Treceți la conținutul principal

Bartender România - un reality show pentru pasionații de mixology

Flair Angel - Ecuador
Ecuador in the making
Săptămâna asta am dat o fugă pe la barul Flair Angel (Palatul Bragadiru de pe Calea Rahovei) pentru a afla puțin mai multe despre un curent ce începe să se facă remarcat din ce în ce mai des și prin barurile noastre cu pretenții: mixology. Adică abilitatea de a face un cocktail să fie special atât la gust cât și la aspect. Pretențios, nu?

Ajuns în bar, m-au întâmpinat cu o băutură inventată chiar de ei: Ecuador. Un gin tonic reinterpretat cu piure de mango și piper care și-a tot găsit drum către mine de vreo 3-4 ori în seara respectivă. Așa sunt eu, aprofundez experiența dacă găsesc ceva ce îmi place.

După cele 4 pahare, recunosc acum că au fost patru, m-am simțit aventuros și am zis să îi provoc cu un mix care să se potrivească gusturilor mele de moment. Le-am zis că aș vrea ceva puțin mai amărui cu un aftertaste de citrice și am primit imediat ceea ce mi-am dorit într-un cocktail despre care am aflat ulterior că este semnătura tipului care mi l-a făcut. Coincidență sau nu, trebuie să recunosc că e o artă asta.

Flair Angel
Flair Angel este un loc micuț, ferit de zgomotul Centrului Vechi, dar cu o atmosferă incredibilă.

Odată spartă gheața i-am întrebat despre proiectul lor pe care îl fac în colaborare cu Pepsi, acest reality show online numit Bartender România.

Am aflat că este un spectacol de tip reality show în care au plecat prin țară pentru a îi cunoaște și a îi provoca pe cei mai buni barmani la o competiție de mixologie. Căutarea e deja surprinsă în 4 episoade foarte bine filmate pentru un proiect doar online, iar competiția ce a și avut loc vara asta urmează să fie difuzată în alte două episoade.

At Flair Angel

Episoadele online se găsesc pe vimeo.com, iar mai multe informații despre show pe bartenderromania.ro. Eu m-am uitat la vreo două deja și mi-a plăcut ceea ce am văzut, chiar dacă e despre o lume cu care nu sunt extrem de familiar.

Seara am încheiat-o cu gândul că vreau să revin cât de curând la micuțul bar de la Palatul Bragadiru pentru a mai încerca ceva nou. Martor al dezbaterilor înfocate de după e șoferul de Uber care a primit astfel și un crash course în mixologie. Dacă ajungeți p-acolo, recomand să începeți cu un Ecuador. E fix ce trebuie.

Comentarii

Postări Populare

Fântâna de mici pentru că în viață e bine să te mai și distrezi

Inițial nu doream să scriu despre asta, dar am văzut la Radu două comentarii care sunt cumva chintesența tradiționalismului românesc referitor la cum ar trebui să fie o nuntă. Ai acolo frumos o listă pe care trebuie să o bifezi ca să fie bine, iar dacă te abați cât de puțin de la lista respectivă riști să ai pe cineva care automat o să comenteze ceva.

La nunta noastră am vrut să ne abatem de la niște ritualuri în care nu ne regăseam - unul dintre ele fiind numărul exagerat de feluri de mâncare care te încătușează pe scaun cu orele, iar altul fiind lipsa asta de personalizare a unui eveniment major din viață. Dacă pe primul l-am rezolvat ușor cu un bufet suedez cu de toate pentru toți, al doilea a fost puțin mai dificil de implementat.

Dificil, dar nu imposibil.

Daria și-a pus amprenta prin desenarea meniurilor, table mat-urilor, mărturiilor și a numerelor de pe mese, iar eu prin asamblarea și executarea a 8-ei minuni a lumii: fântâna de mici. Deja simt așa niște sprâncene ridicate un…

Strongbow - de ceva vreme lansata si la noi in 3 sortimente

Lansarea efectiva a fost acum vreo 3-4 saptamani, dar am evitat sa scriu despre asta inainte sa o localizez offline intr-un supermarket. Oho si cat de greu a fost sa fac asta. Am vanat in Carrefour-ul si Mega Image-ul de la Piata Unirii de parca viata mea depindea de asta.

Cred ca m-ati vazut p-acolo. Cu ochii mijiti, eram cel nehotarat la raionul de beri de import. Ocazional faceam 13-14 si pe la cele cu arome si chiar pe la sucuri - de unde sa stiu unde naiba ar pune ei cidrul (mai are rost sa zic si de mere?).

Gata cu panica! intr-un tarziu au bagat si la mine in cartier cidru Strongbow.


Ce as putea sa zic despre Strongbow? Este un hard cider (4.5% alcool) si la noi in tara vine in trei variante: gold apple, red berries si elderflower. Gold e cel clasic de care probabil ai mai baut prin irish pub-uri, cel de soc nu este pentru toata lumea datorita aromei puternice, iar cel de fructe de padure pare o varianta mai domolita a unui Framboise.

Dupa ce am testat intensiv toate variantele…

Garmin Fenix 5 Plus de acum 4 zile și în România

Acum câteva zile mă cheamă cei de la Garmin la un eveniment de lansare. Le zic din start că deși sunt fan, mai bine nu vin pentru că mă apucă salivarea pe acolo la vreun ceas de 500 de euro pe care nu o să îl cumpăr doar pentru plimbatul câinelui p-afară. Mi-au zis că e ok, pot să vin pentru că ăsta nou e în jur de 700 de euro. Aaaah. Păi de ce n-ai spus așa băiatule.

Ajuns acolo, primul lucru care m-a impresionat a fost că 8 din 10 invitați aveau un model Garmin la mână. Brusc m-am simțit ca într-un cult, iar eu eram cel mai sărac de acolo cu Vivofit-ul meu de doar 100 de euro. M-am îmbărbătat rapid și m-am uitat pe la noile modele.

N-arată rău, iar cel galben chiar pot spune că mi-a făcut cu ochiul.

Noile Garmin Fenix 5 Plus au ca noutăți un mod de plată contactless, stocare de muzică direct în ceas și un program de aclimatizare la mari înălțimi. Asta pe lângă toate celelalte dotări de pe variantele precedente: notificări de pe telefon, GPS, hărți, busolă, altimetru, accelerometru,…