Jameson Caskmates - prietenie între niște butoaie de bere și un whiskey irlandez

Lansare Jameson Caskmates

Legenda spune că atunci când economia Ciprului s-a pus în cap și n-a vrut să mai plece de acolo până când Uniunea Europeană nu i-a fluturat 10 miliarde de euro pe la bot, anul 2013 pentru ăștia mai tineri care citesc însemnarea asta, s-au întâlnit în secret un head brewer și un master distiller și au copt un proiect interesant: bere făcută în butoaiele în care Jameson învechea whiskey-ul.

După ce au cinstit bine năzbâtia asta și berea rezultată a câștigat câteva premii, au decis să facă experimentul și invers: whiskey maturat timp de 6 luni în butoaie de bere stout. Le-a ieșit ceva ce au numit ei Sine Metu - Fear a bit less, live a bit more!  pe care l-au îmbuteliat și trimis în viitor în anul 2017, într-o joi random de octombrie. Zi în care eu m-am intersectat cu acest nou sortiment numit Jameson Caskmates.

Rezultatul nu este o premieră din acest punct de vedere, au mai făcut și alții experimente de gen, dar pot spune cu mâna pe inimă că este în zona aia de reușite pe acest subiect. Joi am degustat câteva bune pahare de whiskey Jameson, de progenitură Caskmates și chiar și de bere nefiltrată - pentru că nu-i așa, trebuie să faci cunoștință și cu părinții înainte să îi ceri mâna whiskey-ului ăsta.

Excesul de zel de care am dat dovadă în seara respectivă s-a resimțit bine de tot a doua zi dimineață, dar a meritat. Caskmates este un whiskey aromat și versatil. Merge bine clasic cu unul-două cuburi de gheață, shot stins cu bere sau chiar în cocktailuri cu bere. Ca să fiu sincer, pe mine m-a impresionat cel mai mult răcit de un cubuleț de gheață.

Așa am putut să îl descopăr mai bine și mai bine, până când la un moment-dat a trebuit să zic stop joc și să mă duc acasă că se făcuse târziu pentru trezitul mei odată cu găinile. A doua zi, tot așa pe seară, l-am încercat din nou și iar m-a impresionat de cât de pregnantă este aroma butoaielor de bere - lucru care unor s-ar putea să nu fie pe gustul lor, dar care pe mine ca junior în ale irlandezelor m-a gâdilat la un pahar de vorbă.

Nu știu unde vreau să ajung cu însemnarea asta, dar zic că merită încercat dacă se ivește ocazia. Dacă nu se ivește, am eu două sticle p-acasă care se agită nițel în barul din sufragerie și parcă ar vrea să răcorească nițel - dați doar un semn dacă e cazul. Prețul online este de 76 de lei pentru o sticlă de pe worldofdrinks, cam p-acolo prin zona asta de budget friendly whiskey. #notbad

Hai noroc!

Comentarii

Postări populare în ultima lună

viteza medie in oras .... 10km/h

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

Generator de nume de cocalari!