Treceți la conținutul principal

Programul merdeneaua si covridogu pentru un mic dejun corporatist

Sa te duci de la Piata Unirii in Pipera cu masina, inseamna ca esti middle to top manegement si tie oricum nu prea iti plac patiseriile. Daca ai merge in schimb cu metroul, ai avea sansa sa fii in fiecare dimineata tentat de ceva acolo de rontait intr-o hartie extrem unsuroasa.

La statia de metrou Piata Unirii ai un numar variat de patiserii, depinde daca te urci acolo (3) sau doar esti in tranzit prin tunel (1-2). Totusi, nu toate s-au nascut egale si review-ul acesta modest este despre crème de la crème-ul sorturilor albe si parului prins in plasa.

In primul si in primul rand trebuie sa te feresti de cea care este branduita de mecla fiului patronului. Asta e un sfat bun in general, nu doar in acest caz. Produsele lor nu sunt chiar atat de rele, dar niciodata nu am primit bon fiscal, un zambet in timp ce imi inmanau comanda sau un produs cald-proaspat-facut-atunci.

Daca tot ai intrat pe la Horoscop, atunci fix langa florarie ai el clasico in materie de patiserii de la metrou. E atat de vechi incat probabil ca era acolo si cand sapau tunelurile. A trecut prin diferite variante de configuratie, dar gustul a ramas acelasi. Dezavantajul lui major e ca daca tranzitezi M2-M1 trebuie sa mai bagi cartela odata daca vrei o placinta cu spanac sau alte dulcegarii de gen.

Tot aici gasesti si merdeneaua aia old school care se sfasie in miliarde de cojite pe care inca le cureti 6 ore mai tarziu de pe haine. Preturile sunt mici si tot timpul doamna te serveste cu zambetul pe buze. E genul ala de patiserie de familie care s-a abtinut sa puna mecla patronului pe sigla.

Si premiul merdeneaua de aur merge la .... Panininur!

Langa McDonald's-ul de la metrou gasesti o patiserie din lantul Panininur. Ea este vizibila castigatoare in batalia patiseriilor si a preferintei publicului. Au o varietate placuta, produsele sunt proaspete tot timpul si servesc la foc continuu cu un zambet fals a la Starbucks. Un fel de Paul mai pentru saraci.

Totusi si ei mai dau chix cu unele lucruri: covridogu sau batonul cu carnat cum se mai numeste netrademarkuit este sub media bucuresteana. Covrigii sunt decenti si strudelele chiar bune. De fapt as putea spune ca mai tot ce au dulce este recomadabil. Pacat ca nu mai fac negresele alea la 4 lei bucata...

Pentru experti, poate voi detalia intr-o insemnare viitoare cum se face ca la carte turul patiseriilor de la metrou. Pana atunci, acestea sunt recomandarile mele si intentionat n-am trecut in lista fornettotaria-patiserie dinspre Centrul Vechi.

Sa va fie de bine!

Comentarii

Populare în ultima săptămână

O plimbare prin Bucuresti in 1993

Am dat întâmplător pe YouTube de video-ul de mai jos și m-am uitat captivat la cele 36 de minute de plimbat prin jumătate de București. Ceva ce azi, 26 de ani mai târziu, intră în zona legendelor urbane.

Dar să nu fiu absurd, un sfert de secol nu e o perioadă de timp neglijabilă. Cu siguranță optimiștii vor vedea bunăstarea așternută peste Capitala în tot acest timp, la fel cum pesimiștii vor spune ca de fapt nu prea s-au schimbat atât de multe lucruri încât să nu mai recunoști orașul.

Și cred că e un lucru care ține de vârstă. Pe YouTube ăi mai tineri tindeau să fie mai des în prima categorie, iar ăștia mai bătrâni în a doua.

Să ne întoarcem totuși la clip.



Ziceți și voi: s-a schimbat suficient de mult orașul în tot acest timp?

ps. Deși seamănă, în locul pasagerului nu e Florin Călinescu.

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

Reciclatul e pentru fraieri

Au trecut mai bine 3 ani de când mi-am propus să reciclez tot ce se poate recicla. Trei ani de reciclare selectivă și mers aproape lunar la pubele din cartier. Ani în care mi-am dat seama că trebuie să fii destul de fraier să faci asta în Sectorul 4 al Capitalei.

Pe la început aveam pubelele peste bulevard la vreo 450 de metri de bloc. După vreo trei-patru luni au dispărut și au apărut altele la vreo 600 de metri, tot pe partea ailaltă a bulevardului. Nicio problemă, am gamba frumoasă și pot să car sacul lui Moș Crăciun în spate. E mai greu cu sticlele de bere, dar fiecare viciu se plătește cumva.

Nu trece un an, iar REBU pierde contractul de curățenie în favoarea ADP-ului. Ce înseamnă asta pentru fraierică ăsta cu reciclatul? Păi timp de vreo jumătate de an nu mai există nicio pubelă de reciclare nicăieri în zonă/sector. Vreo două luni n-am avut nici coșuri de gunoi pentru că REBU a plecat ca o nevastă supărată din relația asta cu Sectorul 4, adică cu tot ce a avut și n-a avut.

Au f…