Un lucru pe care nu îl înțeleg: de ce să îți iei cafeaua "to go" când o poți savura într-o ceașcă?



Am această non problemă în cap cam de o săptămână.

A început cu niște minori care mergeau teleghidați cu paharele de cafea în mână spre liceu la 7 jumătatea dimineața, a continuat cu tot felul de domnișoare corporate care cărau cu mândrie paharele gigant de la Starbucks și s-a terminat cu colegii de birou care mai sorb din când în când din paharul de carton de la un coffee place de pe lângă birou.

Nu sunt absurd, înțeleg că există rare momente când nu ai timp să stai 10-15 minute să savurezi cafeaua pe care o iubești atât de mult, dar în majoritatea cazurilor mi se pare că e doar cool să te plimbi cu paharul de carton în mână. E imaginea asta pompată de vreo 15-20 de ani la televizor cu tot felul de oameni frumoși și importanți care nu stau locului nici măcar câteva minute să se bucure de o cafea.

Ce e cu adevărat mai trist e că oamenii care fac asta pot să se jure că n-ar putea să trăiască fără multiple doze zilnice de cafea. Sunt aceia care beau cafea bună, nu șprițuri de genul cafelei la filtru și cu toate astea aleg o experiență mai puțin optimă de a se bucura de iubirea vieții lor. Păi eu dacă aș fi atât de pasionat, mi-aș face un întreg ritual de servire de la care nu m-aș abate niciodată - un tabiet à la carte.

În cazuri extreme vezi iubitorii de cafea stând jos la coffee shop și sorbind cafeaua tot din paharul de carton. Păi dacă ai timp nene de ce n-ai luat la ceașcă? Nu dă la fel de bine pe Instagram? Eu zic că dă mai bine. Respectă-te puțin că este momentul tău.

E ca și cum de azi înainte n-aș mai bea bere stând jos, n-aș mai asorta berea cu paharul corespunzător și tot timpul aș fi pe fugă și cu un pahar de plastic în care am scurs în grabă și cu multă spumă berea dintr-o sticlă. E drept că la orice concert te duci faci fix ceea ce am descris mai devreme, dar asta se întâmplă din motive de securitate și lipsă de civilizație - e greu să spargi capul cuiva cu un pahar de bere.

Iar în rest n-am văzut pe nimeni, indiferent de nivel social sau calitatea berii, să mutileze în așa hal momentul de bere. Până și în reclamele cu bere la pet îi vezi cum se strâng veseli în jurul sticlei, se așează pe niște scăunele și pun regulamentar berea în pahar cu 2 degete de spumă. #frumi

Dar ce știu eu. Eu nici nu beau atât de des cafea. Cu siguranță nu mă pricep pentru că n-am alergat niciodată la semafor cu paharul de carton în mână.

Comentarii

  1. In general singura cafea pe care o beau în oraș este la F64. De cele mai multe ori prefer să o cer în paharul ala oribil de carton ca să pot ieși afara, pentru a mă bucura simultan și de o doză de tutun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că dacă le zici că ieși la fumat cu ceașca ar înțelege :D

      Ștergere
    2. Ei inteleg, insa nu ma risc eu sa sparg o ceasca din aia. :D

      Ștergere
  2. ... dar paharele soferilor, din suporturile prinse de bord? :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu intru în subiectul ăsta. Orice cafea care vine în recipiente de peste 200 ml nu prea este ce trebuie. Zic nu prea pentru că și mie îmi place șprițul.

      Ștergere
  3. Ai o parere cam... radicala despre un procent oricum mic din populatie. Nu stiu cati angajatori ai schimbat in ultimul deceniu sau prin ce locuri sau anturaje te plimbi daca astfel de exemple sunt ce ti se pare tie ca e relevant. Din observatiile proprii, as spune ca peste 80% din angajatii care fac munca de birou beau cafea *la pahar de plastic*, din aia de 1-2-3 lei, de la automatele plantate peste tot pe toate holurile si in toate cladirile. Apoi, din nou, din propriile observatii, marea majoritate trag de o cafea o juma de ora, o ora, doua, trei (depinde de cantitate). Nu cred ca stiu macar o persoana sa bea o cafea in 15 min, la birou. La angajatorul actual avem espressor (manual) in birou si ne facem fiecare la el, bem fiecare din cana proprie - dar ceilalti colegi din alte birouri intra in tiparele pe care le-am spus mai sus, adica in mare parte plastic. Mai sunt cativa care isi fac plicuri de 3in1/cafea instant - la cana.
    In aceeasi situatie cu dilema cana/carton/plastic - tu oare bei apa din recipient de sticla sau din plastic?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu m-am referit la alea de la automat, aia e un fel de rău necesar pentru dependenții de peste tot. Eu m-am referit la cei care se duc la coffee shop-uri unde o cafea e 7-10+ lei și le iau la pachet într-un pahar de carton. Apoi asta nu înțeleg. Și ca să răspund la întrebare, la birou beau dintr-un bidon de aluminiu pentru bicicletă, iar acasă din pahare de sticlă.

      Ștergere
  4. Ce-i drept, lumea este grabita spre liceu, sa prinda toate acele cunostinte noi...sincer, nici eu nu inteleg moda aceasta si sunt total de acord cu tine. Eu voi continua sa imi savurez cafeaua linistit in timp ce ma uit la lume cum fuge incercand din rasputeri sa nu verse jumatate din aceasta..

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!