Treceți la conținutul principal

Food Vibe au cea mai bună quesadilla de pui din oraș

Food Vibe au cea mai bună quesadilla de pui din oraș

Ce nu știe mai nimeni despre mine, este că sunt un fel de mini cunoscător în quesadilla. Este felul de mâncare preferat pentru momentele alea când trebuie să împart mâncarea cu mândra care ar mânca ceva, dar nu prea mult. Știu că niciun bărbat nu recunoaște, dar se mai întâmpla.

Chiar dacă n-am gustat-o pe cea de la El Torito, am testat quesadilla în nenumărate restaurante și pub-uri din Capitală fără ca vreuna să mă dea pe spate. Au fost bune, gustoase, dar nu ceva care să mă facă să îmi zic băi, asta e cea mai bună quesadilla pe care am mâncat-o vreodată. Și ca să fiu sincer, trecând peste faptul că n-am conștientizat asta vreodată, până weekend-ul trecut nici nu mă interesa acest fapt.

Quesadilla e un fast food puțin mai evoluat de la care niciodată n-am avut pretenții așa că mare mi-a fost minunea când am dat sâmbăta trecută de cea la Food Vibe. Șansa a făcut să mă simt aventuros și să vreau să comand din altă parte și așa am dat peste delivery-ul ăsta hipstăresc de pe la Piața Unirii.

Cu un site frumușel care mai mult crapă decât să meargă, cu aproape 2 ore de așteptare pentru a livra ceva la sub un kilometru de ei, Food Vibe își spală păcatele cu niște pizze peste medie (quattro formaggi-ul a fost lejer de top3, iar cea rustică a fost de un 7.5/10) și o quesadilla dumnezeiască.

Food Vibe: Pizza quattro formaggi

Food Vibe: Pizza Rustica


Prețurile au fost rezonabile și nu am ce să le reproșez: pizza quattro formaggi medie (32 cm) a fost 26 de lei, sosul picant 2 lei, quesadilla 24, iar pizza rustică a fost inclusă pentru că am avut o comandă mai mare de 50 de lei. Suficientă mâncare cât să ne ajungă și la următoarea masă - quattro formaggi excelând și la capitolul pizza rece neîncălzită.

Se laudă că folosesc cele mai hipsterish ingrediente și au un meniu destul variat pentru un food delivery (pizza, paste, supe, salate feluri principale și burgerași). Fiind prima oară când am comandat de la ei, nu am fost excesiv de aventuros. Mai ales că internetul nu pare să știe nimic de ei, iar pe pagina de Facebook postează din an în Paști.

Food Vibe au cea mai bună quesadilla de pui din oraș


Ingrediente quesadilla: tortilla, piept de pui, dovlecei, ardei gras, ciuperci, mozzarella, gorgonzola, pătrunjel, curry, salsa picant, sos calipso (maioneză, roșii pasate și coniac).

Burgerașii ăia par să fie ce trebuie, dar prețul îmi cam dă peste mână. În special pentru un delivery, dar m-au făcut suficient de curios încât data viitoare să am o dilemă serioasă. Da, o să mai fie o dată viitoare pentru că a fost ce trebuie. Totuși, data viitoare o să fiu prevăzător și nu o să comand de foame că totuși 2 ore este inuman de mult pentru a aștepta pizza și o quesadilla.

Închei cu un disclamer, dacă nu e cineva de acord cu afirmația din titlu, rog să mă ghideze către locul ăla. Pentru quesadilla sunt dispus să rup comoditatea în două și să ies din zona centrală. #pofticios

Comentarii

Populare pe blog în ultima săptămână

Cele mai bune merdenele Facebook meetup

Ca un veritabil explorator culinar, sâmbătă dimineața îmi dădeam întâlnire cu niște prieteni în fața patiseriei cu cele mai bune merdenele din București.

Pontul îl primisem de la cineva de încredere pe zona asta de mâncare așa că tot ce a trebuit pentru a îmi convinge o prietenă însărcinată să vină a fost să zic „cea mai bună merdenea”.  Atât și deja aveam un plan ca a doua zi să ne vedem la 11 undeva pe la Piața Amzei.

Pe hârtie ne anunțaseră 6-7 temerari pentru acest merdenea-facebook-meet, dar până la urmă ne-am strâns doar vreo 4 temerari. Chiar și așa, pentru mine a fost o premieră aceasta degustare semi ad-hoc a street food-ului original: sfânta merdenea.



Patiseria cu pricina se numește Comteia și de fapt este un combo de patiserie cu magazin mixt specializat pe băutură modestă și țigări la bucată.

Pe cei mai slabi de înger probabil că bețivii pașnici din jur îi vor speria și vor traversa pe trotuarul de vis-a-vis, dar exploratorii adevărați sunt răsplătiți cu merdenele excelen…

Brunch în București: RePlace din Cotroceni

Pentru că de când avem bestia mică simțeam că ne-am cam auto-izolat în proximitatea casei, împreună cu mândra am decis să facem ce fac toți oamenii de 30ish de ani prin seriale: să pună bazele unei tradiții în jurul brunchului de duminică cu prietenii.

Zis și făcut, iar duminica trecută ne-am strâns pe la 11:30 la RePlace în Cotroceni (maps) să punem bazele acestei tradiții culinaro-hipstărești. Cred că eram primii lor clienți pe ziua respectivă așa că ne-am putut alege cea mai bună masă din cele 5 pe care mica terasă din spate o are.

Locul e de un chillax contagios și e lesne de înțeles de ce oamenii l-au votat pe pagina celor de la Guerrilla ca fiind cea mai frumoasă terasă din București. În plus, se poate vedea și în poză liga înaltă de hipsterism în care joacă: nici nu au pahare de bere pentru berea la doză pe care o servesc.

Cumva n-ar trebui să nu fiu prea critic cu ei pentru că la origini sunt o cafenea, dar le-am trecut de două ori pragul și de fiecare dată nu aveau fix berea…

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…