Sportul vazut in 4K

Infrangerea dezastruoasa a Brazilie am vazut-o pe un televizor 4K, iar dupa am avut un fel de epifanie. Pentru o fractiune de secunda, bot in bot cu televizorul, putin "intoxicat" de la bere, am avut un fel de out of body experience. N-am vrut sa zic ca am simtit ca sunt acolo, pentru ca modul in care era filmat nu iti dadea o senzatie - sa-i zicem - naturala. Erai mai mult un observator, nu un participant. Fapt care m-a bucurat pentru viitorul care se intrevede.

Deceniul asta pare sa fie un punct de cotitura pentru sportul televizat. Dupa 70 de ani in care s-a tot incercat recreerea a ceea ce vezi pe stadion, acum facem pasi catre construirea unei noi experiente - a ceva ce este uman imposibil de experimentat: un nivel de detalii pe care ochiul meu nu poate sa il perceapa in realitate, incetinirea fazelor critice atat de mult de zici ca esti in Matrix, perspectivele Bird's-eye view sau conectarea sociala cu toti ceilalti privitori ai evenimentului respectiv.

Nu am auzit pe nimeni sa se planga de noile schimbari, poate pentru ca nici nu constientizam sfarsitul primei filozofii dupa care s-a ghidat sportul televizat. Poate ca nici n-ar trebui sa fim nostalgici dupa acest mod invechit de a trasmite live ceva, dar cumva am ajuns la aceste concluzii abia ieri - asa ca m-am gandit sa le astern pe blog.

Referitor la trasmisile 4K, e doar o problema de timp pana cand noua tehnologie este asimilata suficient incat sa o faca rentabila. Zic asta pentru ca am aflat ca e destul de scump sa iei drepturile pentru trasmisiuni live 4K de la Cupa Mondiala. Cu toate astea, finalele or sa fie trasmise live in 4K in UK & US. In Romania...
Înregistrările în format 4K Ultra HD de la campionatul Mondial de Fotbal FIFA 2014 din Brazilia pot fi vizionate în magazinele Sony Center, Altex, Media Galaxy și Domo din București și din țară.
Adaug eu ca tara ala e de fapt Cluj. Sorry guys. Trebuie sa ma credeti pe cuvant.

CC - Agência Brasil

Cat despre televizorul pe care am vazut meciul si secventele de care vorbeam mai sus, era un Bravia X9. Nu stiu cat de relevant este discutiei pentru ca nu am competentele necesare sa fac review-uri de televizoare, dar sunt convins ca oricum se gasea cineva care sa intrebe modelul.


Si in loc de incheiere adresez o intrebare retorica: Toate briz briz-urile vin sa completeze spectacolul care se intampla pe teren sau doar sa il inlocuiasca?

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!