Treceți la conținutul principal

Despre broccoli numai de bine la The Harbour

Citeam azi de dimineata de repulsia lui Vali (Zoso) fata de spanac, stevie si urizici - si mi-am adus aminte de sentimentul similar pe care il am fata de broccoli. La mine nu e cu amintiri din copilarie, ca pe vremea aia nu stiam noi ca natie ce este conopida asta verde, este cu dezgust acumulat prin restaurante. Nu pentru ca nu se pricepeau ei sa il fiarba, ci pentru ca nu ii gaseam rostul de garnitura alaturi de proteina aleasa. Nu venea cu nimic in plus la hora care se desfasura in farfurie.

Asta nu inseamna ca nu gustam, incercam de fiecare data in speranta ca poate candva o sa iasa bine. Am prostul obicei sa fiu capos cu genul asta de lucruri marunte. Ani de zile s-a tinut ascuns mai bine ca un 'laden in pestera, asta pana cand am fost saptamana trecuta pe la The Harbour sa aniversam 11 ani de restaurant (cam in aceeasi gasca ca anul trecut).

Legume pane cu sos de smântână şi usturoi - 17,50 lei / 250 grame

E drept ca de data asta broccoliul nu era fiert, dar nu ma asteptam sa imi placa atat de mult. In niciun caz sa mai iau inca unul. Bai, dar e spectacol asta micu cand e facut pane si scaldat cu un sos de smantana si usturoi. E ceva ce nu mi-a trecut prin cap ca un biet broccoli poate sa realizeze in viata!

Tot timpul l-am considerat prostul familiei dicotiledonatelor pentru ca se prepara doar intr-un singur fel. Nici gustul fad nu il ajuta in implinirea visului american, asa ca e usor sa razi de el si sa-l arati cu degetul.

Acum ca am rezolvat problema cu broccoli, poate sa imi recomande cineva o reteta decenta cu varza sote? Era o componenta critica intr-o reteta care imi placea de muream, dar gustul era demn de un broccoli scarbos la puterea a doua. Asa s-a nascut si curiozitatea asta daca cineva a reusit vreodata sa faca o varza buna inabusita...

Rata pe varza de anul trecut e in continuare un spectacol care se joaca cu casa inchisa, dar asta nu e o surpriza pentru oricine a trecut pragul restaurantului. Anul asta as mai avea recomandari, da eu zic sa incheiem aici pentru ca deja a inceput sa planga glanda salivara. In plus, pari mai profesionist cand mergi pe o singura recomandare pe an. Hai, pofta buna!

[The Harbour e un restaurant din Bucuresti, Strada Piata Amzei, nr. 10-22]

Comentarii

Populare în ultima săptămână

Internetul e un loc plin de pericole pentru minori, iar mulți adulți nu știu asta

Știai că pe YouTube există o comunitate bogată de pedofili care salivează  la video-urile uploadate de fetițele de 8 ani?

Sau că Facebook-ul duhnește de tot felul de prădători sexual care o ard incognito pe tot felul de grupuri de școlari-liceeni? 
Deși nici n-are bine buletin de câteva zile, fii-tul e deja versat în arta sextingului pe Snapchat? Hashtag send nudes. 
Că pe Twitch e la ordinea zilei să plătești pentru a vedea mai multă piele de la streamerițe mai mult sau mai puțin minore? 
Ori că influencerul favorit a lui ăla mic tocmai l-a convins să îți fure cardul de credit pentru a cumpăra curency pe un site de skin-uri de Counter Strike?

Că are un coleg meschin de clasă care îi face meme-uri și îl dă pe grupul de WhatsApp unde toată lumea îl ia la mișto?

Și că frecvent e victima cyber bulling-ului atunci când se joacă jocuri online?

Sau că statistic vorbind, din cei 1000 de prieteni pe care îi ai pe Facebook, cel puțin 10 au făcut zoom pe poza pe care ai uplodat-o de la mare și …

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

world blogging forum

[later edit] - Intre timp au aparut mai multe detalii pe site precum si numele unora dintre organizatori. S-ar parea ca m-am inselat. Un inceput stangaci dar sa speram ca o sa iasa bine. Mai multe detalii la chinezu pe blog

In apararea mea pot spune ca inainte sa scriu postul in forma initiala am incercat sa sun fara succes la Bucharest  International  Conference  Centre - cei ce se ocupa de evenimente in Palatul Parlamentului.

Telefon urmat de altul la centrala palatului parlamentului unde am fost flituit destul de repede pe motiv ca cei cu care vroiam sa intru in contact nu aveau telefoane ... fiind blocate comunicatiile. Ulterior mi-am dat seama ca era fix in perioada motiunii.

Scam? Cel putin asa pare:
domeniul este foarte proaspat - are abia o luna si cevatemplate-ul este un wordpress obosit care nici macar nu a fost customizat dupa instalare (gen "You can delete this text by editing sidebar.php in the futurosity_aperiotheme folder.")blogsearchul intoarce un singur rezulta…