O cafea ieftină și bună la îndemâna tuturor

Cafea Costa Rica, Brazil, Peru 250g Delhaize

Nu știu cum se face, dar în fiecare weekend din ăsta prelungit eu rămân fără cafea acasă. Bonus, nici n-am de unde să cumpăr pentru că hipsterimea închide și ea prăvălia. E un fel de blestem pentru cei care nu fug din Capitală pentru a profita de zilele alea libere: na să fie și mai greu fără niște cafea bună. Chiar și dacă eram prevăzător tot ajungeam destul de frecvent în situația asta pentru că în general vreau să am cafea proaspăt prăjită așa că nu cumpăr cu kilogramele.

Și atunci ce faci în momentele alea de chin? Dai o fugă prin supermarket-uri și încerci să găsești o alternativă decentă care să te treacă weekend-ul prelungit. Astfel am descoperit cafeaua single-origin-marcă-proprie Mega Image și am avut o surpriză neașteptată. Există cafea bună și la 12 lei. Snobul din mine s-a crucit. Păi cum nene? 12 lei este un flat white, cum adică să iau o întreagă pungă de 250 de grame de cafea în banii ăia?

Ca să fiu sincer, nu este cea mai cea mai bună cafea din lume, dar dacă ai skill-uri în prepararea cafelei și un espressor care să te ajute, rezultatul o să fie peste niște cafenele cu pretenții de prin București. Sau mai bine spus, rezultatul o să fie peste ce poate să îți ofere un barista grăbit și dezinteresat.

Dintre cele 3 sortimente cu prețuri între 12 și 15 lei, eu prefer Costa Rica. Și celelalte două sunt bune, dar parcă ăsta e mai mult pe gustul meu și cu el am avut rezultatele cele mai apropiate cu ce primești într-un coffee shop cu pretenții.

Scriind pentru a doua oară ideea asta mai că nici mie nu-mi vine să cred. Cred că și de asta scriu însemnarea asta, caut pe altcineva care să îmi confirme sau să îmi infirme ceea ce am așternut aici pentru că până acum n-am avut ocazia să dezbat subiectul ăsta cu alt expert în cafea. Și se știe că pe Internet toată lumea este expertă în cafea.

Până când vin experții, îmi voi permite să recomand cafeaua aceasta ca o soluție excelentă care te ajută să treci peste lipsa boabelor de la Florescu. Atunci când n-ai cum să iei. Că mai pățești.

Vă rog să testați și să confirmați!

Comentarii

  1. Răspunsuri
    1. Nu prea mă pricep, asta așa ca să fiu cinstit, dar pot să îți spun că 3 ani am folosit asta fără să am vreo problemă prea mare: http://l.profitshare.ro/l/4138231

      Ștergere
    2. Folosesc același espressor (tot de la Bogdan știu de el) de mai bine de un an și sunt super mulțumit! Espressorul ăsta + o râșniță = cea mai bună investiție.

      Ștergere
    3. Dă, este o soluție ieftină și surprinzător de bună. În funcție de oferte, îl poți găsi la 300 ron. Râșnița mai e vreo 100 ron.

      Ștergere
  2. Si cea de la Lidl e buna (pachet negru) si mai au tot ei una 'premium', la butoi de lemn... si mai buna.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hipsterimea de la Steam coffee shop nu inchide niciodata :)) Ei sunt acolo zilnic, in prima zi de Craciun, in prima zi dupa Revelion, etc. Sunt doua coffee shop-uri, cel de pe strada Uruguay este deschis in fiecare zi, doar ca uneori au program scurt :)

    P.S.: Nu lucrez acolo, sunt doar dependenta de cafea buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu îmi fac veacul mai mult prin zona Universitații, iar alea în general se închid în weekend sau mai ales de sărbători. M-am gândit la The Coffee Shop Băniei când am scris asta pentru ca de acolo se face aprovizionarea cu boabe în casă. E bine de știut asta cu Steam.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!