Treceți la conținutul principal

Zece ani de The Harbour!

Recent, restaurantul de la Piata Amzei (Bucuresti) a aniversat 10 ani - jos palaria pentru cat de schimbatoare e piata de restaurante din Capitala. Zic asta pentru ca stiu locuri pe unde s-au frunzarit cate 3-4 restaurante in decurs de 6 luni. Recordul cred ca il detine un coltisor de strada pe la Rosetti unde in decurs de un an de zile s-au perindat vreo 6-7 restaurante. Asa ca felicitari The Harbour.

Fie ca ajungeam la un sprit tarziu in noapte sau la o escapada culinara organizata de Doru Panaitescu, intotdeauna m-am simtit bine si am apreciat mancarea lor. Chit ca nu prea sunt eu cu pestele, meniul e atat de variat incat poti sa gasesti ceva de infruptat. De fapt, vanzarile de peste si fructe de mare de la The Harbour reprezinta 8-9% din vanzari - semn ca nu sunt singurul certat putin cu posesorii de branhii. In aceste conditii, recomandarea personala e Rata pe varza. N-ai cum sa gresesti cu ea.

Restaurant The Harbour - Str. Piața Amzei Nr. 10-22, 010345 Bucharest
De fapt, despre asta vorbeam aseara cu +Alin Iacob - Harbour e genul de restaurant caruia ii treci pragul cand ai o pofta anume. Te gandesti tot timpul la ceva din meniu cand te asezi la masa, iar in 10 ani s-au tot asezat mai bine de jumatate de milion de oameni in portul din Piata Amezi. Cam 130 de marinari la fiecare 24 de ore, de care 33 de lupi ai marilor au avut grija sa fie bine ca sa nu fie rau. Daca te intorci acum pe corabia de la The Habrour, sunt sanse foarte mari sa recunosti fete prietenoase - durata medie de croaziera a celor 33 e de 6 ani.

Felicitari inca odata!

Mai multe review-uri si recomandari puteti gasi pe Foursquare. Daca vreti sa rasfoiti meniul, puteti sa o faceti pe site - cu disclaimer-ul aferent ca arata ca unul din era lui Magellan. Deh - ei stiu sa faca mancare nu site-uri :) Gata. Au si ei un site cu aspect modern :)

Inchei cu un review scris de un coleg blogger:
Tiramisu foarte bun. "Salata de bureţi" e din pleurotus, dar nu e rea. Nice mood.
Viorel Copolovici · November 22, 2011

... daca Viorel zice ca tramisul e bun, ii dau dreptate pe neve si il includ ca recomandare!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Condimental de Calif vis a vis de Camera de Comerț

Când sfânta treime a rotisorului din Centrul Vechi s-a destrămat, atunci când Calif și Divan și-au luat tălpășița că erau în clădiri cu risc seismic, am trăit o adevărată dramă. Unde îmi voi rezolva eu poftele nocturne? Mai ales că și Dristorul de la Budapesta a făcut ceva pași spre Tineretului.

Cumva parcă toți s-au vorbit și m-au părăsit. Am mai încercat eu din când în când să îi mai vizitez pe la Iancului, Romană și Tineretului, dar de multe ori era peste mână. Trebuia să mă duc special pentru ei în zona aia, lucru care cam știrbea din pofta ad hoc a kebabului.

 Soarele a venit și pe strada mea. Acum vreo săptămână am văzut un Condimental de Calif la 2-3 minute de mine și n-am știut de unde să îl apuc că era închis și nu părea să fie operațional încă. Norocul mi-a surâs ca aseară să îl găsesc deschis și i-am trecut pragul cu emoția unul prichindel în prima zi de școală.


Am luat un Dill Kebab de vită, un Kebun și o limonadă. Un ce? Un Kebun - chestia din poza de mai sus: pui, humus…

Strongbow - de ceva vreme lansata si la noi in 3 sortimente

Lansarea efectiva a fost acum vreo 3-4 saptamani, dar am evitat sa scriu despre asta inainte sa o localizez offline intr-un supermarket. Oho si cat de greu a fost sa fac asta. Am vanat in Carrefour-ul si Mega Image-ul de la Piata Unirii de parca viata mea depindea de asta.

Cred ca m-ati vazut p-acolo. Cu ochii mijiti, eram cel nehotarat la raionul de beri de import. Ocazional faceam 13-14 si pe la cele cu arome si chiar pe la sucuri - de unde sa stiu unde naiba ar pune ei cidrul (mai are rost sa zic si de mere?).

Gata cu panica! intr-un tarziu au bagat si la mine in cartier cidru Strongbow.


Ce as putea sa zic despre Strongbow? Este un hard cider (4.5% alcool) si la noi in tara vine in trei variante: gold apple, red berries si elderflower. Gold e cel clasic de care probabil ai mai baut prin irish pub-uri, cel de soc nu este pentru toata lumea datorita aromei puternice, iar cel de fructe de padure pare o varianta mai domolita a unui Framboise.

Dupa ce am testat intensiv toate variantele…

Adevăratul joc pe care trebuie să îl câștigi pe Internet e "Cât de mult reziști până o să dai de gard"

Umblă o vorbă prin târg că pe Internet e bine să ai ultimul argument, semn că ai câștigat. Mă face să râd asta. Odată ce deja ai întrat în conflict ai pierdut jocul cu adevărat important. Lasă-i pe amatorii ăștia să se certe ca berbecii, tu ești în liga mare. Liga celor care n-au dat-o încă de gard pe Internet.+

Am o venerabilă vârstă de activitate socială pe Internet, încă de pe vremea când treaba asta nu se numea social, și am văzut destule cazuri de oameni care s-au dus full retard într-o slăbiciune de moment.

Oameni pe care îi cunoșteam online de ani de zile, pe care într-o oarecare măsură îi urmăream și păreau că au un mod de gândire sănătos asemănător cu al meu, au luat-o pe arătură dintr-o problemă de genul care țin ocupat Internetul câte 5-6 zile.

Ăla e un moment în care trebuie să recunosc că mă bucur. S-au ascuns ei ce s-au ascuns, păreau că o duc bine pe listele jocului celor care n-au dat-o de gard încă și buuuum au ieșit din joc. Cei mai stilați au o ieșire atât de spect…