Treceți la conținutul principal

Zece ani de The Harbour!

Recent, restaurantul de la Piata Amzei (Bucuresti) a aniversat 10 ani - jos palaria pentru cat de schimbatoare e piata de restaurante din Capitala. Zic asta pentru ca stiu locuri pe unde s-au frunzarit cate 3-4 restaurante in decurs de 6 luni. Recordul cred ca il detine un coltisor de strada pe la Rosetti unde in decurs de un an de zile s-au perindat vreo 6-7 restaurante. Asa ca felicitari The Harbour.

Fie ca ajungeam la un sprit tarziu in noapte sau la o escapada culinara organizata de Doru Panaitescu, intotdeauna m-am simtit bine si am apreciat mancarea lor. Chit ca nu prea sunt eu cu pestele, meniul e atat de variat incat poti sa gasesti ceva de infruptat. De fapt, vanzarile de peste si fructe de mare de la The Harbour reprezinta 8-9% din vanzari - semn ca nu sunt singurul certat putin cu posesorii de branhii. In aceste conditii, recomandarea personala e Rata pe varza. N-ai cum sa gresesti cu ea.

Restaurant The Harbour - Str. Piața Amzei Nr. 10-22, 010345 Bucharest
De fapt, despre asta vorbeam aseara cu +Alin Iacob - Harbour e genul de restaurant caruia ii treci pragul cand ai o pofta anume. Te gandesti tot timpul la ceva din meniu cand te asezi la masa, iar in 10 ani s-au tot asezat mai bine de jumatate de milion de oameni in portul din Piata Amezi. Cam 130 de marinari la fiecare 24 de ore, de care 33 de lupi ai marilor au avut grija sa fie bine ca sa nu fie rau. Daca te intorci acum pe corabia de la The Habrour, sunt sanse foarte mari sa recunosti fete prietenoase - durata medie de croaziera a celor 33 e de 6 ani.

Felicitari inca odata!

Mai multe review-uri si recomandari puteti gasi pe Foursquare. Daca vreti sa rasfoiti meniul, puteti sa o faceti pe site - cu disclaimer-ul aferent ca arata ca unul din era lui Magellan. Deh - ei stiu sa faca mancare nu site-uri :) Gata. Au si ei un site cu aspect modern :)

Inchei cu un review scris de un coleg blogger:
Tiramisu foarte bun. "Salata de bureţi" e din pleurotus, dar nu e rea. Nice mood.
Viorel Copolovici · November 22, 2011

... daca Viorel zice ca tramisul e bun, ii dau dreptate pe neve si il includ ca recomandare!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

În ultimul an am mers pe jos cam 2480 de km

Zilele astea s-a împlinit un an de când am început să port o brățară de fitness. E vorba de un Garmin Vivofit 2 pe care nu l-am dat niciodată jos în ultimele 365 de zile - doar de curiozitate de a vedea cât merg pe jos într-un an. Răspunsul a fost puțin dezamăgitor:

Cam 2480 de kilometri parcurși pe jos într-un an.

Zic dezamăgitor pentru că speram să trec de 2500 până când scriu însemnarea asta.

Aplicația a contorizat doar vreo 2430 pentru că vreo 5-6 zile extrem de active au reprezentat erori de sincronizare și tot ce am făcut în zilele respective s-a pierdut în neant. Estimez eu că e vorba de vreo 50 de kilometri maxim.

În rest, cam așa arată treaba ca în imaginea de mai jos. Trei milioane și ceva de pași, o medie de 6.8 kilometri parcurși zilnic pe jos și un record de aproape 18 km într-o zi călduroasă de mai.


Problema este că deși valorile par mari, cu siguranță peste media bucureșteană, realitatea e că denotă sedentarismul modern. Citeam acum ceva vreme un studiu similar făcut p…

S-a întâmplat nefăcuta: Chefi la cuțite e mai digerabil ca MasterChef

Nu credeam că o să zic asta vreodată, dar Chefii la cuțite s-au transformat încet, încet într-un fel de Top Gear culinar. Prietenia dintre ei a început să își spună cuvântul și întreg show-ul a devenit mult mai ușor de digerat chit că nu este produs la nivelul calitativ MC.

Între timp au renunțat și la jignirile gratuite, doar de dragul de a fi, așa că întreaga experiență este una care binedispune. Știu că elitismul culinar își face cruce în acest moment, dar nici Chefii și nici MasterChefii n-au emisiuni care să aibă legătură cu gătitul.

M-am uitat la 4 episoade și nici snopit în bătaie moldovenească n-aș putea să îmi aduc aminte de vreun preparat care m-a impresionat sau o tehnică pe care am deprins-o.

Emisiunile sunt pe zona pur de entertainment, iar Chefii fac asta mai bine printr-o carismă tip grup de prieteni. Chit că e pe glume de cartier, recunosc că m-am uitat și am râs de multe ori la emisiunea lor. E posibil ca ăsta să fie un prin semn de stockholm syndrome.

Cu toate asta …

Deschidere: Shoteria Stația Fantastică

Generația nouă de petrecăreți din Centrul Vechi a dat naștere unui concept interesant: fast bar-ul. Locul unde ajungi să bei ceva cu niște prieteni înainte de poposi într-un club. Așa de încălzit puțin și de intrat în spiritul de petrecere. E locul unde n-ai scaune să te parchezi la povești sau să zăbovești cu orele. Totul e pe repede înainte.

E suficient să ajungi o seară în Shoteria 1 - Stația de primă alcoolizare - să simți pe pielea ta cât de bine a prins. Grupuri și grupuri de oameni care vin să dea un shot - două înainte de a se duce regulamentar la 23:00 în club. Ajută și faptul că au varietate de shot-uri pentru toate gusturile, așa că nu mare e mirarea să vezi grupuri de fete cot la cot shot la shot cu grupuri de băieți.

Lucrurile au mers atât de bine în ăștia 2 ani de Shoteria 1 încât vineri au mai deschis un loc. De data asta s-au concentrat pe long drinks sau shotail-uri cum le zic ei. Un loc puțin mai măricel ca primul, dar sub același concept-umbrelă. Un loc unde să pet…