Erau probleme în paradis, dar nu atât de mari încât a doua zi să se strângă toate editurile la o șuetă. Și au tăcut și au tot încasat bătaie fără să se clintească.

Nimeni de la nicio editură nu și-a zis: „Hai să ne facem Bookster-ul nostru!”. Nimeni nu s-a gândit la motivele pentru care Bookster prinde la corporatiști și cum ar putea să satisfacă această nevoie. Au stat cuminți și n-au schimbat nimic, iar rezultatul îl vedem acum după câțiva ani.

Să nu mă înțelegeți greșit, nu zic că ceea ce face Bookster este corect/moral pentru autori & edituri, dar îi apreciez pentru cum au exploatat această oportunitate de business. 

Și acum e …