Zvonurile despre moartea inevitabilă a platformei Blogger sunt exagerate

Abia în weekend am observat ce mini zgârie nor se construiește pe la Sf Vineri.

Exagerez puțin pentru că nimeni nu s-a preocupat să lanseze vreun zvon. Pun pariu că majoritatea blogosferei nici știe că Blogger încă mai există, dar am zis să încep însemnarea în forță.

După cele întâmplate săptămâna trecută la Webfactor m-am gândit serios preț de vreo 5 minute dacă după aproape 13 ani e cazul să trec și eu pe un self hosted Wordpress. Beneficiile par să fie multiple, dar în același timp și bătaia de cap crește exponențial. Și pentru ce? Pentru cele 6-7 postări pe lună pe care le fac când îmi mai aduc aminte?

Așa că săptămână trecută am decis că rămân pe Blogger până când Google o să scoată serverul ăla din priză. Estimam că nu mai aveam mult de așteptat având în vedere că de un an nu mai comunicaseră nimic pe blogul lor oficial, pe Google Plus (hahaha) sau Twitter, dar au ținut morțiș ieri să vină cu un update despre viitorul platformei.

Curățenia de primăvară vine cu niște îmbunătățiri, dar mai ales cu eliminarea a multor jeguri pe care oricum nu le folosea nimeni normal la cap. În mod normal n-aș zice că mini zvâcul ăsta reprezintă o certitudine că nu îl vor închide cândva în viitorul apropriat, dar Kelly (autoarea articolului de pe blogul lor) pare excited de ce urmează să se întâmple și ce feature-uri urmează să introducă. Asta și faptul că s-au chinuit vreo doi ani să mute toate blogurile pe un nou sistem de stocare.

Deci suntem bine. Eu și celălalt român care încă folosim semi activ platforma putem să ne relaxăm. Blogger nu se închide și va continua să respire greu ca un dinozaur care a fumat toată viața Carpați Dacic fără filtru.

Asta așa ca să știți, poate vreți să migrați de pe WP /joke

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!