Treceți la conținutul principal

Food Vibe au cea mai bună quesadilla de pui din oraș

Food Vibe au cea mai bună quesadilla de pui din oraș

Ce nu știe mai nimeni despre mine, este că sunt un fel de mini cunoscător în quesadilla. Este felul de mâncare preferat pentru momentele alea când trebuie să împart mâncarea cu mândra care ar mânca ceva, dar nu prea mult. Știu că niciun bărbat nu recunoaște, dar se mai întâmpla.

Chiar dacă n-am gustat-o pe cea de la El Torito, am testat quesadilla în nenumărate restaurante și pub-uri din Capitală fără ca vreuna să mă dea pe spate. Au fost bune, gustoase, dar nu ceva care să mă facă să îmi zic băi, asta e cea mai bună quesadilla pe care am mâncat-o vreodată. Și ca să fiu sincer, trecând peste faptul că n-am conștientizat asta vreodată, până weekend-ul trecut nici nu mă interesa acest fapt.

Quesadilla e un fast food puțin mai evoluat de la care niciodată n-am avut pretenții așa că mare mi-a fost minunea când am dat sâmbăta trecută de cea la Food Vibe. Șansa a făcut să mă simt aventuros și să vreau să comand din altă parte și așa am dat peste delivery-ul ăsta hipstăresc de pe la Piața Unirii.

Cu un site frumușel care mai mult crapă decât să meargă, cu aproape 2 ore de așteptare pentru a livra ceva la sub un kilometru de ei, Food Vibe își spală păcatele cu niște pizze peste medie (quattro formaggi-ul a fost lejer de top3, iar cea rustică a fost de un 7.5/10) și o quesadilla dumnezeiască.

Food Vibe: Pizza quattro formaggi

Food Vibe: Pizza Rustica


Prețurile au fost rezonabile și nu am ce să le reproșez: pizza quattro formaggi medie (32 cm) a fost 26 de lei, sosul picant 2 lei, quesadilla 24, iar pizza rustică a fost inclusă pentru că am avut o comandă mai mare de 50 de lei. Suficientă mâncare cât să ne ajungă și la următoarea masă - quattro formaggi excelând și la capitolul pizza rece neîncălzită.

Se laudă că folosesc cele mai hipsterish ingrediente și au un meniu destul variat pentru un food delivery (pizza, paste, supe, salate feluri principale și burgerași). Fiind prima oară când am comandat de la ei, nu am fost excesiv de aventuros. Mai ales că internetul nu pare să știe nimic de ei, iar pe pagina de Facebook postează din an în Paști.

Food Vibe au cea mai bună quesadilla de pui din oraș


Ingrediente quesadilla: tortilla, piept de pui, dovlecei, ardei gras, ciuperci, mozzarella, gorgonzola, pătrunjel, curry, salsa picant, sos calipso (maioneză, roșii pasate și coniac).

Burgerașii ăia par să fie ce trebuie, dar prețul îmi cam dă peste mână. În special pentru un delivery, dar m-au făcut suficient de curios încât data viitoare să am o dilemă serioasă. Da, o să mai fie o dată viitoare pentru că a fost ce trebuie. Totuși, data viitoare o să fiu prevăzător și nu o să comand de foame că totuși 2 ore este inuman de mult pentru a aștepta pizza și o quesadilla.

Închei cu un disclamer, dacă nu e cineva de acord cu afirmația din titlu, rog să mă ghideze către locul ăla. Pentru quesadilla sunt dispus să rup comoditatea în două și să ies din zona centrală. #pofticios

Comentarii

Populare în ultima săptămână

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

De unde îmi iau bere mai specială pentru acasă

Dacă ești și tu ca mine, câteodată vrei doar să ajungi acasă și să bei o bere mai specială. Ceva ce nu se găsește cu ușurință prin supermarket-uri. E bună și aia, dar de obicei marile lanțuri de supermarket-uri nu prea își schimbă portofoliu de beri locale/de import suficient de des încât să te surprindă ceva la raft.

Dacă ești din București ai mai multe opțiuni de locuri unde poți merge să cumperi bere artizanală, iar dacă nu ești o poți face online unde mai plătești ~20 de lei costul de livrare.

Cea mai variată ofertă cred că o găsești la The Beer Institute, un start-up al unor prieteni ce deja și-au deschis a doua locație în Agora Floreasca. Cred că le merge bine având în vedere că s-au extins la câteva luni după ce au deschis primul magazin în incinta Carrefour-ului de lângă Cambridge School of Bucharest de la Romană. Sunt foarte activi pe pagina de Facebook și nu cred că trece vreo săptămână fără să facă vreun eveniment pentru pasionații de bere artizanală.

Dacă ai poftă de ceva …

E 2019 și nu mai poți să faci conținut video prost

Nu zic că nu este ok să fii călcat de propria mașină pe muzica lui Drake sau să mănânci detergent, dar producția video a acestor experiențe trebuie să fie la un anumit nivel calitativ minim: iluminare bună, calitate HD, sunet decent, filmare stabilizată și un minim de editare/colorare.

Duse sunt zilele alea când putea să o arzi spartan cu un telefon, o filmare tremurată, sunet de canal și pixeli pe ecran aproape cât capul tău. Îmi pare rău. E 2019 și ștacheta a fost ridicată foarte sus de producătorii de conținut video din afară. Mai toate canalele serioase de tech filmează 8K cu RED-uri pentru a avea un conținut relevant din punct de vedere calitativ cât mai mult timp.

Pentru că degeaba ai tu cel mai informativ/distractiv video din lume dacă îmi sângerează ochii când mă uit la el. Și cumva oamenii și-au dat seama că dacă tot investesc timp în a crea conținut video, atunci trebuie să se asigure că acesta să aibă o durată de viață cât mai lungă.

Scriu rândurile astea ca urmare a unei …