Problema unui food truck făcut din pasiune e că nu se ia niciodată în serios


Sâmbătă am fost la aniversarea celor de la Ground Zero la Verde Stop - un loc ce a văzut de-a lungul timpului câteva street food festivals. Am ajuns regulamentar la 2, mi-am luat o bere și m-am tolănit regulamentar pe iarbă. Deja de la a 2-a bere au început șoriceii să danseze prin stomac așa că am făcut un tur al food truck-urilor prezente.

La BurgerVan timpul de așteptare era de peste 45 de minute, la Pește Pâine nici nu deschiseseră la aproape 3 ore de când începuse evenimentul, iar la Dianei 4 norocul a făcut să aibă gulașul făcut dinainte așa că puteai să mănânci pe loc. Nu zic că m-am resemnat, că au un gulaș bun, dar speram să bag niște cartofi prăjiți de la Pește Pâine.

Au deschis și ei jumătate de oră mai târziu și imediat s-a făcut o coadă care s-a împrăștiat repede. N-am înțeles de ce, dar mi-am zis că ăsta e momentul să merg să iau niște cartofi. Țeapă. Urmau să îi facă în 30 de minute după spusele lor. Mmda. Bine.

La un moment-dat și Burgervan arborase steagul alb

Am mai zăbovit ceva timp la niște vorbe și bere, dar am zis că mi-am luat suficientă insolație pe ziua respectivă și am plecat pe străduțe spre casă. În drum am dat de faimosul Genin pe care nu îl vizitasem niciodată în trecut, așa că am ales o șaormă cinstită. Zece minute mai târziu eram pe o băncuță dintr-un parc de la bulevard cu gigantica șaormă mică.

Ce vreau să spun este că hipsterismului ăsta cu food truck-uri nu i-ar strica și o doză mai serioasă de business. Să spunem că pasiunea o au, dar cu aplecare mai serioasă spre business reușești să duci timpul de așteptare la câteva minute și nu multiple de jumătăți de oră. Măcar așa din respect pentru clienții tăi.

Nu faci față la un astfel de eveniment? Restrânge meniul. Simplifică. Tot ce nu trebuie făcut pe moment să fie pregătit dinainte. Mai ia ajutor. Împarte echipa pe ture pentru nu îi obosi prematur.

Sunt multe lucruri ce mi-ar plăcea să le văd implementate de la clasicele șaormerii - că nu degeaba sunt atât de eficienți să hrănească sute de oameni pe oră. Și sunt lucruri învățate de șaormari în mulți ani de experiența.

Închei cu o idee gratuită de business: food truck cu mici. Hipsterii cred că sunt pregătiți pentru a se întoarce la o bucată de carton cu 3 mici o chiflă și unul din cele 7-8 tipuri de muștar. #pecuvântulmeu

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!