Si o idee buna implementata prost te poate ingropa: Eminescu vs Veneris

Nu vroiam sa zic nimic pe blog de recenta campanie revoltatoare cu Eminescu si kit-ul de testat STD-uri, dar m-a tot tras Doru de maneca sa imi astern si eu parerea. Hai sa incepem in forta atunci! Nu mi se pare un capat de lume si nici o monstruozitate comisa neamului romanesc. What? Lasa-ma sa explic.

Ideea de la care au plecat este una buna, doar ca ii lipseste un factor emotional. Factor care putea sa ii schimbe radical reactiile primite. In loc sa imi zici ca STD-urile nu sunt ceva nou si sa imi trantesti sec o poza cu Eminescu, puteai sa imi vorbesti despre importanta detectarii acestora la timp pentru a nu ne mai fi rapite genii nationale.

Puteai sa o dai oricum, dar nu sa vorbesti direct despre boala. Este un subiect atat de sensibil in societatea in care vrei sa iti comercializezi produsul, incat mi se pare gresit si deplasat sa ameninti cu efectele bolii. Mai ales ca tu nu oferi un leac, ci o metoda de testare. Este imperativ sa realizezi o legatura emotionala cu potentialul client.

In plus, oamenilor le este dificil sa faca diferenta intre Eminescu-poetul si Eminescu-omul. Pe cat de mult il apreciaza generatii intregi pe unul, pe atat de strain le este celalalt.  Unul este mai mare decat viata (greater than life), iar despre celalalt se tot dezbate daca a avut sau nu sifilis.


Intre noi fie vorba, nici nu mi se pare relevat sa comparam aceste doua personaje. Nimic din ce a facut omul nu poate sa discrediteze importanta poetului. Totusi, pentru multi este greu sa ii separe. Multi nu vor sa creada ca lucrurile rele se pot intampla oamenilor buni (pesaj citit acum cateva minute pe un pliant religios).

Lasi asta la dospit cativa zeci de ani in care sexul se facea "sub cearceaf si cu lumina stinsa", ca apoi sa te trezesti cu reactii de genul:

  • La puscarie cu voi, NEMERNICILOR!!!
  • sa va fie rusine...mai sunteti si romani...in loc sa fiti mandri de Eminescu si de nationalitatea pe care o aveti va bateti joc.STITI CA PARINTELE JUSTIN PARVU A SPUS CA EMINESCU ESTE SFANT?ce este in neregula cu voi?vedeti???din cauza unor oameni ca si voi suntem si vom fi batjocura intregii lumi.RUSINE
  • Bai criminalilor cum va permiteti sa folositi imaginea lui Eminescu pt asa ceva? Ati dat in sifilis, e clar! Deci testele voastre suntd e rahat! Asa sa va dea Dumnezeu!
  • V-ati scurs din maciuci triste si bete si va credeti liberi, doar ca nu va vede nimeni? Pai voi cacanari premiati, dc nu va puneti muia voatra sa vada lumea ce jeguri pot face astfle de asocieri?! va e frica ca o sa va recunoasca lumea pe strada??? Pai sa va fie, 'tu-va muma-n cur de ordinari!!!
Mie mi se par mai revoltatoare aceste reactii

Si ca sa ma intorc la "reclama" in sine, nu vreau sa intelegeti ca ii spal de pacate. Sunt dezamagit sa vad astfel de dovezi de diletantism, mai ales cand vrei sa faci senzatie. Sa te grabesti sa dai ceva viral fara sa studiezi toate posibilele situatii in care poate sa iasa rau, e un lux pe care nici macar o firma mica nu si-l poate permite. 

Si cu asta inchei: Exista publicitate negativa, dar se vindeca cu bun simt si 5 minute de gandire dupa ce ti-a venit ideea geniala. 

Alte reactii puteti sa cititi si la Ruxa, Cabral,  Tvdece, Ionut Oprea, Sorin Tudor, Alex Tunaru si Pagina de Media.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!